By changing your mind, you change everything

3/07/2014

Moikka! En tuu taas kovin pitkiä höpöttelemään, alkaa olla kriittiset hetket ton lukemisen suhteen. Alkuloma meni loistavasti mummolassa, oli ihana nähä mummoa ja ukkia, vaikkakin oli ikävä viettä suurin osa ajasta ihan vaan kirjaa tuijotellen. Virkistyttiin me myös ulkona, kun oli nollakeli ja tajuttiin että lumestahan voi tehdä vaikka mitä. Päästettiin sisäiset lapsemme valloilleen ja rakennettiin linnakkeet ja pelattiin lumisotaa. Oli kyllä ihan sika hauskaa, joskus pitää vaan päästä rentoutumaan tuollakin tavalla. Kaiken lisäksi pikku happihyppely lukemisen väliin tekee vain ja ainoastaan hyvää. Keskiviikkona tultiin illalla Kuopioon ja kuten mummolassakin ohjelma jatkui lukemisella ja reenaamisella. Samalla reeniohjelmalla on menty tää viikko, kuin viimeviikkokin. Reenit sujuu kerta toisensa jälkeen paremmin ja ehkä, jopa huomaa parinki viikon sisään tuloksia tapahtuneen. 
Pikkusen tuli mummolassa syötyä epäsäännöllisesti. Vaikka ruoka olikin pääsääntöisesti terveellistä, esimerkiksi juustoja (joita en itse ruokavaliossani oikeestaan käytä) tuli naposteltua ihan liikaa. Lisäksi välillä tuli syötyä päivällisellä itsensä ihan ähkyyn. Tossa mulla on vielä parannettavaa, että kun mennään muualle syömään, malttaisi olla kiskomatta itseään ihan ähkyyn, siitä ei tule mitään muuta, kun huono olo. Vähitellen näistä opitaan kuitenkin. Päätin nyt rueta syömään kotonakin hiukan säännöllisemmin samoihin aikoihin. Aamupala aamulla, lounas puolilta päivin, välipala 14-15, päivällinen 17-18 ja iltapala vielä illallla. Muuten tasaisesti päivän mittaan hiilaria, mutta iltapala pääasiassa protskupitoinen, esim. puddingia. Uusia kokeiluita tälleviikolle spirulina, jonka käytön aloitin tänään. Saa nähdä minkälaisia vaikutuksia tulee. Spiruliinahan tunnetaan aineenvaihdunnan boostaajana, vitamiinilähteenä, ravinnepommina. Spiruliinasta enemmän pääsee lukemaan TÄSTÄ.
Näillä voimilla jatketaan kohti viikonloppua ja sen jälkeen uuteen viikkoon. Viikonlopun ohjelmassa Jaakon porukoitten kanssa syöminkejä ja sunnuntaina mennään syömään Evitan kanssa sitten mun synttäreiden kunniaksi, jotka onkin maanantaina. Jotenkin tuntuu hassulta täyttää 19, ei oikeastaan miltään, mutta kuitenkin oudolta. Yks vuosi on hurahtanu ihan järjetöntä vauhtia ohi ja on tapahtunut tosi paljon asioita. Huomaan olevani täysin eri ihminen nyt, kuin vuosi sitten. Monet arvot on muttunu ja elämäntapa ja tulevaisuuden suunnitelmat on nyt ihan erilaisia, mitä  ne oli vuosi sitten. Niistä varmaan sitten enemmän myöhemmin! Nyt pumppaamaan takareidet & pakarat kuosiin ja sitten lukemaan. 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Emilia

6 kommenttia

  1. Anonyymi3/11/2014

    miltä kuulostaa jos syön rankan salitreenin jälkeen tonnikalapurkin, puolikkaan kurkun ja pienen paprikan + raejuustoa ja 2 keitettyä kananmunaa? sekasin noi kaikki. ja välillä myös juon kaakao lasin, kun olen kuullut että se on hyvä treenin jälkeen? omamielipiteesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan hyvältä, itse suosittelen kuitenkin syömään myös nopeita hiilareita hiukan enemmän. Kasviksista saadaan kuitua, joka on imeytymätön hiilihydraatti. Riippuen tietysti juotko vielä erikseen hiilihydraattipitoisen palautusjuoman reenin jälkeen? Kaakaolasi, miks ei, maito ainakin palautuksessa menee oman näkemykseni mukaan sokerin takia, joka täyttää elimistön glukoosivarastoja:) Protskun saanti päivän mittaan on tärkeämpää mielestäni kuin erityisesti juuri reenin jälkeen! Silloin tärkeää on nimenomaan nopeat hiilihydraatit, jotka käynnistää palautumisen!

      Poista
  2. Moikka, Ihanaa kun säkin oot hurahtanut noihin superfoodeihin :)
    Mä aloitin tänään chlorellan ja opti-MSM:n käytön. Vielä on vähän hakusessa, että mihin ne sekoittas. Laiton nyt aamulla 1 tl opti-MSM ja 1/2 tl chlorellaa veteen ja hulautin alas C-vitamiinin kanssa. Meinas kyllä laatta lentää, kun maku oli niin kauhee :) Oisko sulla mitään vinkkejä, miten niiden maut sais piilotettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin opti-msm seuraavaks lähdössä kokeiluun :) Sitruunaveteen ajattelin kokeilla sitä, sitruuna on kuitenkin makuna aika vahva niin vois peittää hyvin! Juon siis joka aamu puolikkaan sitruunan mehun veteen sekoitettuna, niin sinne sekaan vaan! Spiruliinaa oon käyttäny smoothiessa, se on varmaan vähän samantapainen chlorellan kanssa, kun käyttää sulaneita marjoja pakastemarjojen sijaan ja oikein tuoreita hedelmiä smoothiessa nii niistä saa mukavasti makua!:)

      Poista
  3. Kiitti vinkeistä :) Ite käytän Chlorellaa sen korkean rautapitoisuuden vuoksi, mutta muuten kai ne on melko samanlaisia! Spiruliina buustaa ehkä vähän paremmin vielä aineenvaihduntaa..kai ;) Millon tuut fressille? Luulen, että toi MSM on sun lonkille tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Totta sehän on oikein hyvä! Joo spiruliina pistää kyllä aineenvaihdunnan pelittämään, hiki virtaa urheillessa :P Toukokuun alusta viimeistään, houkuttas kyllä jo nyt ennen Thaimaan reissua, katsellaan! Uskon kanssa et se sopii ja auttaa moneen vaivaan :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥