You are going to be great, keep going!

2/28/2014

Huhhuh! Ei voi muuta sanoa, ihan tajuttomat viis päivää takana, en tajua mistä mä oikeen vedän tän kaiken energian. Suunnittelin viikonloppuna tän viikon ohjelman valmiiks niin reeneiltä, kun lukemisilta ja voin kertoo, että tein tiukan setin. Aattelin, että oisin ihan loppu perjantaina, mut energiaa riittää vielä! Tänään on kuitenkin hiukan kevyempi päivä lukemisten osalta ja illalla pääsee vähän tuulettumaan ja viettää kaverin synttäreitä & tupareita. Ihanaa päästä taas kaveriporukalla pitämään hauskaa. Lukemiset on sujunu hyvin ja oon kokoajan oppinu lisää uusia opiskelutekniikoita ja löytäny vähitellen niitä mulle oikeita tapoja. Vähitellen alkaa tuntumaan et asiat alkaa menemään päähän, mutta tekemistä on vielä ja onneks aikaakin huimat puoltoista viikkoa. Hiihtoloma tulee ainakin hyvään paikkaan, ettei tarvii ainakaan stressata lukemisen lisäksi koulussa käymisestä.
Kuten sanoin niin reeniviikko oli aika rankka. Tein nyt ohjelmat kolmeksi viikkoa. Meen siis kolmeviikkoa tällä ohjelmalla, jonka jälkeen pidän kevyen viikon ja vaihdan punttien sisältöjä hiukan. Sen jälkeen uudet kolme viikkoa kovaa settiä ja sitten onkin jo suuri palkinto, eli Thaimaan reissu edessä. Thaimaan rannat, bikinit ja se aurinko motivoi tekemään hommia kovaa ja kohti kesää into vaan kasvaa! Yhäkin kaipaisin jotain kilpailua, tavoitteellista suorittamista, jotain lajia tähän fysiikkareeunauksen rinnalle. Unelma ois pelata biitsiä, päästä hiekalle ja kehittyä siinä lajissa, mutta ilman yhtä motivoitunutta paria, reenaaminen, tai lähinnä pelaaminen on hankalaa. Lisäksi Beach Volleytä ei Suomessa voi reenata ympärivuotisesti talven takia, kuin Tampereella ja Helsingissä. 


Reeniohjelma näytti tälläviikolla tältä:

MA: 
aamu: etureidet ja pakarat  2h 
 ilta: keskikroppa (vatsapainotteinen) 1h

TI:
aamu: syketreeni: 15min intervallit kuntopyörällä, 3x9min kuntopiiri
ilta: olka-hauis puntti 1,5 h

KE:
aamu: takareidet ja pakarat
ilta: lepo

TO: 
aamu: syketreeni (sama kuin tiistaina)
ilta: yläselkä ja ojentajat 1,5 h

PE: 
aamu: 1h juoksukoulu, 1,5 h etureidet ja pakarat
ilta: lepo

LA: LEPO

SU: syketreeni

 
kiva hikiläikkä, ainakin tuli kuuma;) 
En tiiä mikä avain tähän jaksamiseen on, mutta vaikka tekeminen lisääntyy, reenit rankkenee nii tuntuu et energiaa tulee samassa määrässä myös. Kai se on vaan tää suunnaton elämän halu ja just se että rakastaa sitä mitä tekee. En tiiä oonko mä outo siinäkin suhteessa, että luen ihan mielellään kirjotuksiin. Toi on niin pirun mielenkiintosta ja just sitä mitä haluan opiskella tulevaisuudessa: terveyttä, eteenkin liikunnan ja ravinnon vaikutuksia terveyteen ja ravinnon vaikutuksia huippu-urheiluun jne. Lisäksi ehdottomasti toi asioitten rytmittäminen tekee hyvää. Kuten TE2 kirjan stressikappaleessa kerrotaankin, yksi hyvä tapa välttää stressi on nimenomaan aikatauluttaminen, niin että pysyy elämän menossa mukana ja saa hommat hoidettua. Toisille tietysti tiukat aikataulut luovat vielä lisäpaineita, mutta minulla toimii erittäin hyvin ja lukusuunnitelmassakin oon pysyny loistavasti! Toinen mistä saan energiaa on hyvät aamut ja eteenkin toi vitamiinipommi: sitruunavesi ja marjoja (eteenkin tyrni) heti aamusta.
Hiihtolomasuunnitelmia on tietenkin tuon ylläolevan reeniohjelman toteuttaminen ja lukeminen. On hyvä kuitenkin tehä jotain muutakin lukemisen välissä, niimpä lähetään porukalla moikkaamaan mummoa ja ukkia Viinijärvelle. Tekee hyvää päästä mummon hoivaan ja rentoutumaan, ihan vaan pois kotoa. Loppuviikkoa kohden alkaa sitten varmaan kirjoituspaniikki ja mun on kunnianhimosena ihmisenä oikeesti ihan vaan pakko lukea, koska en aio mennä saliin epävarmana. Haluan mennä sinne varmana, että oon antanu kaikkeni, tehny kaikkeni ja mun ei tarvii tätä tulla uusimaan, huonosti tehdyn valmistautumisen vuoksi. 

Ihanaa ja positiivista viikonloppua kaikille, muistakaa hymyillä!

- Iloinen Emilia
.


20 kommenttia

  1. Anonyymi2/28/2014

    Sulla on ihan mahtava blogi, ja kieltämättä oon todella kateellinen noista vatsalihaksista! Onneksi on vielä aikaa että alkaa aurinko paistaa täälläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) hahah, ei syytä kateellisuuteen, ruokavalio ja treenit kuntoon niin sieltä ne alkaa paistaa ;) kesä tulee hitaasti ja varmasti, mä otankin pikku varaslähdön kesään jo huhtikuussa :P

      Poista
  2. Ai että tosta sun positiivisuudesta saa virtaa itellekki lukemisee!! Mulla on neljä ainetta nytten keväälle ni reenit kärsii kyllä aika paljo ku ei riitä aika millään.. huomas toki kyllä parin lepopäivän(pelkän lukemisen) jälkeen et reeni teki nii hyvää ja jakso lukeakki erilailla! Paljon tsemppiä sulle kirjotuksiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että virta välittyy, sitä löytyy täältä ja kohti tavotteita mennään ;) AIjai neljä ainetta kuulostaa pahalta, mulla vaan tuo kaks ja siinäkin menee nii paljon aikaa :) Lukuintoa sulle! Kyllä pitää muistaa tehä muutakin kun lukea että pysyy motivaatio ja jaksaa sitten paremmin :)

      Poista
  3. Anonyymi3/02/2014

    aivan täydellinen kroppa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, onhan tässä vielä tekemistä :)

      Poista
  4. Oot kyllä aika uskomaton ku pystyt lukemaan kirjotuksiin ja treenaamaan kovaa samaan aikaan, mä en jaksas varmaan millään. :D Meenaatko käydä lomalla täälläpäin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D Motivaatio kysymys, en kyllä välillä itekkään tajua miten jaksan.. Onhan tää rankkaa ja välillä meinaa paketti hajota, mut vielä pikku rutistus! Valitettavasti ei keretä siellä asti käymään:(

      Poista
  5. Aikatauluttaminen on oikeesti tosi jees, silleen saa homman pyörimään paljon paremmin. Auttaa jo ysiluokalla, varmasti vielä paremmin syksyllä kunhan lukio alkaa! :)

    Mut asiasta kanatalouteen, meilläkin kahella on yhteisiä tuttuja tuolta jns-seudulta, mutta lueskellessani oman äitini vanhaa ystäväkirjaa löysin sieltä siun äitis tekstin! :D Nimi oli jotenki hirmu tuttu ja kun kyselin mammalta vähän lisää, osasin yhistää sinnuun. Hyö ovat olleet Imatralla aikoinaan samassa koulussa. Kysy ihmeessä äitiltäs, sanooko nimi Tiina Varis mitään! :D Tää oli hirmu hauska sattuma ja yllätti miut ihan täysin. Vitsit, maailma on pieni :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikeessa oot! Se auttaa paljon jaksamaan, ehdottomasti lukiossa toimii :)
      Eikä :D Hassu yhteensattuma, tosiaan niinkun sanoit pieni maailma! Pitääpäs kysellä :D

      Poista
    2. Tiinalle terkkuja:)

      Poista
  6. Anonyymi3/05/2014

    juotko treenin aikana jotain aminohappoja tai jotain kun noi sun treenit on aika pitkiä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkän reenin aikana kevyttä hiilaritankkausta, että verensokerit pysyy ja kroppa saa energiaa!:)

      Poista
    2. Anonyymi3/06/2014

      onko jotain mitä suosittelisit :)??

      Poista
    3. FASTn MALTO6 (Maltodextrin) on ollu käytössä nyt vähän aikaa ja tota sekoitan siis Star Nutritionin Whey-80 sekaan, 1dl Whey, ½dl Malto suhteessa :)

      Poista
  7. Anonyymi3/06/2014

    Paljon noi sun aamuset 15min intervallit kuluttaa? Onks ollu sykemittari käytössä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo ollu sykemittaria, joten en osaa tarkkaa sanoa, mutta kyllähän siinä energiaa kuluu ja vielä intervallienkin jälkeen :)

      Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi3/16/2014

    Huhhuh täytyy sanoa! Millon ehdit nähdä kavereita ja ottaa vaan rennosti tai pysähtyä hetkeksi?:) uskon että pidät aktiivisesta ja tekemisestä elämässä mutta kai välillä myös täytyy pysähtyä hetkeksi? Miten muuten illanvietot ja baarit? Juotko enää ollenkaan alkoholia, niissä kuitenkin suuri määrä kaloreita? Uskon että susta kuullaan/nähdään vielä isoilla areenoilla :) Tsemppiä Emppu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjotuksien aikaan on nyt tullu paahdettua kokoajan ja lepo/rentoutuminen jäänyt vähän vähemmälle:) Kavereita oon kerenny nähä kuitenkin aina välillä ja oon muistanu pitää taukojakin. Tottakai elämässä täytyy muistaa joskus vain olla ja kuhan kirjotukset ohi, niin mullakin jää aikaa enemmän rentoutumiselle, pitkään en kuitenkaan jaksa olla paikallaa :) Mulle rentoutumista on se, että saan joka ilta nukahtaa rakkaimman kainaloon!

      Ei kerkeä baarissa oikein ravaamaan, kaveriporukalla pidetään sillontällön hauskaa. Juon alkoholia välillä, mutta joka kerta taas tajuan, ettei siitä niin paljoa voita, joten olen jättänyt vähemmälle! Eipähän mene ruokavalio+reenit pilalle sen takia, sitäpaitsi, osaan pitää hauskaa ilman alkoholiakin! :)

      Kiitos luottamuksesta, kohti unelmia mennään! :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥