Keep calm and eat well

2/24/2014

Ihan liikaa asiaa ja ihan liian vähän aikaa. Pahoittelen jo tässä vaiheessa, että mun postailu tulee varmasti kärsimään hiukan tulevan kolmen viikon aikana. Lukusuunnitelma on aika tiukkaa settiä ja sen toteuttaminen vaatii paljon aikaa. Kaikki energia menee tällähetkellä siis kirjotuksiin lukemiseen ja reenaamiseen. Viikonloppu sujui loistavasti. Isomummon 90v juhlat sisälsivät paljon ihania hetkiä. Muistoja tulvi esiin, kun käytiin yhdessä läpi rakkaan isomummomme elämää. Onnen kyynelillä, suurilla tunteilla ja railakkaalla naurulla ja erityisesti nautinnolla varustettu lauantai-ilta oli ikimuistoinen ja tulee varmasti elämään meidän jokaisen sydämessä pitkään. Sunnuntai sujuikin sitten ahkerasti opiskellen, kuten tämäkin päivä. Tänään pääsin pitkästä aikaa, viikon tauon jälkeen taas treenaamaan. Ai että tuntui hyvältä ja muisti taas miten ihanaa tuo on. Tein erittäin tiukan melkein 2,5 h setin jaloille aamulla ja nyt illemmalla vielä pikkusetin vatsoille. Huomenissa jatketaan aamuaerobisella ja illalla olkapäät ja hauikset. I'm lovin it! Ajattelin nyt tulla postaamaan kuitenkin teille muutamat reseptit. Ensimmäisenä kotitekoiset eväspatukat ja toisena banaani-kookos jäätelön.
Kookos-suklaa proteiinipatukat (maidoton, gluteeniton)
250 g taateleita
2dl cashew-pähkinöitä
1 dl maapähkinävoita
3rkl kookosmaitoa
3 rkl kookoshiutaleita
½ dl proteiinijauheta *
2 rkl tummaa kaakaota
kaakaonibsejä
nestettä (tarvittaessa)

*(käytin maustamatonta soijaproteiinia, vanilja, suklaa yms. makuiset protskut käy varmasti myös loistavasti ja silloin määrää voi jopa hiukan lisätä, soijaproteiinin maku on vaan hiukan ikävä mielestäni)

1. Sekoita blenderissä tms. taatelit ja cashewpähkinät tasaiseksi massaksi (oman maun mukaan miten sileää haluaa)
2. Sekoita massa ja muutainekset kulhossa hyvin, melko kiinteäksi massaksi.
3. Taputtele kelmun sisään, kapeaan vuokaan pötkyläksi (jaoin kahden leipävuoan pohjalle)
4. Pakasta n. ½ tuntia, että patukat jähmettyvät.
5. Leikkaa paloiksi.




Ite käytän protskupatukoita silloin tällöin pitkinä päivinä koulussa eväänä tai reenin jälkeen palauttavana. Nää on tosi käteviä välipaloja reissussa. Loppujen lopuksi näissä patukoissa ei proteiinia ole niinkään paljoa, mutta esimerkiksi palauttavana patukkana reenin jälkeen sopii eritätin hyvin. Nää säilyy jääkaapissa viikonkin verran helposti, ellei pitempään ja sieltä tämmönen on kätevä napata aina matkaan aamulla. Ite käärin patukat folioon, jotta ne on kätevä kuljettaa mukana. Tuohon vielä kun ois saanu tehtyä raakakaakaosta kuorrutuksen niin ai että mitä namia ois tullut. Äippä ja siskokin totesi maistettuaan, että kyllä he voisivat karkit näihin terveellisiin herkkuihin maistaa ja Jaakkokin pisteli hyvää vauhtia patukoita poskeen viikonlopun reissussa. Toinen kokeilu jälleen jäätelö. Tää jäätelöinnostus on taas varmaan tämmönen kausijuttu. Ainakin nyt tyssää jäätelöntekemiset hetkeksi, sillä meidän sauvasekotin meni rikki. Toivotaan et pian saadaan masiina kuntoon että saan taas tehtyä smoothieita ja jätskejä.

Kookos-banaani jäätelö
1 jäädytetty banaani
3 rkl kookosmaitoa
2 rkl kookoshiutaleita
2 dl raejuustoa

1. Muussaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. (Baananin kannataa olla hiukan sulanut, itse pakastin yön yli ihan kuorineen, jäädyttäminen onnistuu myös esim. rasiassa palasina)
2. Pakasta ½ tuntia 10min välein sekoittaen.
3. Nauti mulpereiden ja goji-marjojen kanssa.

Tää oli ehkä mun jäätelökokeiluista lemppari tähän mennessä. Ite tykkään kookoksen mausta tosi paljon. Oon niin iloinen, että löysin ton raejuuston käytön jäätelöissä, toi on ihan huippua! Ja tää on vieläpä niin helppoa, että ihan mielellään jaksaa tehdä iltapalaksi. Kuhan tuosta tuo masiina rupeis toimimaan tai pääsis korjattavaksi niin ajattelin seuraavana jäätelökokeiluna tehdä pistaasijäätelöä. Nyt pitää kuitenkin hetki selvitä ilman ja muutenkin voi vähän nuo ruokakokeilutkin jäädä väliin, kun kirjotukset lähenee... Kuitenkin pitää pitää huolta myös levosta ja senpä takia menenkin nyt samantien suihkun kautta unille ja oon aamulla reippaana taas reenaamassa!

Ihanaa viikkoa kaikille siellä ruudun takana!

- Emilia

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥