Any time is ice cream time

2/17/2014

Viikonloppu hurahti mukavasti ystävien, perheen, lentopalloilun sekä reenailun merkeissä. Mukavan viikonlopun jälkeen lähtö uuteen viikkoon ei sitten ollutkaan niin mukava. Viime yönä alkoi nokka vuotamaan ja flunssa iski pahasti. Tän päivää on ollu tosi huono olo, tukkonen ja kuumeinen, tosin kuumetta mulla ei paljoa ole, sillä se ei mulla vaan nouse. Mulle kipeenä olo on aina toosi vaikeeta, inhottaa kun ei pääse tekemään mitään ja eteenkään reenaamaan. Ruokakaan ei meinaa oikein maistua miltään. No vitamiineja naamaan, lämpimät tossut jalkaan ja sängyn pohjalle lepäämään. Onneks muru heräili ennen mua ja toi lämpimän teen, sitruunaveden ja rahkan sänkyyn aamupalaksi. Tänään on ollu muutenkin jotenkin tosi huono fiilis, kun pää on täynnä räkää niin päähänki koskee, tuntuu et kolottaa joka ikiseen jäseneen ja oikeen mikään ei kiinnosta. Aattelin pyhittää päivän kokonaan opiskelulle, mutta lukemiseenkin on vaan niin hankala keskittyä tässä olossa. 
No mikä pelastaa päivän aina: jäätelö. Mieleni teki niin kovaszti Ben&Jerrysiä, epäterveelliset herkuttelut oon päättäny kuitenkin jättää Thaimaan reissuun asti tekemättä, joten päätin luoda terveellisemmän version tästä kuuluisasta rakastetusta herkusta. Löysin The Good Morning-blogista ohjeen benkkujenkkuun ja tein siitä oman versioni. Cookie Dough jätskin rakastajana tajusin, että mullahan on täydelliset protskujauheetkin juuri sen luomiseen: cookies&cream sekä vanilja. Lisäksi multa löytyi gluteenittomia kaurahiutaleita, jotka sopivat myös ruokavaliolleni. Eikun vaan duunaamaan:

Cookie Dough by Emilia
3dl raejuustoa

½ banaani
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl cookies&cream protskujauhetta (whey-80)
1½ tl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
makeutusta maun mukaan

2 rkl vanilja protskujauhetta (whey-80)
½ tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
makeutusta maun mukaan

1. Soseuta raejuusto sauvasekoittimella muusiksi ja jaa annos kahteen osaan.
2. Sekoita toiseen ensimmäisen osan aineet ja toiseen toisen osan aineet (ei sauvasekoittimella)
3. Lisää seokset rasiaan ja laita pakastimeen.
4. Sekoita n.20min välein, kunnes seos jähmeää.

Itse laitoin noi molemmat samaan rasiaan ja sekoittelin vähitellen niitä kohti toisiian, mutta toki jos haluaa tehdä nämä erikseen nii voi tehdä. Raejuusto toimii jäätelössä oikein hyvin ja sen rakenne on yllättävän kermainen ja jäätelömäinen. Itselle ainakin tästä tuli ehdoton lempiherkku. Mukavaa vaihtelua muitten protskuherkkujen keskelle. Mulla jäätelö on ollu tosi kauan jo semmonen herkku mihin voi vuodattaa surut ja murheet. Tänäänkin jo tieto siitä et jäätelöä on iltapalaksi pisti suun hymyyn ja loppu ilta meneekin paremmalla mielellä tästä inhottavasta flunssasta huolimatta. Nyt vaan sit peukut pystyyn, että huominen on jo parempi ja vaikka huomenna tuskin uskallan vielä lähteä reenaamaan, nii keskiviikkona sitäkin kovemmin!

Nautinnollista viikkoa!

- Emilia

5 kommenttia

  1. Jäätelö on ykköstä!!! En tosin tiiä olisinko valmis luopumaan oikeesta jäätelöstä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Kesällä talvella syksyllä keväällä niin hyvänä ja huonona päivänä, AINA!:)

      Poista
  2. Anonyymi2/18/2014

    Pikaisia paranemisia! :)

    Monesti viikkoon suosittelisit tekemään aamuaerobista tyhjällä mahalla? Ja kauan sen pitäisi kestää per kerta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, vähitellen eiköhän tää hellitä :)

      Aerobista suosittelen tekemään vähintään kaks kertaa viikkoon, ite teen aerobisen reenin kolmesti viikkoon :) kolmesta vartista puoleentoista tuntiin on mun mielestä hyvä aika aerobiselle :) Tyhjällä mahalla reenauksesta on aika kiisteltyjä mielipiteitä, onko sillä loppujen lopuksi niinkään hyötyä, itse teen näin talvisin aerobiset ihan normaalisti ilman paaastoa!

      Poista
    2. Anonyymi2/18/2014

      Kiitos :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥