The sky is not the limit

2/15/2014

Mitä tulevaisuus on? Mitä se tuo mukanaan? Jotkut meistä odottaa tulevaa innolla, jotkut eivät uskalla ajatella sitä. Tulevaisuus innostuttaa tai pelottaa. Jotkut haluavat elää vain omalla painollaan ajattelematta enempää mitä edessäpäin on. Toiset takertuvat menneeseen, joka usein aiheuttaa sen pelon tulevaisuutta kohtaan. Mun kohdalla tulevaisuus saa ajatukset laukkaamaan. Tällä hetkellä elän melkoista muutosten pyörrettä ja tätä tulee varmasti kestämään jonkun aikaa. Mun täytyy elämässä tehdä ratkaisuja jotka muuttavat mun päivittäistä elämänrytmiä varmasti paljon. Oon jo puolen vuoden ajan elänyt kahden vaiheilla useammankin asian suhteen, oon oppinut paljon, muuttunut paljon ja ruennut arvostamaan erilaisia asioita elämässä. Oon ymmärtänyt, mitä vaikeus on ja myös sen, että tunnelin päässä on aina valoa, jos vaan sen haluaa nähdä. Yks asia on kantanut mua päivästä toiseen ja se on ajatus siitä, että elämässä tapahtuu hyviä ja huonoja asioita. Jokainen meistä tekee huonoja valintoja, kukaan ei elä "täydellistä" elämää. Mitä täydellinen edes on? Menneisyys on menneisyyttä, täytyy vain osata ottaa opiksi virheistään. Virheitä täytyy tehdä, että voi kasvaa ihmisenä.
No mitä mä sitten haluan tulevaisuudelta? Mun terveyden tilanne on muuttanut asioita tosi paljon. Tällä hetkellä suurimpia kysymyksiä on se, että jatkanko lentopallon pelaamista. Monta kautta peräkkäin aina uudestaan ja uudestaan loppukautta kohti mun lonkat on kipeytyneet tosi paljon. Yksikin kolahdus lonkalle puolustustilanteessa ja se kipu tekee mun seuraavista päivistä tuskaa. Tällä kaudella tilanne on ollu tosi paha, kerkesin reenata kahden kuukauden ajan ja lonkat kipeyty niin paljon, että oli pakko pistää stoppi tälle. Tuntuu turhauttavalta jättää lähes kokonaan treenaamatta, tommoisen kivun takia joka tulee ainoastaan siitä kolahduksesta, mutta reenatessa niitä en voi vaan välttää. Ihmisenä, joka tekee asiat aina 200% lasissa, on tosi vaikeeta lähteä reenaamaan puolitehoilla. En tiedä kestänkö enää lisää kausia kipujen, pettymyksen ja epätietoisuuden kanssa. Oon jo henkisesti valmistautunut siihen, ettei lentopallo tule enää olemaan elämässäni jokapäiväisesti. Rakkaus lajia kohtaan ei tule  muuttumaan ja tulen varmasti seuraamaan sitä, vaikka sen lopullisen päätöksen lopettamisesta tekisinkin.
Jos lentopallo jää, mitä tulee tilalle? Viimeisin vuosien aikana eteenkin aikalailla tarkalleen vuosi takaperin oon rakastunu tähän fysiikan reenaukseen. Oon tajunnu miten henkisesti ja fyysisesti tarviin jotain tollasta mitä tavoitella. Kovia reenejä, hikea, verta, kyyneleitä ja siitä seurauksena hyviä tuloksia. Urheilu on pienestä asti ollu mulle iso asia ja urheilu tulee pysymään elämässäni aina. Aion jatkaa fysiikan reenausta vielä kovemmalla intensiteetillä ja tuoda lisäksi reenaukseen uusia ulottuvuuksia. Haluan haastaa itseni, kokeilla uusia lajeja ja saada urheilusta irti KAIKEN sen mitä sillä on annettavanaan. Fitnessmalli 2014 kilpailu starttaa käyntiin ensi viikolla ilmottautumisen merkeissä. Toukokuun alkuun asti on aikaa ilmottautua ja oon tainnut tehdä päätöksen siitä, että laitan ilmottautumisen menemään. Tuo on juuri sellainen juttu mitä kaipaan. Fitnessmalli-kisasta pääsette lukemaan tästä. Reenauksen rinnalle terveelliset elämäntavat ovat nyt jokapäivää. Aion tutustua enemmän luonnollisiin ja terveellisiin elämäntapoihin ja oppia uusia puolia ruoasta ja sitä kautta myös itsestäni. Hyvä olo lähtee hyvästä ruoasta!
Tässä vaiheessa yks suuri kysymys on se missä mä olen viiden, kymmenen tai viidenkymmenen vuoden päästä. Ensimmäisenä varmaan täytyy lähteä pohtimaan tuota ensimmäistä. Lukiota on vielä vuosi jäljellä, minne sitten? No vastaus on ainakin, että opiskelemaan. Ensin pitäisi keksiä MITÄ opiskelemaan ja sitten lähteä miettimään mahdollisia paikkakuntia. Mua kiinnostaa biologia, ihmisen anatomia, terveys ja liikunta. Biokemia kuulostaa mielenkiintoiselta, kuin myös ravitsemustieteet. Toisaalta joku puhtaasti liikunta-alan koulutus ei voisi olla parmpaa. Mikä ois siis semmonen ala missä saisin yhdistettyä mahdollisimman monta mielenkiinnon kohdetta? Tähän kysymykseen etsin vielä vastausta. En oo oikeestaan stressannu tästä liikaa, tulevaisuus tulee omalla painollaan ja mullakin on vielä vuosi aikaa pohtia, ennen kun päätöksiä täytyy lopullisesti tehdä. Ennen niitäkin päätöksiä kerkee tapahtua paljon, en osaa edes sanoa missä oon ensi syksynä. Yhden asian voin vain sanoa, että mulla on nyt ihminen elämässäni, jonka vierestä haluan herätä koko loppuelämäni. Ulkomaille ois myös kova hinku, ehkä opiskelemaan ehkä töihin? Kuka tietää, mut haluan nähdä maailmaa ennen kuin asetun paikoilleen. Haluan oppia elämästä paljon ja mulla on vielä koko elämä edessäni.
kuvat: we ♥ it
Ei pidä pelätä unelmiaan ja tulevaisuutta. Tulevaisuus on usein juuri sitä, mihin sen itse viet. Meillä on avaimet tulevaisuuteemme omissa kätösissämme. Ei pidä pelätä yrittää. Jokainen meistä voi ponnistaa taivaalle ja korkealle. Jokainen voi tehdä juuri niitä asioita mistä tykkää. Ei pidä alentua olemaan ihan OK, jokainen meistä on mahtava ja jokaisella on oikeus toteuttaa itseään! Uudet päivät tuo ihania uusia hetkiä mukanaan ja päivä päivältä ne kauniit asiat jokapäivässä luovat tulevaisuuden. Sen kokonaisuuden joka ohjaa meitä elämän läpi. Ei mikään ole täydellistä, ei asiat ole täydellisiä, ennen kuin tajuaa sen, että täydellisyys on epätäydellisyyttä ja virheet, pahatpäivät, riidat, pettymykset kuuluvat asiaan ja tekevät meistä juuri niitä ihmisiä mitä me nyt ollaan.

Näillä pohdinnoilla on hyvä lähteä viettämään viikonloppua! Ihana miten tänkin tekstin kirjottaminen avasi omiakin silmiäni ja sain purettua sekavia ajatuksia tänne.

Millaisia ajatuksia teillä heräsi?

- Emilia8 kommenttia

 1. oot hirmu tatava kirjottaa,huhhu! :3

  VastaaPoista
 2. Piti vissiinki kirjottaa taitava x)*

  VastaaPoista
 3. Tuo on oikeesti hirveen surullista, jos joudut jättää lentsin. :( Ite oon omien möhläilyjeni takia joutunu kärsimään yli 8 kuukautta kauheista selkä-, ranne- yms. kivuista ja välillä pelottaa, etten pysty liikkumaan kohta ollenkaan. Urheiija-identiteetti kärsii aika reippaasti, kun liikunnasta joutuu pitämään taukoa. Olisit onnellinen, kun pystyt treenaamaan salilla ilman kipua, mulle kävelylenkkikin tekee välillä tiukkaa.

  Siusta fitnessmalli? Ehdottomasti kyllä! :D Miun pitikin jo kerran sanoa, että hae ihmeessä fitnessmalliksi tänä vuonna, mä oon varma, että sä pärjäisit tosi hyvin. :) Tsemppiä hakemuksen lähettämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onhan se surullista, mutta kuten sanoit itsekin kaikilla puolensa ja todellakin oon onnellinen siitä, että pystyn treenaamaan fysiikkaa kuitenkin täysipainotteisesti :) EIköhän ne hakemukset sinne jossain vaiheessa laiteta, kuhan vielä hetkosen saa reenattua! Kiitos paljon:)

   Poista
 4. Anonyymi2/16/2014

  Sinusta ehdottomasti fitnessmalli! :) Kyllä!!

  Mulla ois kysymys/ongelma..
  Mä oon ollu viimeaikoina jotenkin ihan jumissa ruokajuttujen kanssa. Mikään ei keittiössä luista, kaupasta ei tee mieli ostaa mitään ja oon tänhetkisellä säälittävällä väsyruokavaliollani varmaan säästöliekillä. Oon myös kamalan väsynyt, eilen 5h päiväunien (!!!) lisäksi nukuin oikein sikeästi 11h yöunet viimeyönä ja nyt oon ollut kahdeksasta asti valmis uusille yöunille.. Oisko ehdottaa, mikä mättää? Alkaa olla aika turtunut ja väsynyt olemus allekirjoittaneella.. plää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos tsempeistä:)

   Voi ei kuulostaa ikävältä. Ruokavalio varmasti vaikuttaa jaksamiseen paljon, saatko tarpeeksi kaikkia ravintoaineita? Laittappas mulle sähköpostia, jos kaipailet juttukaveria enemmän, yhteystiedot löytyy tuolta vasemmalta sivupalkista :) Tsemppiä!

   Poista
  2. Anonyymi2/19/2014

   Kuulostaa kilpirauhasen vajaatoiminnalta. Verikokeisiin!

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥