All-day energizer - Smoothie

2/09/2014

Oon saanu ruokavaliooni piristystä, nimittäin marjoista ja hedelmistä. Oon ruennut syömään enemmän hedelmiä ja marjoja. Aika usein ne oon tehny smoothien muodossa, mutta myös rahkan kanssa toimii hyvin. Tuoretta pinaattia en löytänyt cittarista, vaikka oisin siitä halunnut tehdä vihersmoothieita, kehittelin kuitenkin omanlaisia vihersmoothieita, jotka ei tosin väriltä ollutkaan loppujen lopuksi niin vihreitä. Marjoja oon käyttänyt myös rahkan kanssa, siitä hyviä, että voimakkaampi maku, verrattuna esimerkiksi hedelmiin. Yksi erittäin hyvä yhdistelmä on kuitenkin mansikka ja banaani, niin smoothiessa, kuin rahkassakin. Meille on pienestä asti äiti aina tehnyt välillä kerma-rahkaa iltapalaksi, johon on yleisimmin tullut siis kerman ja rahkan lisäksi nimenomaan banaania ja mansikkaa. Pikkutytöstä asti tää yhdistelmä on ollut mun lemppari. Banaanin maku tosin jakaa mielipiteitä, Jaakko taas ei pidä banaanista kovinkaan paljoa, ei rahkassa, smoothiessa eikä raakakakuissa. 
Niinkuin jo kerroin kokeilin vihersmoothieita viime viikolla. Tein useampaa erilaista vähän rohkeastikin erilaisia yhdistelmiä kokeillen. Ensimmäisessä smoothiessa on avocadoa, banaania, jogurttia ja parsakaalia. Jälkimmäisessä vähän kirjavammin: porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, salanovaa, banaania, kurkkua ja jogurttia. Vaikka ehkä kuulostaa pelottavalta, niin maistui todella hyvälle. Lisäksihän tuohon voi pistää jotain makeutusta, mutta mun mielestä maku oli tosi hyvä noinkin (itse en tykkää kovin makeista mauista). Ite oon tehny smoothieni ihan sauvasekottimella, se on ihan kätevä vehje. Illalla voi pistää aineet kulhoon valmiiksi muusausta varten ja aamulla ei tarvitse kuin hurauttaa smoothie löysäksi. Jos haluaa hiukan nestemäisempää, niin lisää vaan maitoa/vettä tai vaikkapa tuoremehua tai jonkun nestepitoisen hedelmän, kuten appelsiinin.
Tän viikon ehdoton smoothie voittaja oli tää ihanan värinen ja herkullinen marja-kookos smoothie. Jaakko laittoi kanakastikkeeseen kookosmaitoa ja siitä jäi sopivasti yli, joten päätin kokeilla sitä smoothieen. Kookosmaito on siitä hyvä, ettei tölkkiä tarvitse käyttää kerralla, se säilyy rasiaan siirrettynä viikon jääkaapissa, joten sitä voi käyttää pikkuhiljaa esimerkiksi juurikin smoothieihin tai vaikkapa munakkaaseen. Tääkin smoothie yhtähelppo tehdä kuin edelliset, ainekset vaan sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi, päällä koristeena kookoshiutaleita, goji-marjoja ja mulperimarjoja. Ohje näyttää tältä:

Marja-kookos-smoothie

1      banaani
1   dl mansikoita
½  dl mustikoita
4  rkl kookosmaitoa
1   dl soijamaitoa

Millaisia smoothie-kokeiluita teillä on, musta tuntuu, että smoothiesta tulee aina hyvää! Onko teille sattunut hauskoja smoothiekömmähdyksiä, eikö tullutkaan herkkua? Smoothie on erittäin kätevä ja nopea tehdä aamulla tai jopa jo illalla valmiiksi jääkaappiin, vaikka tosin itse tykkään herätä mielummin "liian" aikaisin ja herätä rauhassa kotona ennen lähtöä, enkä juosta kiireellä aamutoimet läpi ja lähteä kiireellä päivään. Sitruunavesi, tee ja smoothie/rahka täytyy nauttia rauhassa aamupalastaen. Mulla onkin tapana heti herättyäni marssia keittiöön, toiset tykkää tehdä ensin muut aamutoimet ja syödä vasta sitten. 

Tää viikko alkaakin olla jo paketissa, illasta vielä reenailut ja sitten uusi viikko käyntiin! Ensi viikko onkin sitten jännittävä, nimittäin torstaina penkkarit (oon huijari kun käyn ne tuplana tänä ja ens vuonna)

Ihanaa alkavaa viikkoa!
-Emilia

4 kommenttia

  1. Anonyymi2/10/2014

    Mä laitoin aamulla smoothieen itsetehtyä kookosjogurttia (maidotonta), gluteenittomia kaurahiutaleita ihan vähän, banaanin ja avokadon :D Vähän tällanen jämistä koottu mutta niin hyvää, toi kookosjogurtti on varmaan paras asia maan päällä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä! Pitänee kokeilla :)

      Poista
  2. Nami, herkullisia kuvia! Mie teen smoothieta yleensä viikonloppuisin, ja silloin ne koostuu lähinnä banaanista, avokadosta, mustikoista ja superfoodeista, ja on muuten hyvää! :D Hedelmistä omenaa tulee syötyä lähes päivittäin ja muuten kulutan ihan sikana marjoja. Pelottaa, ettei pakastimen marjat riitä kesään asti, karviaiset on jo loppu eikä mustaherukoitakaan ole enää kuin joku kilo. Mut onneks kaupasta marjoja saa tarvittaessa joko kokonaisina tai jauheena. Ja onhan sitten noita supermarjoja, joista inkat ja mulperit on mun lemppareita. :)

    Tykkäätkö enemmän perusmarjoista vai jostain erikoisemmista, kuten goji- ja mulperimarjoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa namilta :) Omena ei sovi mun ruokavaliolle tän suolistosairauden vuoksi, mutta marjat menee melkeen kaikki! Kesällä pitäis kyllä ladata aina pakkanen täyteen marjoja, niitä nimittäin kuluu :) Niin kaupastahan saa, mutta eihän ne ihan samalle maistu!

      Tykkään sekä perusmarjoista, että erikoisemmista :) Goji ja mulperit on kyllä lemppareita, inkat aika äkäsiä :D

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥