The Empire State Building

8/19/2016

Empire State building. Se vaan vetää sanattomaksi, ei pysty mitenkään kuvailemaan sitä upeaa näkymää mikä tuon tornin huipulta avautui. Lähes 400m korkeudessa tän upean kaupungin yläpuolella, käsittämätöntä. Eihän tätä kaupunkia oikeesti voi mitenkään sanoin kuvailla. Tää on vaan koettava itse. Pilviä kohti kasvavat rakennukset, elämää täynnä olevat kadut, keltaiset taksit, central park, niin kauniit rakennukset. Tää on vaan ihan älyttömän siisti paikka. Voisin koittaa kertoa teille vaikka mitä, mut kuvat vaan kertoo enemmän kun tuhat sanaa. 

EmpireStateBuilding2 EmpireStateBuilding EmpireStateBuilding8 EmpireStateBuilding3
ESB on nähtävyytenä kyllä tähän asti ollu huikein. Semmonen, mitä ei kannata missata. Rakennuksessa voi valita haluaako mennä 86. kerrokseen (32 $) vai maksaa 20$ lisää 102. kerroksesta. Me haluttiin maksaa koko summa ja mentiin ihan ylimpään kerrokseen. Ylimässä kerroksessa, ei kuitenkaan päässyt ulkoilmaan ihailemaan maisemia, vaan kaupunkia katseltiin ikkunan takaa. Siispä tykkäsin itse melkeinpä enemmän 86. kerroksesta ja mentiinkin sitten loppujen lopuksi tuohon tasolle katsomaan auringonlaskua. Ainakin omana vinkkinä antaisin Empire State Buildingissa kävijöille, ettei tuo 102. kerros ole 52 dollarin arvoinen. Jo tuosta alemmalta tasolta näkee jo niin hyvin. Ainut ero on, että ylhäältä Central Park näkyy vähän paremmin.

EmpireStateBuilding5 EmpireStateBuilding4 EmpireStateBuilding7 EmpireStateBuilding6
Meidän reissu on ollut jo tähän asti ihan huikea. Eniten rakastan kävellä näillä kaduilla. Meidän asunto on Upper East Sidella, joka on kyllä niiiin kaunista aluetta. Ihanan rauhallista ja tyylikästä. Central Park on ihan muutaman korttelin päässä. Se luo kyllä mahtavan kontrastin tähän kaupunkiin. Kaistale luontoa keskellä kaupunkia. Cappuchinot ja croissantit kesken päivä kävelyn. Upea arkkitehtuuri. Oon nähnyt nyt vasta pienen osan tätä kaupunkia ja oon jo rakastunut. Alkaa tuntumaan, että 12 päivää on vaan ihan liian vähän tänne. Huikeita päiviä edessä. Tänään vuorossa Lower Manhattan ja Brooklyn Bridge. 


10 kommenttia

 1. Wau nää kuvat! Tuonne on joskus päästävä!

  http://more-than-we.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita kuvia! Mitä kautta varasitte teidän majotuksen? :) Oon itse lähössä joulukuussa siskon kanssa kans sinne ja meiltä uupuu vielä yöpymispaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Air Bnb:n kautta! Todella kätevä tapa majoittua, suosittelen kyllä lämpimästi :) Omassa asunossa on kivasti yksityisyyttä ja kotoisa olla :)

   Poista
 3. Siis ah niin ihanan näköistä! NYC on aivan upee paikka ja totta on, että se pitää ite kokea ja nähdä. Voi että, pääsisimpä tuonne pian uudestaan! <3 Mulla on itseasiassa pieneenä haaveena, että pääsisin joskus vähän pidemmäks aikaa tuonne asuskelemaan, vaikka pariks/muutamaks kuukaudeks - olis ihan sairaan upeeta!

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan ihana <3 Se ois kyllä upeata!! Ite en varmasti ihan pysyvästi haluais ainakaan asua tuolla, kaipaan jotenkin luontoa enemmän :) Mut tosiaan aivan älytön kaupunki!

   Poista
 4. Hyvä vinkki tuo, ettei korkein kerros ole sen arvoista, vaan alemmasta näkee hyvin ! Kiitos siitä rahanarvoisesta vinkkauksesta siis :) Oot ottannu muuten aivan ihania kuvia :3

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa joku vinkannut minuakin aikaisemmin tuosta :D Kiitos paljon<3

   Poista
 5. Anonyymi10/24/2016

  Hei!

  Upeelta näyttää ja suunnitelmissa ois täältä ausseista kotimatkalla käydä tuolla!Sitä mietin, että kun matkustitte nii hankitteko viisumit vai ESTA:n?

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥