Terveellinen nutella

6/01/2016

Yhteistyössä: rawmix
nutella_resepti_6 Mä oon rakastunut. Oon hajottanut viimeiset kaksi blenderiäni. Molemmat on ollut halpoja versioita ja ostettu hätäiseen ihan marketista. Viimeinen rikkimennyt kapistus oli sitten sauvasekoitin, joka 3kk käytön jälkeen sanoi itsensä irti. Siihen asti on loistavasti toiminut mamman n. 20v vanha yleiskone. Sen putsaaminen on kuitenkin ollut niin aikaavievää, että ihan vaan senkin takia on smoothieiden tekeminenkin vähentynyt. Nyt puhaltaa kuitenkin uudet tuulet nimittäin sain testiin RawMix R8000-blenderi. Hinnaltaan RawMix on edullisempi, kuin kilpailijansa VitaMix, mutta hinta-laatusuhteeltaan hyvinkin kehuttu.

En rupea sen enempää kertomaan teknisistä ominaisuuksita vaan kerron enemmän omista kokemuksista. Jokainen voi kurkata ominaisuudet tuolta RawMixin nettisivuilta itsessään. Mulla on ollut haussa blenderi, joka ei hyytyisi myöskään kovia ainesosia, kuten jäitä tai pähkinöitä blendatessa. Laitteessa pitäis olla siis aikamoisesti paukkuja ja mielellään tarpeeksi iso blendauskannu, sillä tykkään tehdä smoothieita isomman annoksen kerrallaan. RawMix vastasi näihin kysymyksiin täydellisesti ja niimpä lähdin sitä testaamaan.

nutella_resepti_7 nutella_resepti nutella_resepti_1
Ensimmäisenä hämmästyin yllättävän hiljaisesta äänestä, johtunee tosin osittain ennakkoluuloista. Olin jotenkin valmistautunut siihen, että noinkin tehokas vehje säikäyttää linnut puista vähintään 1km säteellä. Toisin oli kuitenkin. Kyllähän tuo pienessä yksiössä ääntä pitää, mutta yllättävän vähän. Blenderissä on helposti säädettävä asteikollinen voimakkuus. Tosi kätevä siinä mielessä, että voi vaan sekoittaa hiljaisesti tai oikeasti laittaa tehoja. Käyttö on helppoa. Ainut miinus laitteen ominaisuuksissa tulee isosta koosta. Tehokas kone on oikeasti aika mittavan kokoinen ja aivan mini mini keittiöön ei ehkä sopisi. Onneksi mulla kuitenkin tilaa sen verran keittiössä, että ei ongelmia koitunut.

Tällä kertaa tarvittiin tehoja, sillä suunnitelmissa oli valmistaa terveellinen versio rakastetusta nutellasta. Nutella, kroissantit ja tuoreet mansikat. Ei oo oikeesti varmaan mitään parempaa.  Edellämainitut lähtivät evääksi picnicille. Blenderille heitin siis haasteen nimeltä paahdetut hasselpähkinät. Yleiskoneella oon aikaisemmin tehnyt pähkinävoita, 15min jälkeen yleiskoneella suurruttelu tuotti tulosta ja pähkinät öljystyivät ihanan pehmeäksi massaksi. Tällä laitteella lopputulos yllätti. En tiedä onko hasselpähkinät jotenkin extrapehmeitä vai onko tää laite oikeasti niin ihmeellinen. Kahden minuutin jälkeen pähkinät oli öljyistä tahnaa. Wau. IM in love. Eikä mun tarvinnut kertaakaan siirtää massaa reunoilta keskelle.
nutella_resepti_3 nutella_resepti_4 nutella_resepti_2

Okeiokei.. Se siitä hehkutuksesta kaikki haluaa varmaan jo kuulla sen reseptin. Mennään siis itse asiaan.

Kotitekoinen terveellinen nutella

300g hasselpähkinöitä
3 rkl kookosöljyä (tai muuta suht mietoa)
2 rkl raakakaakaota
1-2 rkl agavesiirappia/muuta makeutusta (miten makeaa haluat?)
1-2 rkl soijalestiiniä
ripaus suolaa

1. Paahda pähkinöitä pellillä 200 asteisessa uunissa n.10 min tai kunnes kuoret alkavat lohkeilemaan.
2. Hiero (käsin tein itse) kuoret irti pähkinöistä ja heitä ilman kuoria blenderiin. *
3. Jauha pähkinöitä, kunnes ne öljystyvät pehmeäksi juoksevaksi massaksi (kärsivällisyyttä, mikäli blenderi on hiukan tehottomampi, voi mennä jopa 15-20min).
4. Heitä muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
5. Makeuta tarvittaessa. Kermaisuutta lisää: soijalestiiniä.
6. Nauti.


*kuten kuvasta huomaat, ei ollut ihan täysin kuorettomia. Liika määrä kuoria estää öljystymisen, mutta muutama ei haittaa.

Lisäksi picnicillä oli pirkan pakasteesta croissantteja, tuoreita mansikoita ja jääkahvia. Tuolla blenderillä jääkahvikin oli aivan taivaallisen pehmoista, reseptin pääset kurkkaamaan TÄSTÄ

Itsellesi RawMixin voit tilata täältä ja mun blogin lukijoille -10% koodilla "journey".

Aika hyvä valmistujaislahja esimerkiksi!

***


4 kommenttia

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥