Miten luoda kiva instagram-profiili?

5/15/2016

Instagram-profiili on muutakin, kun yksittäisiä kuvia. Itse tykkään seurailla feedejä, jotka näyttää kokonaisuutena kivalta. Joiden kuvat on inspiroivia ja kauniita. Miten sitten saada instagramprofiilista kaunis? Tai miten ylipäätään ottaa kivoja kuvia instagramiin. Oon koonnut tähän postaukseen muutamia vinkkejä, minkä avulla oon ite saanut päivitettyä profiilin ulkonäköä mielestäni kivaan suuntaan.

1. VALO
Tää on ehkä näistä kaikista jopa merkittävin. Kirkkaat kuvat näyttää ihan älyttömän paljon paremmalta, kun pimeät. Jos oot ottanut kuvan hämärässä, lisää siihen runsaasti kirkkautta. Luonnonvalossa tulee kaikista parhaita kuvia, tän takia esim selfietä ottaessa kannattaa ottaa se ikkunaan päin. Jos olet ottanut kuvan sisätilassa: vähennä lämpöä saadaksesi kuvaan kivaa valkeutta.

instagram_1
2. TEEMA
Koita miettiä mitä haluat profiililla kertoa, mikä on sun teema. Vaikka supernätit selfiet kerääkin tuplasti tai triplasti enemmän tykkäyksiä, kun muunlaiset kuvat, 9x oma naama ei näytä kuitenkaan kokonaisuutena profiilissa kivalta. Kivassa feedissä on erilaisia kuvia arjen kauniista hetkistä. Pyrin itse, ettei mulla ois kahta samankaltaista kuvaa peräkkäin profiilissa. Mieti kuvaa lisätessä sopiiko se sun teemaan?

3. MUOKKAUS
Muokkaa kuvat aina samalla tavalla. Tällä tarkoitan sitä, että käytät samaa filtteriä ja samoja muokkauksia. Näin kuvista tulee yhteneväisiä ja niissä on tietynlainen väriteema. Unohda instagramin filtterit ja käytä kunnon muokkausohjelmaa. Itsellä on käytössä VSCO cam, joka on ihan älyttömän hyvä. Itse käytän VSCO filteriä G3 muokkauksilla: kontrasti -1, lämpö -2, terävyys +1.

IMG_2618 IMG_2278

4. TAUSTA ja ASETTELU
Koita pitää kuvat simppelinä. Suosi valkoista taustaa, sillä se lisää kuvan kirkkautta. Vessanpönttö tai keittiön kaapit ei näytä kivalta kuvissa. Poista kaikki ylimääräinen kuvasta, vaatteet pois lattialta ja sotkut pois pöydiltä ennen kuvan ottamista. Älä ota kuvaa liian läheltä! Kuvassa voi näkyä muutakin kun itse kuvattava kohde. Ruusut kuvan yläkulmassa tuovat esimerkiksi kivaa perspektiiviä kuvaan.

5. VALITSE VÄRIT
Valitse väriteemat, jotka miellyttää sun silmää. Monessa kauniissa instagram-profiilissa toistuu samat värit. Mulla värejä on rauhalliset vaaleat sävyt, ei mitään turhan räikeää tai tummaa. Lisään myös kuviin lähes poikkeuksetta sinisen sävyjä. Esimerkkinä lisäsin vähän aikaa sitten kuvan, joka oli otettu punaista juoksurataa vasten, mutta poistin kuvan, sillä se ei sopinut väriteemaan ja näytti profiilissa hassulta.

Oisko teillä jakaa jotain vinkkejä?:)

10 kommenttia

 1. Just tässä yksi päivä ihastelin sun feediä, kaikki kuvat vaan rimmaa ja on kauniita! ♥ Mulla onki kunnon sekasotku kun en laita kukkia ja ruokakuvia :D

  VastaaPoista
 2. Meni seuraukseen sun insta, kivoja kuvia! Ja muutenkin ihan komppaan kaikkea, mitä tässä kirjoitit :) Ainoa missä oon vähän "eri mieltä" on se, että mun mielestä kuvien/feedin ei tarvitse olla vaalea/väritön kunhan se on jotenkin yhtenäinen :D Ja omasta mielestä on ehkä vähän tylsääkin jos kaikki kuvat on ihan täysin samoilla muokkauksilla, mutta ei se siis todellakaan mikään miinusjuttu ole, itse en vain pidä sitä omannäköisenä! :D Ihan mielenkiinnosta, käyppä kurkkaan mun insta annnye ja kerro ihan sun mielipide onko se SUN makuun liian räikeä tai pitäiskö olla jotenkin yhtenäisempi muokkauksiltaan ja värimaailmaltaan..? Ja ihan rehellinen mielipide kun alkoi kiinnostamaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Oot kyllä ihan oikeassa, sun feedi näyttää ihan tajuttoman ihanalta, rupesinkin seurailemaan ;) Väreistä siis plussaa jos osaa niitä oikein käyttää!

   Poista
 3. Instatili on ollut mulle suuri ongelma. Oon niin rönsyilevä, ettei mun feedissä ole eikä ole ollut mitään tiettyä linjaa. Nyt kuitenkin viikko sitten päätin kirjata tilin tietoihin olevani futiskuvaaja ja lisäillyt sinne ottamiani futiskuvia. Tuli heti paljon parempi fiilis, kun on selkeä teema. Tosin, näinä päivinä kun futista ei ole, olen täyttänyt feediä luonto- ja aamukahvikuvilla.. Silti feedini on nyt paljon parempi kuin koskaan aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oot löytäny semmosen oman jutun instassa! :)

   Poista
 4. Harmonisia ig-tilejä on ilo seurata. Kiitos hyvistä vinkeistä! Tervetuloa kurkistamaan: tuikku

  VastaaPoista
 5. Anonyymi6/06/2016

  Hei! Onks tuo VSCO maksullinen? :)

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥