Pääsykokeisiin lukua ja kirpsakka vihersmoothie

4/02/2016

Nyt se on alkanut. Neljän viikon rutistus kohti pääsykokeita. Matskut tuli eilen ja koe on 28.4. Haen siis Jyväskylään liikuntatieteelliseen lukemaan liikuntabiologiaa. Pääsykoeprosessi on sama, kuin liikuntapeadagogiikkaan, eli liikunnanopettajaksi hakevilla. Ensimmäisessä vaiheessa on kirjallinen koe, jonka pääsykoemateriaalit ovat artikkelipohjaisia, sekä muutama pätkä parista kirjasta. Materiaalit näytti ihan mukavalta luettavalta. Ainut huoli koskee paria englanninkielistä artikkelia. Aion kuluttaa monenmonta kupposta kahvia ja imeä itteeni niin paljon tietoa kun koskaan vaan pystyn. Jos tästä vaiheesta mennään eteenpäin, seuraavana vuorossa on sitten liikuntatestit ja haastattelu.

Tää kevät on semmosta aikaa, että itsekukin valmistautuu lähestyviin pääsykokeisiin. Lukiolaisilla alkaa olla ylioppilaskirjoitukset paketissa. Varmasti moni miettii näin keväällä sitä tulevaisuutta. Jatko-opiskelupaikka määrittää pitkälti, sitä missä tulet olemaan seuraavat vuodet ensin opiskellessa ja myöhemmin työelämässä. Mä haluaisin kannustaa jokaista miettimään ihan oikeasti viimeiseen asti, mikä on se sun juttu. Ensikertalaiskiintiön takia ei kannata vastaanottaa opiskelupaikkaa, mikä ei oikeasti anna valmiuksia elämässä sille alalle, mikä sut tekee onnelliseksi. Mä oon aivan 100% varma, että oon hakemassa alalle, jonka avulla pystyn toteuttamaan unelmiani.
huhtikuu18 huhtikuu23 huhtikuu25
Jos et tiedä mitä haluat elämältä. Mitä sitten? Mikä kiire sulla on? Monet pitää useitakin välivuosia, matkustelee ja etsii elämän tarkoitusta. Ei oo pakko syöksähtää heti lukionpenkiltä jatko-opiskelemaan. Esimerkkinä rakas siskoni, joka koki vasta välivuotensa aikana löytävänsä todellisen kutsumuksensa. Nyt hän opiskelee elokuvaohjaajaksi Helsingissä ja on niin viimesen päälle omalla alalla kun voi vaan ihminen olla. Jos, et pääse nyt opiskelemaan, sulla on koko elämä vielä edessä. Välivuosi voi olla elämäsi parasta aikaa löytää itsesi, tutustua itseesi ja pitää hetken breikkiä opiskelusta. Kyllä sitä takapuolta kerkeää luennoilla kuluttaa myöhemminkin.

Kuvissa myös tän hetken lempparismoothie:
forzen bansku
päärynä
lime
inkivääri
pinaatti
mantelimaito
(maca&spirulina)

Mikäli oot pääsykoerytäkän keskellä, käy ihmeessä lukemassa mun postaus: 

2 kommenttia

 1. Anonyymi4/05/2016

  Moi!!
  Pakko kysyä että miten saat ajan riittämään töihin, treeneihin ja pääsykokeisiin lukemiseen? Tässä on kuitenkin aika lyhyt aika lukea, joten minään päivänä ei oikein tekisi mieli laiminlyödä lukemista... Toki välillä on hyvä antaa aivojen tuulettua ja palautua. Pohdin siis tässä omaa ajankäyttöäni myös :D. Mulla on itellä se, että työpäivä voi olla sen kahdeksan tuntia 14-22 ja aamulla haluisin kovasti käydä treenaamassakin, mut sit ei millään jää lukuaikaa kun pari tuntia, enkä usko että se riittää... :( Yritän ajatella, että ens kuussa ei enää harmita parin treenin väliinjättäminen, mutta huono menestys pääsykokeissa varmasti ketuttais... Miten sun fiilikset näistä asioista? Siis omalla kohdallasi :)
  PS. Jos joskus on luovuuden puutos bloggaamiseen niin kiinnostais kovasti sun crossfit-treenit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon onneks saanut sovittua työnantajan kanssa tän kuukauden opetusvuorot tosi vähälle, joten aikaa riittää lukemiseenkin. Onhan tää arki tän kevään ajan silti tosi hetkistä! Kerkeän myös reenaamaan aika mukavasti, mutta priorisoin lukemisen ensin. Jos nyt pääsee sisään, niin kyllä sitä kiittää sitten, että on antanut kaikkensa ja jokaisen tunnin. Reenailla kyllä kerkiää elämässä vielä :) Ai että, kuulostaa tosi tiukalle tuo. Tsemppiä sinne! :)

   Treenipostaukset ois tosi mieleisiä toteuttaa, mut kuvamatskua on hankala saada treeneistä :(

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥