Miten saavuttaa unelmavartalo?

4/13/2016

Millainen on unelmavartalo? Miten saavuttaa tuo täydellinen kroppa? Oon kohdannut kevään myötä paljon kesäkuntoprojekteja, halutaan päästä kesäkuntoon, halutaan saavuttaa täydellinen vartalo. Ollaan dietillä ja kulutetaan ittemme puhki huhkimalla salilla. Pyöreät pakarat, kiinteät kädet, kauniisti esiin piirtyvät vatsalihakset. Mulle unelmavartalo ei määrity edellisten perusteella. Ensinnäkin mun unelmavartalo on JUST mun oma kroppa. Ei Michelle Lewinin, Janni Hussin tai jonkun muun julkkiksen kroppa. Täydellinen kroppa ei oo mitattavissa peilikuvasta, paras mittari on oma hyvä olo. Haluan, että mun kroppa tuntuu hyvältä ja pystyn tekemään sillä asioita, joista nautin. Mulla on hyvä olla oma itteni, enkä tarvitse muuta.

kehonkuva
Mulle on monesti kerrottu, miten näytän mieheltä. Miten oisin viehättävämpi, jos mulla ois vähän kapeammat kädet, hoikemmat jalat. Vähän isompi etuvarustus ja muutenkin naisellisemmat muodot. Mulla on luonnostaan vahva ja atleettinen kroppa ja nään sen mun vahvuutena. En ole ehkä maailman naisellisin, mut hitto vie kyllä voin olla viehättävä just tämmösenä. Musta on parasta päästä treenaamaan ja tekemään kropalla huikeita juttuja. On parasta viedä kroppa äärirajoille ja päästä haastamaan itseään. Ihmeellistä mitä kaikkea ihmiskeholla voi oikeesti tehdä. Mun mielestä on siistimpää vetää 10 leukaa kun omistaa 8 vatsapalikkaa.

Tottakai haluan pysyä hyvässä kunnossa myös ulkoisesti, mutta en sillä ehdolla, että voisin muuten huonosti. Ykkösenä on aina se hyvä tunne kehossa. Haluan, että mun kroppa toimii ja pystyy kehittymään. Se on vahva, liikkuva, kestävä, joustava, nopea ja ennen kaikkea siinä on hyvä olla. Itse oon tehnyt kropalleni ihan hirveitä diettaamalla. Tuhonnut aineenvaihduntani ja sitä palautellessa kulunut nyt jo puolisen vuotta. Pikkuhiljaa oikeilla keinoilla oon saanut aineenvaihdunnan toimimaan ja musta alkaa tuntua, et kroppa rupeaa taas toimimaan. Ravintoaineet alkaa imeytyä ja ruoansulatus pelittää. Nyt toivoisin, ettette tekis samaa virhettä. Kyseessä on elämän pituinen hyvä olo ja päivittäiset valinnat, jotka edistävät mun oloa. Ei hetkellinen rasvattomuus ja dieetti.

kehonkuva_1
Mun unelmakroppa ei ajoitu kesään, talveen tai mihinkään tietyn dietin päähän. Mun unelma vartalo on nyt, huomenna ja viikon päästä. Se on myös ensi vuonna. Se on mun oma kroppa. Itse käyn taistelua itsetunnon kanssa yhäkin paljon. Syömishäiriö, pakkomielteisen diettaaminen on jättäny jäljen ja se varmasti tulee pysymään. Välillä tuntuu riittämättömältä ja pahalta. Tässä vaiheessa muistutan itseäni siitä, että mun ulkomuoto ei millään tavalla määrittele mua ihmisenä. Syön terveellisesti, koska mulle tulee siitä upea olo. Treenaan koska rakastan sitä fiilistä, kun on antanut kaikkensa. Herkuttelen välillä, koska balanssi elämässä on tärkeetä. 

Ja vastauksena kysymykseen: 
Itse saavutin kuitenkin unelmavartaloni sillä hetkellä, kun lakkasin tavoittelemasta sitä.

18 kommenttia

 1. Anonyymi4/13/2016

  Vautsi jos oot oikeesti tota mieltä! Itsekkin välillä pystyn aattelee noin tai oikeestaan uskotella itselleni.. välillä se epätoivo vaan iskee ja tuntuu pahalta etten voi olla tyytyväinen itteeni! Oon ihan hyvässä kunnossa mutta aina joku näkyvä makkara ärsyttää ja saa aikaan itseinhoa, että miksi en pysty olemaan vieläkin paremmassa kunnossa! Ehkä vielä joku päivä voin olla joka päivä tyytyväinen itseeni :) huippua jos sä oot löytänyt sen jo! Joskus se pakkomielteinen diettaaminen näkyi täällä blogissakin, hyvä että olet ymärtänyt kuuntelemaan kehoasi eikä vain tuijottamaan peilikuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mieltä mä olen :) Tottakai välillä vanhat tunteet palaa pintaan ja ahdistunut ulkonäkökeskeinen emilia yrittää nostaa päätään, siinä kohtaa sitä kuitenkin muistuttelee itselleen miksi mä tätä hommaa teen :) Tsemppiä sinne! Usko ittees <3

   Poista
 2. Viimeinen lause oli ehdottomasti upein♥

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/15/2016

  Eihän tuollaiseen vartaloon voi muuta ollakkaan kuin tyytyväinen! <3
  Totta, tärkeintä on hyvä olo ja se että nauttii olla omassa kehossaan. Viimeinen lause.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväinen oon siihen oloon mikä mulla on ja hyvä olo varmasti välittyy myös ulkoisesti :)

   Poista
 4. Ihana tuo loppu!

  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä teksti, sulla on fiksu asenne! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi4/15/2016

  Teeerve mitkä jalat 👍👍 paljo kyykky? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takakyykyn 1RM en oo koskaan testannu, etukyykyssä meni viime max.viikolla 100kg :)

   Poista
  2. Anonyymi4/17/2016

   Jesh! Aika mahtava tulos :) mitä luokkaa takakyykky sit tyyliin 2-5 toistoo ;)

   Poista
  3. ainakin 2RM meni 110kg viime jaksossa :) Tässä jaksossa focus ollut Clean ja etukyykky sen takia :)

   Poista
 7. Anonyymi4/16/2016

  Loistava kirjotus taas kerran! Ja sulla on ihan mieletön kroppa.

  Oon alkanu myös miettii sitä, että jos treenataan vaan ulkonäöän takia niin treenaamisestahan voi pahimmillaan poistua kaikki ilo. Musta tuntuu, että urheilusta sillon tulee pelkää pintaliitoista suorittamista, jonka tavoitteena on vaan saada pakaralihaksesta pyöreä ja vatsalihakset piirtymään selkeemmin. Välillä omaan päähän tulee ajatuksia, että "en voi lähtee lenkille koska se tappaa kaiken lihaskasvun" tai "ei mun varmaan kantsis mennä telinevoimistelee kun sitte jää yks salitreeni välistä". Sitten tajuan, että urheilen ja treenailen just sen takia, että saa monipuolisesti tehdä kaikkea. Ja ei hitsi, en kyllä tiedä mitään parempaa fiilistä kuin sen, ku huomaa taitojen kehityksen. Se taitojen kehitys ja pystyvyyden tunne tehä erilaisia asioista keholla on huumaavampaa kuin se, että vatsapalikat näkyy. Ihan kuten sanoitki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin nimenomaan! Huippuja ajatuksia sullakin, kiva miten oot itekkin oppinut nauttimaan urheilusta ja sen voimasta ihan sellaisenaan ilman peiliin tuijottelua :) Fiilis on tärkein ja ittensä ylittäminen! Mukavaa kevättä sinne :)

   Poista
 8. Anonyymi4/16/2016

  Viisaita sanoja nuorelta naiselta! Itsensä hyväksyminen syvemmällä tasolla. Sisäinen maailma heijastuu ulkoiseen maailmaan 😊

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥