Yrittäjyys ottaa, mut antaa viel enemmän

2/03/2016

Herään 7.00 ja pinkasen sängystä ylös. Mun ei tee yhtään mieli jäädä vetkuttelemaan, tiedän et unelmat odottavat. Tää vuoden alku on mulle elämäni antoisimpaa aikaa ja oon tajunnut paljon asioita. Musta on ihana, kun herään aamulla innolla uuteen päivään. Ei tarvii lähteä sarvi otassa töihin. 10 tunnin työpäivän jälkeen tajuan, etten oo ollu hetkeäkään pitkästynyt. Suuntaan Joensuun uudistuneeseen Coffariin, mun on pitäny jo monta päivää testata paikkaa, mut en oo vaan yksinkertasesti mahtunut, sillä paikka on ollu aivan tupaten täynnä. 7.30 aamulla luulis olevan kuitenkin melko rauhallista. Näin onkin, tilaan aamupalaa ja suuntaan pöytään istumaan. Mun ilokseni Coffarista löytyy lähes joka pöydästä pistorasioita. Kahviloissa työskentelevälle täydellinen paikka. Avaan läppärin ja rupeen työhommiin.

Tällä hetkellä mun työnkuva sisältää monenlaista. Päätoimisesti teen ammatinharjoittajana hierontoja Joensuun hierojakoululla ja toimin opetustehtävissä samaisessa puljussa. Opetusta mulla on n. 2-4 päivää viikossa ja lopun ajan teen asiakkaita. Hierojan ja opettajan työ on mun mielestä oikeesti inspiroivaa. Monesti hoidetaan oiretta, ei aiheuttajaa. Mulle hierojan työ on havaintoja, tutkimista, toivottavasti myös löytämistä ja havaintoja. Ihmisen anatomia on vaan ihan älyttömän mielenkiintosta ja siihen pyrin pohjautumaan työssäni. Välillä onnistutaan ja joskus mennään metsään. Virheistä opitaan ja sitähän se elämä on. Ihmiskeho on vaan niin monimutkainen biologinen ja fysiologinen kokonaisuus, että koskaan ei voi täysin päästä perille tuosta ihmeellisestä koneesta. Ja haluan oppia lisää! Kukaan ei oo valmistuessaan valmis hieroja, oppimista tapahtuu kokoajan ja joka päivä. Siispä haluan kehittää itteeni eteenpäin ja opiskelen jatkuvasti uutta.
helmikuu helmikuu_4
Toinen ja erittäin rakas työ mulle on tämä blogi. Päätoimisen työn ulkopuolella haluan panostaa kirjottamiseen niin paljon, kun aika antaa periksi. Rakastan bloggaamista ja haluan kehittyä bloggaajana. Tääkin homma on yllättävän aikaa vievää ja välillä myös raskasta. Postauksia pitää suunnitella, niiden toteuttaminen vie aikaa. Valokuvaus, editointi vie aikaa. Mua se ei haittaa, sillä nautin työstäni ihan älyttömän paljon. Kaikki ihanat kommentit, mitä te laitatte antaa mulle vaan ihan super paljon energiaa jokaseen päivään! Voin kyllä olla siitäkin kiitollinen, miten ihana lukijakunta mulla on. Ihanan positiivista sakkia ja sit myös kehittävää palautetta. Tuo jälkimmäinen on ihan älyttömän tervetullutta! Laittakaa risuja ja ruusuja tulemaan. Multa on kysytty monesti, mikä musta tulee isona? Musta tulee isona insproija. Haluan antaa ihmisille jotain. Haluan kannustaa tekemään joka päivä kovasti töitä unelmien eteen. Haluan kannustaa jokaista tekemään hyvinvointiin tähtääviä valintoja ja pitämään omasta kehostaan huolta.

Yrittäminen antaa paljon, mutta myös ottaa. Paperisotaa on käytävä, tuloista ja menoista on pysyttävä kartalla. Maksut on maksettava ajallaan ja paperit on oltava järjestyksessä. Mulla on siinä mielessä onnekas tilanne, että yrittäjänä aloittaessani mulla oli Joensuun hierojakoulun kautta kanavat aika hyvin jo auki. Mulla oli jo vakioasiakkaita opiskeluajoilta, jotka halusivat jatkaa mun kanssa myös ammatinharjoittajana. Paikkakin on monelle tuttu ja mun ei enää tarvinnut pyrkiä kaikkien tietoisuuteen ja panostaa markkinointiin. Yrittäjänä aloittaminen ihan nollasta on oikeesti tosi rankkaa ja vaatii pitkään, että asiakaskunta lähtee kasvamaan. Mulle asiakkaat on tullu tavallaan helposti ja oon siitä kyllä tosi onnellinen. Mulla on ihan huikee työpaikka!
helmikuu_2
Tänkin postauksen idea oli tuoda esille sitä, miten siistiä on tehdä työtä josta nauttii. Jokainen päivä on mielenkiintonen ja uus mahdollisuus tähdätä kohti unelmia. Haluan oppia uutta ja kehittää itteeni. Välillä päivät on ihan minuuttiaikataulutettuja ja kalenteri on täynnä puuhaa, mut mä nautin siitä, et saan tehdä. Tätä työtä en halua tehdä koko loppu elämääni, mut just nyt tässä elämäntilanteessa en vois toivoa yhtään enempää. Toivottavasti jokainen teistä siellä löytää oman juttunsa ja oppii nauttimaan jokaisesta päivästä. Ei elämässä oo mitään järkeä, jos arki ei anna sulle mitään. Uskalla. Oo rohkea ja nauti tästäkin päivästä. Rakastu elämään, se on parasta mitä maan päällä on.

SIISPÄ: Koitetaan saada sarvet ottasta pois ja otetaan arjesta kaikki irti. Jokanen hetki elämässä on tärkee ja elämisen arvoinen.

4 kommenttia

 1. Ihanan voimaannuttava postaus! Tuli niin hyvä mieli tätä lukiessa! Jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :) Piristit päivää!

   Poista
 2. Anonyymi2/06/2016

  Ihan huikee postaus, sai mut niin hyvälle mielelle!<3 Oon vasta vähän aikaa, ehkä muutaman kuukauden, seuraillut sun blogia, mutta tästä on alkanut tulla yks mun lemppariblogi :) Susta tulee isona vielä aivan mahtava inspiroija, sillä jo nyt mä pidän sua ja sun blogia tosi inspiroivina. Joka kerta kun luen sun uusimman tekstin, mulle tulee jotenkin hyvä ja tyyni, rauhallinen olo. Kiitos Emilia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, nyt sä sait mut hymyilemään entistä leveämmin! Mukava, et oot löytäny blogiini ja viihtynyt matkassa. Te teette tästä bloggaamisesta kultaista <3

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥