Viikonlopun aamiainen

2/07/2016

Viikonlopun ihana aamiainen on helppo valmistaa. Mä suuntasin perjantaina Rovaniemelle ystävän luokse viikonloppua viettämään. Oli huikea reissu, joka sisälsi paljon hyvää ruokaa ja vielä sitäkin parempaa seuraa. Nyt istun hymy huulilla junassa kohti koti Kuopiota. Mun mielestä viikonloppuun kuuluu hitaat ja herkulliset aamupalat. Arkena tulee herättyä aika nopsaan ja lähdettyä liikenteeseen, mut viikonloppuisin on täydellisyyttä istua alas nauttimaan ihanasta aamiaispöydästä. Herkullisen aamiaisen rakentaa suht helposti. Blogin puolella onkin näkynyt monenlaista aamiaisreseptiä, kirjoitappa oikeasta sivupalkista löytyvään hakukenttään aamu niin rupee löytymään herkkureseptejä ja ideoita. Yks parhaimmista aamiaisista on kyllä ehdottomasti Evitan kanssa Marjalassa mun luona tehtyä ihana brunssi. Vieläkin tulee vesi kielelle, kun käy katselee "SUNDAY BRUNCH" -postauksen kuvat. 

aamiainen1 aamiainen2 aamiainen
Meidän viikonloppuaamiainen sisälsi monenlaista herkkua. Kroissantit tehtiin kaupan kylmäkaapista löytyvästä valmistaikinasta. Täytteiksi laitettiin ilmakuivattua kinkkua & juustoa, pari kroissanttia täytettiin tummalla suklaalla ja nautiskeltiin herkkuna aamiaisen päätteeksi. Kroissanttien lisäksi aamupala pöydästä löytyi rieskaa ja leipää, joiden kanssa erilaisia leikkeleitä. Olipa hauska maistella pitkästä aikaa myös aamupalajuustoa, pikkutyttönä oon tainnut viimeksi syödä! Tuoreet kasvikset ovat täydellisyyttä leivän päällä, suosittelen kokeilemaan myös erilaisia salaatteja. Rucola ja paprika oli ihan huikea yhdistelmä!

Pohjoisen reissulla piti tietysti päästä maistelemaan lakkaa. Lakan seuraksi marjakulhoon tiensä löysivät mansikat, mustikat ja vadelmat. Niiden kanssa sitten ihanan pehmoista luomu turkkilaista jogurttia. Suosittelen muuten koklaamaan luomua tavallisen sijaan! Eron maistaa selkeästi. Hedelmälautanen oli ihanan runsas: vesimelonia, appelsiinia, nektariinia, kiiviä, banaania ja viinirypäleitä. Tuoreet hedelmät on kyllä niin ihania naposteltavia. Esimerkiksi appelsiinit lohkoina on ihan älyttömän helppoja tehdä ja ai että miten mehukkaita ja makeita olivatkaan.
aamiainen4 aamiainen3 aamiainen5

Juomana meillä oli Frezzan Mocca kahvit kylmänä. Nuo valmiskahvit on sen verran sokerisia, että itse lorautin sekaan melkein yhtä paljon maitoa. Maito laimensi kivasti ja kahvi maistui jopa hiukan kahviltakin! Aika hauskaa vaihtelua juoda kahvijuoma kylmänä, kun yleensä tulee nautittua lämpimästä kahvista. Lämpöistä juomista oli toki myös, nimittäin herkullista mustikka teetä. Lämmitti mukavasti tuoreiden kroissanttien kera.

Aamiaista nautiskeltiin usean tuntia, jonka jälkeen lähdettiin käymään Napapiirillä. Ulkoiltuakin tuli hieman ja illasta lähdettiin Lauantaina syömään paikalliseen Fransmanniin. Ideana oli aluksi lähteä johonkin paikalliseen ravintolaan, mutta menuihin tutustuessa Fransmannista löytyi paikallinen Lappi-menu ja sen antimet kuulostivat ihan älyttömän hyviltä! Kiva, että ketjuravintoloistakin löytyy paikallismenu, nimittäin kyllähän Rovaniemellä käydessä pitää päästä poroa maistamaan. Alkupalaksi maistelin valkosipuli- roquefort etanoita. Pääruoaksi Porobriossi, eli paahdetunleivän päällä revittyä ylikypsää poroa, sen seurana karamellisoitua sipuli, puolikoita, salaattia, aiolia ja rapsakoita puikulaperunoita. Jälkkäriksi vielä talon lämmintä suklaakakkua vaniljajätskillä ja vadelmakastikkeella. Täydellistä.

Mulla vielä pari tuntia kotiin, ihanaa alkavaa viikkoa ♥

2 kommenttia

  1. Nami! Onpas hyvän näköistä! Kelpaisi mullekkin aamupalaksi!😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyl super ihana aamupala ja seura paras :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥