Terveellinen ostoslista

2/26/2016

Jos haluaa syödä terveellisesti, on suhteellisen tärkeää, että kaupasta kotiin tiensä löytävät puhtaat ja ravitsevat tuotteet. Miten selvitä kauppareissusta ilman hairahduksia? Mun mielestä kauppalistan laatiminen on ehdoton juttu, jos haluaa oikeesti pysyä suunnitelmassa kaupastatuomisten kanssa. Suosittelen lämpimästi pysyttelemään kaupassa reunahyllyillä, sieltä löytää yleensä ne tuoreet tuotteet, kun taas einekset ja säilykkeet löytyy keskemmältä. Mun vinkki on koittaa ostaa ruokaa, jossa ois mahdollisimman vähän kaikkea ylimääräistä. Kaloreiden sijaan vilkaise ainesosaluetteloa, jos et ymmärrä ainesosia, niin haluatko laittaa sitä suuhusi? Kuuluuko se tosiaan kehoosi ja tekeekö se sulle hyvää?

Eniten tulee kaupassa vietettyä aikaa ehdottomasti kasvisosastolla. Pyrin täyttämään ostoskorin runsaasti vihreillä kasviksilla. Hevistä matkaan lähtee lähes jokaisella kauppareissulla: lehtikaalia, parsakaalia, pinaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia, sitruunaa, omenoita, avocadoa tai muita hedelmiä. Nykyään oon koittanut ostaa lihaa lihatiskiltä, kun työssäkäyvä olen. Koitan satsata luomutuotteisiin ja ostamaan erilaisia lihoja. Suosittelen vaihtelemaan proteiininlähdettä, kokeile kanan sijaan nautaa, lammasta, paistijauhelihaa, karitsaa, kalkkunaa. Leikkeleitä en yleensä osta, vilkaiseppa ainesosaluetteloa joskus.
helmikuu40
Toistaiseksi oon aika hyvin pärjäillyt kesällä ja syksyllä poimituilla ja mummolta saaduilla marjoilla, mut nyt on pitänyt pikkuhiljaa rueta marjoja ostelemaan. Paljon puhutaan nykyään superfoodeista ja saatetaan unohtaa, mimmosia uskomattomia superfoodeja meidän omasta luonnosta saa! Mustikoissa esimerkiksi on ihan älytön määrä antioksidantteja. Suosittelen lisäämään marjoja ja ERILAISIA sellaisia ruokavalioon. Kokeile kirpsakoita karpaloita tai puolukoita. Mustaherukat ja tyrnit sisältävät paljon C-vitamiinia. Maistele pieniä määriä ja totuttele, jos joidenkin marjojen maut tuntuvat aluksi liian vahvoilta. Ja BTW cashewpähkinät ja mansikat on muuten ihan uskomattoman maukas yhdistelmä.

helmikuu43 helmikuu41
Kasvimaidoista suosin kookosta ja mantelia. Erityisesti alpron coconut on mun mielestä ihanan raikasta. Käytän näitä lähinnä smoothieissa nesteenä ja kahvissa maun antajana. Aika hyvä kikka on lorauttaa edellispäivän ruoan joukkoon hiukan kookosjuomaa ja kokata se pannulla. Tulee tosi mehukasta. Rasvanlähteitä kaupasta lähtee matkaan myös, avocadot, siemenet, pähkinät, oliiviöljy, kookosöljy ja luomuvoi on jokapäiväistä menekkiä. Mitään keinotekoista margariinia en missään nimessä suosittele ostamaan, vaikka onkin maidotonta niin taas päästään siihen ainesosaluetteloon. Ne on täysin keinotekoisesti tuotettuja voin korvikkeita. Suosi luonnollista, tai kokeile edes. Kroppa kiittää ihan varmasti.

Tiivistettynä siis meikäläisen vinkki: osta paljon kaikkea minkä ainesosat tunnistat ruoaksi. 

ps. WC-paperikin on tosiaan hyvinvointiin tähtäävä ostos :D Tärkeä mun ostoslistassa...

Ihanaa alkavaa viikonloppua. Mä täällä painan työputkessa: 3/15 päivästä takana kohta!




6 kommenttia

  1. Olipas kiva lukea postaus! Jaksamista sinne töiden ääreen!

    VastaaPoista
  2. Kuinka paljon rahaa viikossa sinulla menee suurin piirtein ruokaan? Suositko pajon luomu tuotteita tai huomaatko niissä makueroa verrattuna ei luomuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Mun pitää ihan laskeskella tätä hommaa :D Oon viimeaikoina käynyt suhteellisen paljon myös lounalla, joten ruokaan on senkin takia mennyt aika paljon rahaa, teen tästä vaikka erillistä postausta:) Suosin luomua mahd paljon ja joo todellakin huomaa makueron! Esimerkiksi luomumunat, liha, kasvikset on ihan älyttömän paljon herkullisempia :) Hedelmissä huomaa kans eron.

      Poista
  3. Anonyymi2/28/2016

    Niin ihanaa, kun kerrankin joku korostaa terveellisyyden lisäks sitä ruoan aitoutta! Mulla on ihan sama periaate, että pyrin ostamaan vaan sellasta jossa ei oo mitään ylimäärästä ja jonka aineosat oikeesti tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nimenomaan! Pitää oikeesti tietää mitä suuhunsa laittaa ja kyllä se elimistökin haluaa puhdasta ja aitoa ruokaa :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥