2015

1/01/2016


Ensimmäinen päivä uutta vuotta. Oon mietiskellyt paljon mennyttä vuotta. Vuosi sitten en ois ikinä uskonut millainen vuosi on edessä. En ois pystynyt kuvittelemaan itseäni nykyiseen elämäntilanteeseeni. On ollut tosi rankkaa ja vaikeita hetkiä. Elämä on muuttunut paljon ja vaikeuksien  kautta musta on tullut paljon vahvempi. Ensin mietin, että ompa ollut huono vuosi, mutta syvällisemmin pohtiessani oon tajunnut, että nimenomaan tää vuosi on antanut mulle ihan älyttömän paljon. Oon kasvanut vuodessa henkisesti todella paljon ja oppinut elämästä ja itsestäni uusia puolia. 

Vuosi sitten olin epävarma itsestäni ja kaikesta ympärillä olevasta. En luottanut ihmisiin, enkä itseeni. Elin pinnallisessa kuplassa, jossa esimerkiksi ulkonäkö määritteli ihan liian suuren osan elämästäni. Ulkonäkö määritteli mut. Pienin askelin aloin ymmärtämään, että elämässä on ihan oikeesti paljon muuta, paljon enemmän. Aloin ymmärtämään, että treenaaminen ja hyvinvointi on paljon muuta kun kasipäkki ja pyöreä peppu. Rupesin tekemään valintoja voidakseni hyvin ja se muutos henkisellä ja fyysisellä tasolla on ollut todella suuri. Oon oppinut rakastamaan omaa kehoa just sellaisenaan. Oon ymmärtänyt et ne pienet asiat mitä me kuvitellaan virheiksi itsessämme on just niitä mitkä tekee meistä erityisiä.

Parisuhteessa elävästä epävarmasta opiskelijasta on vuodessa tullut itsenäinen ja vahva nuori nainen ja yrittäjä. Kiitos siitä kuuluu mun läheisille, jotka on auttaneet ja tukeneet mua vaikeiden aikojen läpi. Kesä oli mulle henkilökohtasesti tosi rankka, kun jouduin taistelemaan terveyden ja muiden vaikeuksien kanssa. Syksyllä musta tuntu välillä, että mun on vaan pakko luovuttaa ja jättää koulu ja kaikki kesken. Mutta en luovuttanut vaan jaksoin loppuun asti. Parin vuoden parisuhteen jälkeen välillä oli tosi yksinäistä. En osannut olla yksin ja kaipasin läheisyyttä jatkuvasti. Vähitellen tajusin kuitenkin, että yksin ollessani oon oppinut tosi paljon itsestäni. En ois uskonu, että voisin oikeesti viihtyä itsekseni ja elää onnellisesti itsenäistä elämää. Näin kuitenkin, tälläkin hetkellä itsenäisenä ja hymy huulilla elän elämää, jota haluan.

Näin vuoden alussa moni haluaa aloittaa puhtaalta pöydällä ja odottaa jonkinlaista muutosta elämään. Ite oon kuitenki sitä mieltä, että oon täysin sama ihminen ensikin vuonna. Jokainen päivä on aina uusi mahdollisuus kokea uskomattoman hienoja asioita. Ensi vuonnakin aion rakastua hetkiin ja tarttua kiini niihin asioihin, jotka elämässä saa mun huulille hymyn. Asia, joka saa sut hymyilemään ja hyvälle on semmonen josta kannattaa pitää kii. Ei pidä epäröidä ottaa askelta eteenpäin, jos mietit et pitäiskö sun tehdä jotain niin TEE ja kokeile. Jos siitä ei seuraa jotain ihanaa, niin luultavasti opit jotain. Kun opit rakastumaa jokaiseen päivään tulee elämästä vaan niin paljon helpompaa. Ei muututa, ollaan omia ittejämme ja parhaita versioita meistä.

Ihanaa alkanutta vuotta!

4 kommenttia

 1. Viimeinen kappale = ♡
  Tiivistit kyllä kaiken oleellisen! Hyvää, valoisaa ja rakkauden täyttämää uutta vuotta Emilia :)

  ~Hilla
  http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/09/2016

  Hyvä että hyvinvointisi on nyt etusijalla eikä täydellisen vartalon tavoittelu, joka vuosi sitten välittyi tänne blogiinkin! :)

  VastaaPoista
 3. Näin on vaan tuhat kertaa parempi:) Kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥