Cashewpähkinät on mun lempi pähkinöitä ja ne on mitä monikäyttöisimpiä leivonnassa. Aika monessa reseptissä tuntuu olevan jonkinlaista pähkinävoita. Maapähkinävoi on näistä ehkä yleisin ja sitä saakin kaupasta monenlaista mallia. Muita pähkinävoita en oo itse ainakaan ihan normi marketeista löytänyt. Jonkun verran oon nähnyt luontaistuotekaupoissa ja P&S:ssä. Pähkinävoi on kuitenkin ihan älyttömän helppoa valmistaa itse, se vaan vaatii hitusen kärsivällisyyttä ja melko tehokkaan blenderin ja vielä enemmän kärsivällisyyttä, jos ei ole tehokasta blenderiä. Mutta tiivistettynä cashew pähkinöistä voita saa tehtyä erittäin helposti.
Yksinkertaisuudessaan tarvitset: pähkinöitä. Onnistuu tehdä varmasti muistakin pähkinöistä, mutta mulla ei ole kokemusta muista, kun cashewpähkinöistä. Ohjekin on yhtä yksinkertainen nimittäin sun tarttee vaan heittää pähkinät blenderiin ja napsauttaa se päälle ja sit odotat. Ja odotat ja joudut odottamaan aika pitkään. Jos sulla on vähän pähkinöitä, joudut ehkä siirtelemään pähkinärouhetta/-massaa jossain vaiheessa reunoilta keskemmälle. Suosittelen tosin tekemään tätä suuren satsin kerralla, sillä se on vaan niiiiiin hyvää ja säilyy kätevästi purnukassa jääkaapissa herkutteluhetkien varalle. Kun oot oottanut 10min, että seoksesta tulisi vihdoin voita ja se ei sitä ole, älä luovuta!! Siitä tulee kyllä, ajallaan. Mulla meni mamman ikivanhalla MUTTA tehokkaalla yleiskoneella reilut 15 minuuttia, että sain ihanan pehmoista voita.
Lisäsin ripauksen suolaa jossain vaiheessa sekoitusta. Voit toki kokeilla maustaa pähkinävoita esimerkiksi kanelilla. Näin joulun aikaan mulle ainakin maistuisi ihanan kanelinen cashewvoi. Hauska kokeilu voisi olla myös lakritsilla maustettu versio. Muutoin tätä herkkua voi käyttää esimerkiksi smoothieiden joukossa (käytän usein), leivonnassa, raakasuklaassa, puuron päällä tai sit voit lusikoida sitä suuhun ihan sellaisenaan. Ei paha ollenkaan. Mä harrastan tätä lusikalla suuhun versiota erityisesti jos oon menossa reenaamaan ja kaipaan pikkusen lisäenergiaa, mutten kehtaa syödä isoa ateriaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pähkinöiden terveysvaikutuksista huolimatta, tässä on energiaa suht runsaasti. Joten ennen kun kiskaiset kakskyt lusikallista nassuun niin hengitä välissä ja mieti, onks sulla oikeesti ihan niin kova nälkä.
TARVITSET SIIS:
pähkinöitä
blenderin
OHJE:
heitä blenderiin ja napsauta päälle
odota 15-30min kunnes voi on pehmeää ja lusikoitavaa.
säilytä jääkaapissa!
Ps. Mä unohdin mun koneen lahjakkaasti mummolaan ja saan sen tiistaina. Siihen asti postailu on vähän muiden lainaläppäreiden varassa, joten älkää suuttuko, jos en oo täällä ihan joka päivä. PUSPUS.
Näyttää hyvältä! Paljonko käytit pähkinöitä tuohon?
VastaaPoistaMulla oli 200g pussi muistaakseni :)
PoistaAivan mahtava ohje! Oon jo pitkään miettiny, että ostaisin tuota tahnaa esim foodinilta, mutta nyt ei tarvitsekaan! Sun blogista saa niin paljo inspistä.
VastaaPoistaKiva, jos tykkäsit! Tää on niin simppeli tehdä, et kannattaa kokeilla:)
PoistaOi namnamnam :) <3
VastaaPoista~Hilla
Tää on ihanaa:)
PoistaHei! pitääpä laittaa testiin! :)
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi<3
Poista