SUPER SUKLAALATTESMOOTHIE

11/28/2015

Suklaata. Kahvia. Molempia yhdessä. Täydellistä. Ihmistä, joka ei rakastaisi suklaata voisi todellakin pitää omituisena. Suklaa on vaan yksinkertaisesti niin hyvää, miksi joku ei siitä pitäisi? Aidolla raakakaakaosta tehdyllä suklaalla onkin ihan uskomattomia terveysvaikutuksia ja se on yksi syy, miksi tämä ihana suklaalattesmoothie antaa boostia sun päivään! Toinen päiväsi energisoija on tietysti kahvi, joka MCT-öljyn kanssa antaa pitkävaikutteisesti piristystä. Puhdistamon MCT-öljy on keskipitkiä rasvahappoja sisältävää tiivistettyä kookosöljyä. Kroppa pytyy käyttämään nuo rasvahapot suoraan energiaksi, eikä ne varastoudu kehoon. Mä käytän MCT-öljyä päivittäin, joko aamukahvin joukossa, smoothieissa tai ravintolisänä lusikalla suoraan suuhun. Paistamista tällä öljyllä ei suositella. Makua ei kannata pelätä, sillä MCT öljy on väritöntä ja mautonta öljyä. 
PB280023 PB280015
Jos kaipaat vielä extraboostia smoothieesi saat sitä lisäämällä jo intiaanien aikoinaan käyttämää Macaa. Mun maca-jauhe on Puhdistamon Premium Maca-jauhetta*, joka on sekoitus kolme laadukasta maca-lajiketta. Macan ihmeelliset vaikutukset on huomattu jo tuhansia vuosia sitten. Maca on Perussa korkealla vuoristossa kasvava juurikasvi. Tässä toinen superfoodi, joka kuuluu päivittäiseen ruokavalioon, annostus mulla n. 1tl päivässä ja tämäkin menee poikkeuksetta joka smoothien joukkoon ja joskus myös aamukahviin. Sopii muuten erinomaisesti myös raakasuklaan tai kaakaon joukkoon. Eteenkin aamulla tästä saa ihan uskomatonta energiaa. Mulla kulki reeni ihan älyttömän hyvin tän smoothien juotuani ja tuntui, ettei energia lopu millään vaikka mennään jo illassa. Taidankin lähteä pian vielä salille huoltamaan kroppaa kunnolla!
' PB280026 PB280028

SUKLAALATTESMOOTHIE
1dl kahvia
1 tl MCT-jauhetta
(1 tl soijalestiiniä jos haluat)
1dl Alpron kookosjuomaa
2rkl Chia-siemeniä
puolikas frozen banana
iso kourallinen pinaatin lehtiä
2 rkl raakakaakaojauhetta 
1 tl kaakaonibsejä
1 tl Puhdistamon premium macaa*
10 jääpalaa
makeutusta (hunajaa, steviaa tms)

MAUSTEEKSI (valinnainen):
kanelia tai lakritsijuurijauhetta
piparkakkumaustetta tai chiliä

1. Laita blenderiin Chia-siemenet, kookosjuoma ja keitetty kahvi. Blendaa ja annan siementen turvota n.10-15min.
2. Lisää muut ainekset ja blendaa tasaiseksi massaksi. Maista ja makeuta tarvittaessa.
3. Koristele kaakaonibseillä ja kookoshiutaleilla ja nauti energisyydestäsi!

Proteiinia tulee ihanista Chia-siemenistä, joilla on loistavaa vaikutusta vatsan toimintaan. Voit toki lisätä proteiinia smoothien joukkoon jos sulla löytyy kotoa hyvin tähän sopivaa makua. Mulla tällä hetkellä ainoastaan mansikka-valkosuklaa, joten en halunnut sotkea näitä yksinkertaisia makuja sillä. Piakkoin pitäs postista tulla kahta erilaista proteiini jauhetta, joita tilasin Fitnesstukun eilisestä alerysäyksestä. 


NYT huoltamaan kehoa ja sit kotiin sinkkuelämäämaratonille, ihanaa lauantai-iltaa <3

2 kommenttia

  1. Nyt on kyllä tullut semmoiseen tahtiin näitä herkkureseptejä, etten enää kestä! Jos yhteen herkkuun saa työnnettyä suklaan, kahvin ja banaanin niin sen täytyy kyllä olla täydellisen hyvää <3

    ~Hilla
    http://thisismycupofcoffee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii! :) Eikun vaan testailemaan sitten.. Ooh nimenomaa, suklaa ja kahvi on niin täydellinen yhdistelmä.. Ja vielä banaani, jonka kanssa sopisi muuten myös toffee <3

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥