KOTITEKOINEN KOOKOSJOGURTTI

10/13/2015

Mun ruokavalio on tosi kysytty aihe blogin puolella. Oonkin jo valaissut syömisiäni useampaan otteeseen. Pääasiassa syön siis maidottomasti ja viljattomasti, mutta silloin tällön nautiskelen toki myös maitoa sisältäviä tuotteita ja herkuttelen kroissanteilla. MIKSI suön näin? Koska siitä tulee hyvä olo. En laihduttaakseni, enkä koe olevani millään dietillä. Kesällä lisäsin maitotuotteita ruokavalioon, vatsa ei reagoinut sen kummemmin, kuten yleensä, mutta huomasin ihon menevän tosi huonoon kuntoon. Iho kuivui tosi pahasti ja siitä tuli herkkä, kipeä ja punoittava. Maidon pois jättämisen seurauksena iho meni viikossa paljon parempaan kuntoon. Atopiselle ja kuivalle iholle kannattaa siis tosiaan kokeilla mitä seurauksia maitotuotteiden poisjättämisellä on. Tykkään maitotuotteista paljonkin, rakastan pehmeää jogurttia ja oon myös rahkan ystävä. Juustot on myös mun heikkous, mutta niitä tulee herkuteltua sitten kun on käymässä jossain. Soijajogurtti on tosi hyvä vaihtoehto välipalalle. Alpron jogurtit on ehdottomasti parhaita ja niistä lemppari kookoksen makuinen. Pinterestistä löysin vinkin tähän kotitekoiseen kookosjogurttiin. En ollut ennen ajatellut et jogurttia voi tosiaan valmistaa itse.
PA070032 PA050016 PA050014 PA070034 PA070031

KOOKOSJOGURTTI
1 prk kookosmaitoa
2 maitohappobakteeri kapselia (avattava)
makeutusta (jos haluat)

1. Lusikoi kookosmaitopurkista päältä paksu kookoskerma kulhoon. 
2. Vatkaa kookoskermaa, kunnes siitä tulee kuohkeaa ja tasaista vaahtoa. 
3. Lisää tarvittaessa nestettä kookosmaitpurkista, jotta saavutat haluamasi rakenteen.
4. Avaa kapselit ja tyhjennä sisus kookoskerman joukkoon. Sekoita hyvin.
5. Laita tiiviiseen astiaan ja jätä tekeytymään huoneen lämpöön 24 tunniksi.
6. Siirrä jääkaappiin n. 3 h ennen nauttimista ja käytä parin päivän kuluessa.

Tässä jogurtissa on aika vahva kookoksen maku. Mulla rakenteesta tuli vähän paakkuinen, mutta näin käy usein kun vaahdottaa pirkan kookosmaitoa. Luulen et luomukookosmaidolla sais parhaan tuloksen. Itse lisäsin pikkuisen steviaa joukkoon, mutta ei se ehkä sitä olisi kaivannut, sillä tykkään, että jogurtissa on happamuutta ja marjat ja muut lisukkeet tuovat siihen sitten sitä makeutta. Luumut ovat muuten mun tän hetken lemppareita. Ne on tosi käteviä pitkän säilyvyytensä vuoksi. Jääkaappiin kun ostaa rasiallisen, niin väilyvät jopa kuukauden ja siitä voi sitten ottaa aina muutaman huoneenlämpöön kypsymään. Suosittelen kokeilemaan myös luumujen paistamista kookosöljyssä!! Tulee ihan älyttömän hyvää. :) 

Muutamat lukijat olivatkin jo kommentoineet ja toivoneet LIFESTYLE-tyyppisten postausten lisäämistä ja ehdottomasti toiveenne toteutetaan. Toivoisin kovasti, että muutkin kertoisivat risuja ja ruusuja kommenttiboksiin niin voisin kehittää blogia parempaan suuntaan. Kiitos muuten jo kaikille äänensä antaneille, ootte parhaita!:) 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥