ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ

9/16/2015

Painan pääni illalla tyynyyn ja vedän peiton niskaani. Tunnen sydämenlyönnit ja mietin miten onnekas olen kun saan tuntea tuon pulssin. Niin kauan, kun sydämeni lyö, haluan nauttia elämästä. Joskus on vaan vaikeaa. Joskus vaan väsyttää, ei jaksa ja on huono olla. Tuntuu että polkee paikallaan. Tuntuu, että suorittaa arkea. Päivästä toiseen tekee asioita, koska on vaan tapana tehdä niin. Herään, menen treenaamaan, menen kouluun, teen töitä, kirjoitan blogin, menen nukkumaan ja aloitan alusta. Kesä oli mulle suorittamista, elin päivästä toiseen oikeasti välittämättä mistään. Ja kyllä sille on syynsä, taistelu terveyden kanssa, pitkän parisuhteen päättyminen, kohtuullisen rankat koulupäivät, tietämättömyys tulevasta. Oon aina uskonut, että asioilla on tapana järjestyä ja nyt taas jälleen oon huomannut, että ne elämän palaset loksahtelevat ajan myötä paikoilleen. Näin kävi minulle, vähitellen oon oppinut taas nauttimaan arjesta.
P9160006 P9160003 P9160004
Pääsen muuttamaan ensi kuun alusta. Pääsen asumaan keskustaan, josta pääsen kulkemaan kouluun ja harrastuksiin helposti. Päivät lyhenevät matkan ansiosta melkein tunnilla ja mulla on enemmän aikaa esimerkiksi unelle ja rentoutumiselle. Kerkeän palautua ja antaa aikaa itselleni. Oma aika on ihan älyttömän tärkeä asia arjessa. Joskus on oikeasti pakko saada puuhailla kotona omiaan. Mulla on ollut kesällä tilanne, ettei koti enää tunnu kodilta, sillä se on vaan paikka jossa käyn nukkumassa.  Nyt tuntuu, että uusi asunto on koti jo ennen kuin olen sinne päässyt. Vasta rempattu pikkuyksiöni odottaa keskustassa, että pääsen tekemään siitä omannäköiseni. Oon huomannut, että tässä arjessa on hyvinkin paljon asioita joista nauttia. Oon oppinut, että ei ole syytä stressata pienistä asioista, kun maailmalla on paljon suuria huolen aiheita. Siispä juhlistan uutta vuokrasopimusta herkullisella suklaa-juustokakulla Joensuun lempparikahvilassani Hyve&Paheessa. Suussasulava kakku sai kylkeensä oikein ison kupin kahvia. Ahh, tuore kahvi on vaan niin hyvää.
P9160014 P9160010 P9160016
Haluan olla rehellinen bloggaaja. En pelkää kertoa, että olen väsynyt. En aio sensuroida huonoja hetkiä elämästä, niin että ulospäin näkyisi täydellinen tahraton elämä. Jokaisella meillä on elämässämme vastoinkäymisiä ja se vaan kuuluu asiaan. Ne on niitä, jotka kasvattavat meitä, tekevät meistä vahvempia. Ja niin musta tuntuu nyt. Musta tuntuu, että oon vahvempi ja varmempi. Oon varmempi itsestäni, uskon itseeni, luotan itseeni ja tietyllä tavalla rakastan itseäni ja elämääni. Luotan tulevaisuuteen ja kurkotan kohti tähtiä. En pelkää hypätä tuntemattomaan, sillä vain jos uskallan voin löytää jotain hienoa, kaunista ja upeaa. Rohkeus, uskallus, luottamus, ovat tulevaisuuteni sanat. En pelkää vaan palan halusta löytää uutta.

Näitten mietteitten myötä oikein ihanaa ja hymyntäyteistä päivää kaikille! ♥


8 kommenttia

 1. Ihana teksti! Mullakin on ollu paljon epävarmoja asioita tässä elämän järjestymisessä oikeestaan koko vuoden ajan, ja edelleen oon pätkätyössä ja koen vaan asuvani väliaikasesti nykyisellä paikkakunnalla. Sen oon oppinu, että pitää oppia elämään tilanteiden ja sen kanssa, ettei aina voi olla varma kaikesta, koska muutenhan koko elämä menee ohi murehtiessa. Ja välillä ottaa vaan rennommin, ettei arjesta tule niin kamalan teknistä suoritusta, joka toistuu päivästä toiseen. Ihanaa päivää myös sille puolelle ruutua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle kivasta kommentista :) Välillä sitä eletään elämässä semmosia aikoja, että tietää ettei se tule olemaan ikuista, asenteella on tässä vaiheessa paljon väliä, kuten sanoitkin niin asioiden kanssa oppii elämään ja pitää ottaa rennosti ja koittaa nauttia pienistä hetkistä :)

   Poista
 2. Musta tuntuu, että joka syksy on pelkkää suorittamista. Herään, meen työharjotteluun, tuun kotiin, saatan katsoa jakson tai pari jotain sarjaa/kirjoittaa postauksen ja sit nukkumaan. Ja taas toistoa. Viikonloppuisin sit ei jaksa tehdä mitään, kun on henkisesti niin väsynyt, että nukkuu sen 12-15 tuntia ja sit onkin päivä jo ohitse :// "Onneksi" nyt oon kipeenä niin on tämä päivä sairaslomaa ja saa levähtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kuulostaa ikävältä! Toivottavasti tilanne muuttuu ja pystyt nauttimaan enemmän pienistä hetkistä :( Tiedän kyl ettei tommosessa tilanteessa oo kiva elää.. Tsemppiä :)

   Poista
 3. Anonyymi9/16/2015

  Ihana teksti! Näin Joensuulaisena utelen, että mistä päin keskustaa sait asunnon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :) Merimiehenkadulta, pohjoispäästä :)

   Poista
 4. Oivoi tosi ihana teksti :) Pystyin samaistumaan suhun... mustakin tuntuu et nyt elämä ollu aikalailla pelkkää suorittamista, on kans vaikee olla pystyn nauttii kaikesta siitä mitä on ja vaikee elää hetkessä.. aamulla ylös ja samat aamurutiinit joka aamu, kouluu, reenit, läksyt, ja nukkumaan... viikonloput meneekin löhöillessä kun akut ihan nolilla! Vaikee yrittää arkisin rentoutua varsinkin nyt lukion alettua.. :/

  mut viel kerran et tosi ihana teksti ja ihana kuulla et oot alkanu nauttii myöskin arjesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tosi ikävä, että sun tilanne on tommonen.. Toivotaan et arki hellittää ja muista koittaa antaa itelles myös omaa aikaa :) Pienistä asioista se arjesta nauttiminen lähtee, tsemppiä :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥