IHON HYVINVOINTI PART 2: ULKOISESTI

8/20/2015

Tämän postauksen kirjottaminen on venynyt ja venynyt. Toisaalta se on vaan hyvä juttu, sillä käyttämäni tuotteet ovat muuttuneet matkan varrella todella paljon. Vuorossa on siis ihon hyvinvointi postaussarjan toinen osa. Ensimmäisen osan "Ihon hyvinvointia sisäisesti" pääsette lukemaan linkkiä klikkaamalla. Korostan yhä, että nuo ensimmäisessä postauksessa mainitut tekijät ovat huomattavasti suuremmassa roolissa, kuin tämä ulkoinen hoito. Terveellinen ruokavalio, hyvät rasvat ovat äärettömän tärkeitä ihon hyvinvointia ajatellen. Eteenkin atopisesta ihosta kärsivänä tuo rasvojen merkitys on suunnaton. Ihoa tulee kuitenkin hoitaa myös ulkoisesti, eteenkin kun itse urheilen, tulee hikoiltua paljon ja puhdistus on todella tärkeää. Runsaan puhdistuksen seurauksena iho kuivuu helposti, joten tärkeään rooliin astuu kosteutus. Millaisia tuotteita itse sitten suosin?
P8110016
Tämän suhteen mielipiteet ovat muuttuneet paljon viimeaikoina. Vähitellen oon oikeesti tajunnut miten paljon LAATU vaikuttaa. Kosmetiikan suhteen oon valmis pistämään muutaman dollarin enemmän peliin, jotta saan laadukkaita tuotteita. Hiukan kalliimmissa tuotteissa on muuten se etu, ettei niitä tarvitse lotrata älyttömiä määriä, vaan ne ovat yleensä erittäin riittoisia. Ainakin omalla kohdalla. Ihon hoitaminen on kuitenkin siinämielessä hiukan vaikea asia, kun kukaan ei voi sulle sanoa mikä tuote sopii juuri sinulle. Tässä postauksessa esitellyt tuotteet sopivat mun melko helposti kuivuvalle ja herkälle iholle todella hyvin. Mun iho allergisoi myös helposti ja nämä tuotteet eivät oo aiheuttaneet minkäänlaista kirvelyä ja kutitusta, mikä on aika harvinaista. Nykyään ihonhoito rakentuu oikeastaan kolmen tuotteen ympärille: puhdistus, kuorinta ja kosteusmaski.
P8110001 P8110003
Mulla puhdistusaineen löytäminen on ollut suuri ongelma, sillä puhdistaminen ei saisi kuivattaa liikaa jo ennestään kuivaa kasvojen ihoa. Ylioppilas lahjaksi sain yhteistyökumppaniltani Sari Pohjolaiselta tämän ihanan Forever Aloevera Hand & Face soap . Tää sopii siis käsille ja kasvoille. Kun käytin tätä ekakertaa ajattelin, että tää voisi olla jonkun verran kuivattava, sillä nimensä mukaisesti se on saippua, mutta jo ensikerran jälkeen rakastuin. Tää puhdistaa ihoa todella tehokkaasti, mutta on silti hellävarainen. Parhaita puolia tässä on mun mielestä sen riittosuus ja mieto tuoksu. Tuosta pullosta saa pesä aika monesti kasvot, ennen kun tarvii uutta lähteä hankkimaan. Tätä käytän iltaisin kasvojen pesuun. Aamulla puhdistan kasvot vanulapun kanssa puhdistusmaidolla.
P8110009 P8110007
Seuraava step on sitten kuorinta, jota teen 1-2 krt viikkoon. Tämä on ollut oikea murheen kryyni meikäläisen kohdalla. Sopivaa tarpeeksi hellävaraista, mutta tehokasta kuorintaa ei oo meinannut löytyä millään. Oon kokeillut monenlaista ja yksi melko toimiva setti on ollut itse tehty blogissakin postattu "kookoskuorinta". Tämä on kuitenkin melko karkea ja enemmänkin semmoinen silloin tällöin hemmottelu kuorinta. Useiden kuorintatuotteiden läpikahlaamisen ja kokeilun jälkeen Sokoksen alesta löytyi entsyymaattinen Phytomer Peeling Vegetal Exfoliant, joka osottautui täydelliseksi. Tuote on todella omituinen, mikäli on tottunut normaaleihin rakeita sisältäviin kuorintoihin. Tää on ikäänkuin rasvaa, joka levitetään puhtaalle, pyyhekuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa muutama minuutti. Vaikuttamisen jälkeen aine vain hierotaan pois veden alla ja tulos on ihmeellisen sileä ja uudistunut. Kuorivat rakeet eivät rasita mun herkkää ihoa, mut tuote on tehokas. Tätä suosittelen todellakin kokeilemaan!
P8110014 P8110011
Kuorinnan jälkeen on vuorossa BIOTHERM Aquasource non stop kosteusmaski (1-2krt vko). Tätä maskia käytin ennen ylioppilasjuhlia ensimmäistä kertaa. Testasin tuotetta ystävän luona ja rakastuin samantien. En oo KOSKAAN aikasemmin käyttäny mitään maskia, joka ei ois kirvellyt ollenkaan. Tätä kun levitin iholle iho imi sitä ihan uskomattoman määrän, sillä se oli vaan päässyt niin kuivaan kuntoon. Lopputulos oli kuitenkin ihan älyttömän pehmeä ja kosteutta riitti usean päivää. Menin samantien seuraavana päivänä ostamaan oman tuotteen ja en oo katunut päivääkään. Tää on ehkä täydellisin tuote, mitä oon löytänyt iholleni. Nykyään säännöllisen käytön seurauksena ei tarvitse tuotetta käyttää paljoa. En käytä minkäänlaisia yö/päivävoiteita. Jokaisen kuorinnan jälkeen laitan kasvoille kosteuttavan maskin ja muutoin käytän kosteusvoiteena ESSEX perusvoidetta, jota saa ihan apteekista ja se sopii koko vartalolle. Ei sisällä hajusteita, väriaineita ja sopii täydellisesti herkälle iholle ja mihin aikaan vaan päivästä.

Kertauksena siis vielä tuotteet joita käytän:
Forever Aloevera Hand & Face Soap
PHYTOMER peeling vegetal exfoliant
BIOTHERM Aquasource Non Stop

Toivottavasti joku tutustuu näihin tuotteisiin ja rakastuu yhtälailla kun minä!

4 kommenttia

 1. Anonyymi8/20/2015

  Hei!
  Ajattelin sulta kysyä kun kahtelin tuossa Joensuun hierojakoulun hierontoja ja huomasin että opiskelet siellä, että mikähän noista hieronnoista vastaisi sellasta lihasjumeihin perehtyvää hierontaa?
  Kun tuossa 80min hieronnassa lukee että "Palvelu jossa käytetään klassisen hieronnan ja mobilisoivan hieronnan otteita sekä lihasvenytyksiä. Hieronnassa ehtii käydä läpi koko kehon, mutta ei keskittyä ongelma alueisiin lainkaan. Vaihtoehtoisesti voidaan keskittyä huolellisesti ongelmiin ja valita koko kehoa pienempi kohdealue."

  Niin mietin että jos tuollasen hieronnan varaa, niin onko se sitten sellasta kosmetologi tyyppistä hierontaa, vai onko mahollisuus saada ihan sellasta kovakourasta (:D) hierontaa jos on lihakset täysin jumissa? Urheiluhierontaakohan se nyt hienolta nimeltä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Mukava, että oot löytänyt hierojakoulun sivut.. 80min hieronta on ehdottomasti semmoinen mikä kannattaa ottaa jos haluaa yhtään tehokkaamman setin :) Riippuen ihan tilanteestasi tuossa keretään hieroa esimerkiksi jalat melko hyvin, kun taas 50min hieronta jaloille on vain nopea läpikäynti! Itse ainakin hierojana tykkään käydä mielummin pienemmän alueen kropasta tehokkaasti kuin sivellä läpi isomman alueen ilman tehoa :) Meidän hierojakoululta saa varmasti tehokasta hierontaa. Osa meistä kouluttautuu myös urheiluhierojaksi, kuten minä itse :) Tervetuloa!

   Poista
 2. Tää olikin osuva postaus! Itse kävin kasvohoidossa muutama viikko sitten ja kosmetologi suositteli kevyttä kuorintavoidetta. Oma iho on kuitenkin niin herkkä, että kemiallinen kuorinta olis rakeita parempi, kun niiden kanssa tuntui että naama nemee vereslihalle, mutta en oo vielä löytänyt sopivaa. Pitääkin ottaa testiin tuo Phytomer :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Suosittelen lämpimästi phytomerin kuorintaa, se on ihmeellisen tehokas :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥