FIILIKSET DETOX-KUURISTA

2/11/2015

Mun detoxista kirjottaminen venähti vähän, kun lähdin heti kuurin jälkeen reissuun. Jos et oo lukenut ensimmäistä detox postausta, pääset tutustumaan kuurin perjaatteisiin tästä. Kaksi viikkoa koitin syödä puhtaasti ja luonnollisesti. Vaikutukset tuntuivat kropassa jo heti parin päivän jälkeen ja kokonaisuutena kuurista jäi vain ja ainoastaan positiivinen kuva. Pysyinkö ohjelmassa? Kyllä! Koko kaksi viikkonen hurahti todella nopeasti. Suosittelen ryhtymään kuurille jonkun ystävän kanssa yhdessä niin on mukava kokea tulokset yhdessä. Huomiot olivat niin henkisiä, kuin fyysisiäkin. Kroppa keveni silmissä ja mieli virkistyi huomattavasti. Kokoan tähän nyt muutamia erityisiä näkyviä huomioita. Alla kuvissa myös tän hetken kuntoa yleensäkin: ei niin paljoa massaa, mutta hoikempi kokonaisuus. 

FYYSISET TUNTEMUKSET
Jo muutaman ensimmäisen päivän jälkeen olo kropassa oli loistava. Tuntui tosi kevyeltä ja kahden viikon aikana laihtumista tapahtui ihan silmin havaittavasti. En mitannut painoa, mutta pieli kertoi tarvittavan. Peilikuvan paranemista yhtään väheksymättä kaikista ihanin tunne oli tuo kepeys kropassa.

HENKISET TUNTEMUKSET
Mulle tuli todella hyvä olo. Tuntui että stressi väheni ja jaksoin paremmin. Lauleskelin ja tanssahtelin iloisena huoneessani ja jotenkin tuntui että puhdistuminen tapahtui myös mielessä. En tiedä onko tämä  nyt mun omaa kuvitelmaa, mutta näin koin käyvän. Uskon kuitenkin, että ruokavaliolla on merkitystä myös psyykkisiin tuntemuksiin.

IHO & HIUKSET
Ensimmäisenä parina päivänä iho rupesi kukkimaan. Tämä johtuu siitä, että kuona-aineet työntyvät pintaan liikkeelle lähtiessään. Muutaman ensi päivän jälkeen iho kuitenkin rupesi näyttämään päivä päivältä paremmalta ja sain useammaltakin ihmiseltä palautetta, kuinka iho hehkuu ja näyttää hyvältä. Lisäksi hiuksista tuli kiiltävämmät ja hyvinvoivan näköiset.

VÄSYMYS
Mua ei oikeastaan väsyttänyt koko kuurin aikana, päin vastoin. Olin todella energinen ja jaksoin puuhata ihan aamusta iltaan. Moni kommentoi jopa halveksuvasti kuuria ja kuvitteli sen olevan joku näännytys kuuri. Sitä se ei todellakaan ollut söin todella paljon, mutta ravinteikkaasti. 

KIPUTILAT
Päänsärky ja vatsakivut hävisivät täysin. Päänsärky johtuu mulla usein siitä, etten muista juoda tarpeeksi vettä. Detox-kuurin aikana nestettä tulee juodun veden lisäksi runsaasti kasviksista, marjoista ja hedelmistä, joten nestetasapaino pysyi parempana. Vatsakivut myös poistuivat.

AINEENVAIHDUNTA
Alkupäivinä sai juosta vessassa hyvää vauhtia. Loppu kuuria kohti asia kuitenkin tasoittui. Vatsa toimi paremmin jo heti ensipäivien jälkeen. Aineenvaihdunnan boostin seurauksena myös vatsan turvotus hävisi ja oli tosi hyvä olla senkin puolesta.

SUOSITTELENKO?
Kyllä suosittelen ehdottomasti! Jokainen vetää tänä päivänä varmasti semmosia määriä lisäaineita, lääkkeitä ja muita kroppaa tukkivia ruokia, että ei se detox pahaa tee. Toki detoxin aikana pitää muistaa, ettei rankkaa reeniä kannata tehdä. Tosin pari kevyempää viikkoa treeniohjelmassa tuskin tekee pahaa! Etenkin detox herätti ajatuksia siitä, miten tuollainen ruoka vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin ja vastaavasti miten "likainen" ruoka vaikuttaa negatiivisesti. Tuli heti semmoinen tunne, että haluaa kropalleen vaan ja parasta.

KUINKA USEIN?
Mun mielestä pari kertaa vuoteen tekee oikein hyvää. Korostan vielä, ettei kyseessä oo minkäänlainen laihdutuskuuri vaan nimenomaan puhdistautuminen. Hyvä olo tästä kuurista tuli ja aion ehdottomasti pitää detox kuurit vuosittaisena toimenpiteenä.

Kysykää rohkeasti lisää!

12 kommenttia

 1. Vitsi sulla on söpön näköinen blogi ja kivoja postauksia, pitää tulla toistekin! :) Tuo detox kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

  Ps. Mä innostuin sun esittelemistä Chia-siemenistä täällä jenkeissä, ja mahtavaa tietää, että niitä saa Suomestakin, kunhan taas Kuopioituu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) se oli kyllä positiivinen kaks viikkonen, kokeile ihmeessä :) Mahtavaa, chia-siemenet on ihan huippuja ja niin monikäyttösiä..

   Poista
 2. Tosi mielenkiintonen postaus ja kuuri! Täytyy melkeen kyllä testata, koska viimeaikoina suusta on mennyt alas ties mitä roskaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaa ihmeessä! Vaikutukset näkyy ja tuntuu:)

   Poista
 3. Anonyymi2/11/2015

  Mä oon näiden sun postausten jälkeen kiinnostunu tosta detoxista. Mua turvottaa tosi usein ja nyt on ollu pari viikkoa vatsa koko ajan vähän outo. Saattais tehdä hyvää. Pitää koittaa googlailla hyviä ohjeita, nii vois tehdä valmiiks jo vähän suunnitelmaa :)
  Miten muuten sun liikkumistilanne on tällä hetkellä? Ootko päässyt jo reenien pariin normaalisti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtava kuulla! Detox voisi tosiaan auttaa:) Viime aikoina päässyt treenailemaan ja melko hyvin:)

   Poista
 4. Anonyymi2/11/2015

  Käytitkö ollenkaan kananmunaa detox-kuurisi aikana? Se kun olisi helppo proteiininlähde. Kiitos inspiroivasta blogistasi! Aloitan detox-kuurin heti hiihtoloman jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan käyttänyt. Proteiinin lähteenä toimi esimerkiksi kvinoa, herneet ja pavut:) Mahtavaa, että tämä inspiroi!

   Poista
 5. Tekis kyllä itsekin mieli aloittaa detox, mutta en millään pysty jättään kovia treenejä tällä hetkellä välistä ja detox koviin treeneihin yhdistettynä ei ehkä oo mikään paras ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten sopivaan väliin kannattaa kokeilla:) Voihan sitä koittaa puhdistaa ruoka-valiota muutenkin, vilja- ja maitotuotteiden pois jättäminen on kokeilun arvoista:)

   Poista
 6. Mua kiinnostaisi, ja olisi varmaan tarvettakin detox-kuurille, mutta jotenkin sitä tuntuu että olisi koko ajan nälkä tai väsyttäisi älyttömästi. Ehkäpä joskus keväämmällä voisin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itse en kokenut nälkää,enkä väsymystä. Korostan vielä, että kyseessä ei ole mikään nälkiinnityskuuri, kuurilla saa syödä runsaasti! Kyseessä on vain puhdasta normaalia ruokaa:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥