C H I A S I E M E N E T - Rakkautta ensisilmäyksellä

11/12/2014

Puhdistamon paketista löytyi myös chia-siemeniä, joita oon jo pitkään halunnut kokeilla. Pinterestiin onkin kertnyt "Wellnes"-kansioon monenmonta kaunista kuvaa chia-puddingeista, mun mielestä ne on todella kaunista ruokaa. Chia-siemenet onkin varmasti monelle tuttujuttu, mutta niille joille ei, selvennetään hiukan. Chia tarkoittaa Mayojen kielellä “Voimaa”. Siemenet imevät itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Chian ravintosisältö on erittäin vaikuttava: sen sisältämä kuitu on hyvin pehmeää ja vatsaa hellivää. Siemenestä saa reilusti mm. kalsiumia ja magnesiumia. Siinä on enemmän Omega3-rasvahappoja kuin missään muussa ruuassa, jopa 21% siemenen kokonaispainosta. Lisäksi sen runsas proteiinisisältö on hyvin laadukasta. Puhdistamo on valinnut siementen alkuperämaaksi Perun varmistuakseen, ettei tuotannossa käytetä torjunta-aineita, joten kyseessä on 100% ja vähän päälle laadukasta tavaraa.

C H I A V A N U K A S
1,5 DL MANTELIMAITOA
1 RKL CHIA-SIEMENIÄ (puhdistamo)
1 TL VANILJAA
KOURALLINEN MUSTIKOITA
KORISTEEKSI:
GOJI- & INKAMARJOJA (puhdistamo)

1. SEKOITA SIEMENET, MANTELIMAITO JA VANILJA JA MUSTIKAT KESKENÄÄN JA LAITA JÄÄKAAPPIIN HYYTYMÄÄN.
2. SUOSITTELEN SEKOITTAMAAN KERRAN HYYTYMISEN AIKANA.
3. KORISTELE JA NAUTI! 

Tästä ihanasta vanukkaasta voikin sitten varioida, vaikka minkälaista välipalaa, aamupalaa iltapalaa ja ties mitä palaa. Tää sopii käytettäväksi pirtelön pohjana, tästä saa tehtyä tuorepuuroa. Tätä voi nauttia lämpimänä (ei kannata kuitenkaan kuumentaa, ettei ominaisuudet kärsi) tai kylmänä ja ihan minkä tahansa kanssa mitää vaan haluat siihen yhdistää. Nesteenä voit käyttää mantelimaitoa, hasselpähkinämaitoa, soijamaitoa, kookosjuomaa tai kenties jotain ihanaa kotitekoista mehua. Vain taivas rajana, siksi nää siemenet ovatkin esimerkiksi mulle suuri inspiraation lähde: KIITOS puhdistamo! Instagramissa mua seuraavat ovat varmaankin huomanneet, mun jouluisen version chia-vanukkaasta ja sen reseptiä tuleekin blogiin varmasti piakkoin! 


Mahtavia chia-hetkiä kaikille!

5 kommenttia

 1. Voi vitsi, pitäisköhän itsekkin pistää kokeiluun! Vois nimittäi olla ihan hyvä tolle mun masulle, kun temppuilee aika lailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) Toinen mikä hellii vatsaa on hirssipuuro, siitä tulossa postausta pian:)

   Poista
 2. Anonyymi11/16/2014

  Lehmänmaidossa tai ainakaan rasvasessa tankkimaidossa mitä saa suoraan maatilalta nuo chiat ei "turvonnu". Vedessä, mehussa ja mantelimaidossa oon kokeillu ja niissä toimii. En tiiä miks lehmänmaidossa ei käyttäytyny samalla tavalla, kaupanmaitoon en tosin oo testannu, kun en pysty mahaoireiden vuoks käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hyvä tietää! Itse en oikein maitoa sellaisenaan koskaan käytä:) Mun mielestä noi pähkinämaidot on vaan niin hyvänmakuisia :)

   Poista
 3. Kannattaa kuiteski muistaa, että jos chiat nauttii kokonaisina, niin vain murto-osa niiden ravintoaineista imeytyy. Tämä johtuu siitä, ettei ruuansulatus kykene tehokkaasti rikkomaan siemenen kovaa kuorta. Siksi kannattaa käyttää chiat tehosekoittimen läpi ennen nauttimista, jotta siemenien ravintoaineet saadaan tehokkaasti käyttöön.

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥