Roast duck with red curry - Gaeng phed ped yang

10/26/2014

Meillä viikonloppuun kuului ruokavaihtarit äitini ja hänen miehen kanssa. He tekivät meille perjantaina aivan jäätävän ihanaa pitsaa ja meidän vuoro Jaakon kanssa oli tehdä lauantain ruoaksi Thaimaalaista. Jo pitkän aikaa oon halunnu päästä käyttämään Thaimaasta ostettuja ihania mausteita. Jotenkin sitä ei oo vaan saanu aikaan laitettua thaimaalaista ruokaa, johon suuresti rakastuin keväällä reissullamme. Oon aina ollut tulisen ruoan ystävä ja näissä curryissa onkin mukavasti potkua. Mun lemppariksi tuon reissun aikana muodostui tämä ihana Roasted duck red curry, eli punainen curry ankalla. Curryja thaimaassa on hyvin monia erilaisia, joissa on erilaiset mausteet ja kasvikset, lisäksi curryyn kuuluu valinnainen liha. Suomessa ankkaa tulee harvemmin nautittua, mutta Thaimaassa se oli usealla ruokalistalla ja samoissa hinnoissa, kun esimerkiksi kana tai possu. 

3 ankanrintaa (n. 350g/rinta) OTA AJOISSA LÄMPIMÄÄN!
7 dl kookosmaitoa
1 dl kookoskermaa
3 kaffir limen lehteä
1 munakoiso 
puolikas tuore ananas
20 kirsikkatomaattia
1 rkl ruokosokeria
0,5 dl red curry pastea

Red Curry Paste:
4 valkosipulin kynttä
3 silputtua kuivattua chiliä
3 tuoretta chiliä
3 kaffir limen lehteä
10 kokonaista pippuria
1 tl kuminaa
1 tl korianteria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl suolaa
1 tl galangaa 
2 tl tomaattipyreetä

1. Valmista Red Curry Paste blendaamalla kaikki ainekset keskenään. Jos et halua ruoasta tulista, jätä tuoreen chilin siemenet käyttämättä. 
2. Lisää kookosmaito ja mausteet (myös red curry paste) isoon kattilaan. Anna maustua n. 15 min keskilämmöllä. 
3. Pilko munakoisot ja ananakset n. 2cm*2cm paloiksi ja laita liemen joukkoon. Pienennä lämpöä ja lisää myös kirsikkatomaatit.
4. Paista ankanrinnat laittamalla ne rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Laita pannu kuumenemaan täysille. Kun rasva alkaa sulamaan pienennä puolitehoille. Suosittelen käyttämään kantta tässä projektissa, rasvaa tulee paljon ja se roiskuu! 
5. Kun ankat ovat paistuneet n. 8min käännä ja anna paistua vielä muutama minuutti.
6. Leikkaa ankat ohuiksi viipaleiksi ja heitä curryn joukkoon. 
7. Koristele annos basilikan lehdillä ja nauti thaimaalaisen riisin kanssa.

Thaimaalaisissa ruoissahan käytetään yleensä kalakastiketta ja "shrimp paste":a. Jaakon kala-allergian vuoksi noita ei kuitenkaan voi käyttää vaan tilalla on soijakastike ja vähän enemmän suolaa. Curryyn tulee aika paljon erilaisia mausteita ja aineksia, mutta itse valmistus on todella helppo eikä vie paljoa aikaa. Tämän  curryn voi toki valmistaa niin kanan, possun, katkarapujen tai naudan lihan kanssa, vaikkakin ankkaa ei voita mikään! 

Onko teillä lemppari Thai-ruokia?

2 kommenttia

  1. Moikka, en tiiä millasilla asetuksilla otat kuvia mut ne kaipais hiukan lisää valoa :) Selkeesti osaat sommitella kuvissasi, mut valonlisäyksellä ne alkais olla jo aika hyvää tasoa! Kivaa että kirjotat, mulleki se on joskus tuonu paljon iloa, ja tsemppiä itsesi paranteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä henni!:) Valon lisäys tekee varmasti hyvää, kaipaankin kirkautta kuviin:) Kiitos tsempeistä..

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥