Elämäni aakkoset - Ikkuna ajatuksiini

10/17/2014

Kuka minä olen? Millainen minä olen? Blogiuudistuksen myötä, muutama lukija toivoi, että kertoisin hiukan enemmän itsestäni. Päädyin kuitenkin tekemään sen hiukan normaalista esittelypostauksesta poiketen tekemällä "Elämäni aakkoset"-postauksen. Olen törmännyt näihin muutamassa lukemassani blogissa ja mun mielestä se on hieno tapa oppia bloggaajasta uusia asioita, joten täältä pesee!

Aurinko ja Aamut
Rakastan aurinkoa, kesää ja lämpöä. Ei ole mitään parempaa kun auringon toivottama "hyvää huomenta". Johtuen ehkä myös lajivalinnasta, viihdyn auringon alla aika hyvin ja toivoisin kovasti, että vielä joku päviä voisin asua paikassa, jossa lämpöä riittäisi päivästä toiseen ympäri vuoden.

Beach Volley
Elämäni rakkaus. Se ihana laji, jossa minulla on suuria unelmia. Se jonka vuoksi joka päivä lähden salille, lenkille ja määrätietoisesti harjottelen päivittäin. 10 vuotta pelasin lentopalloa, jonka jälkeen vaihdoin Beach Volleyyn ja hetkeäkään en ole katunnut.  Beach Volley on täydellinen laji, jossa yhdistyy suuri henkilökohtainen vastuu sekä joukkuelajin hyvät puolet. Tähän kohtaan sopii mainiosti myös tämä  ihana bloggaaminen.
C-vitamiini
Aloitan jokaisen aamuni C-vitamiinipommilla: sitruunavedellä. Sekoitan puolikkaan sitruunan mehuun lusikallien Opti MSM jauhetta ja siitä mun päivä lähtee hyvin käyntiin. Lemppari c-vitamiini paukkuja on myös tyrnit, jotka löytäävät tiensä mun aamupuuroon.

Didi & baba
Meillä ukki ja mummo on didi ja baba. Nimityksen tulevat karjalan kielestä, joka on nykyään ukkini äidinkieli. Ukkini vanhemmat ovat kotoisin Karjalasta Suistamolta ja suojärveltä, Mulle isovanhemmat ovat todella tärkeitä ja mulle kun omat vanhemmat. Me pidetään yhteyttä ihan viikottain ja ollaan tosi läheisiä ♥

Energisyys
Tähän ei varmaan hirveästi tarvitse selityksiä. Oon pienestä asti ollut aika enrgiapommi, Mulla tahtoo energiaa olla joskus jopa vähän liikaa, enkä malta oikein olla paikoillaan. Joskus oon jopa epäillyt, että  mulla on joku ADHD, mutta kyllä mä tarpeen tullessa osaan myös keskittyä asioihin.

Fearless eli peloton
Oon ollu aina vähän semmonen rämäpää, joskus vähän liiankin. Kuitenkin oon koittanut edetä elämässä tavallaan pelkäämättä tulevaa, katumatta mennyttä liikaa. Ottanut asenteen elämää kohtaan, että minua ei selätetä, vaan minä pelottomasti selätän ongelmat ja mitä vastaan tuleekaan.

Gratitude eli kiitollisuus
Liian usein unohdamme sen kauniin sanan: Kiitos. Unohdamme olle kiitollisia elämästä, siitä että ylipäätänsä ollaan tässä. Kiitollisia vanhemmille, siitä että ne on meidän tukena. Kiitollisia ystävillemme, siitä että saamme jakaa asioita rakkaitten ihmisten kanssa. Kiitollisia siitä, että saamme mahdollisuuden kouluttautua. Kiitollisia oikeuksistamme. Vaikka asiat joskus on huonosti, niin kiitollisuuteen löytyy usein aihetta.

Hymy
Hymyilyssä on jotain semmoista ihmeellistä voimaa. Kun joku ihminen hymyilee sinulle, se vaa aiheutta usein semmoisen hyvän olon tunteen, jota on vaikea selittää. Hymy voi oikeasti tehdä ihmeitä. Ilman hymyä, tuskin olisin tavannut esimerkiksi nykyistä poikaystävääni ♥


Ihmiset
Mä tarviin jotain mun ympärille, en oo semmonen yksin eläjä. Niin hyvät, kuin huonot asiat jaan lähimmäisten kanssa. Joskus on hyvä olla yksin, mut rakastan olla ihmisten kanssa. Oon ollu aina tosi sosiaalinen ja avoin ja tutustun helposti ihmisiin. Toivoisin, että saisin enemmän mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin. 


Jooga
Joogasta on viimeisen puolen vuoden aikana muodostunut tärkeä osa mun viikko-ohjelmaa. Jos en pääse käymään ohjatussa joogassa niin vähintäänkin koitan meditoida ja venytellä ja keskittyä kehon puhdistamiseen hengityksen avulla. Jos et ole kokeillut vielä joogaa niin suosittelen kokeilemaan!

Kauneus
Ulkonäkö on ollu mulle aina tärkeetä. Viimeaikoina oon keskittynyt ulkoisen kauneuden sijaan sisäiseen kauneuteen, mikä onkin vaikuttanut poisitiivisesti kaikkeen.  Kauneudessa ihmeellistä onkin juuri se, että jokaiselle kauneus on oma käsitteensä ja jokainen määrittelee kauneuden omalla tavallaan. Kauneus ei ole vaan meissä ihmisissä, vaan ympärillämme kaikkialla. 

Life
Se miksi me täällä ollaan. Oon oppinut rakastamaan elämää, rakastamaan sitä että saan elää. Teen asioita joista tykkään. Joka päivä elän elämääni ja tulevaisuuttani varten. "Live the life you love, love the life you live"

Maailma
Olen erittäin kiinnostunut kaikesta mitä tuolla ulkopuolella on. Haluan nähdä maailmaa,  haluan matkustella. Haluan nähdä mitä kaikkea luonnolla ja maailmalla onkaan annettavana ja matkustaa mitä upeimpiin paikkoihin, mitä maa päällään kantaa.

Nauru
Nauru oikeesti pidentää ikää. Mulla on muutamia ystäviä, joiden naurua rakastan yli kaiken. Se on ääni joka saa hyvälle tuulelle. Parhaan ystäväni nauru, ei koskaan jätä kylmäksi. Se saa aina hymyn huulille. Meidän suvussa sairastetaan myös hepulitautia, jos monta suvun naista hepuloi samaan aikaan siitä ei tule loppua ja se on varmasti hyvin huvittava näky. Nauraminen yhdistää ihmisiä.

Oikeus
Viimeaikoina oon miettinyt paljon sitä mikä on oikein ja mikä väärin. Voiko näiden kahden välille edes vetää rajaa. Itse oon koittanut ajatella toiminnassani pyrkiväni siihen, että oikeus toteutuisi ja kaikilla olis hyvä olla.

Perhe
Mulle perhe on todella tärkeä. Oon todella kiitollinen siitä, miten mut on kasvatettu avoimeksi ja omilla aivoillaan ajattelevaksi vahvaksi naiseksi. Mulla on ollut perheeni kanssa omat vaikeudet, mut nimenomaan ne on tehnyt meidän perheestä yhtenäisen tiimin syvällä rakkaudella varustettuna.

Quote
Ties kuinka monta kertaa oon tuon sanan kirjottanut googleen tai weheartit.com:n. Sitaatit, lainaukset, sanonnat, mitä ikinä tuo sana pitääkin sisällään tiivistävät usein sekavat ajatukseni yhdeksi lauseeksi. Jokaiseen ajatukseen ja hetkeen löytyy sopiva lausahdus tueksi.

Rakkaus
What can I say? Rakkaus on rakkautta. Rakkautta on niin monenlaista, ystävän rakkautta, perheen välistä rakkautta, rakkautta kumppaniaan kohtaan. Rakastetuksi tuleminen ja toisen rakastaminen. Se on molemminpuolista ja uskomattoman hienoa.

Salmiakki
Mullakin on herkkuhimoja. Salmiakki on heikkokohtani. Tähän kohtaan monet ehkä voisivat laittaa pikemminkin suklaa, mutta minä kuulun salmiakki porukkaan. Nameista parhaita on tuliset ja suolaiset salmiakki namut.

Tupakointi
Vihaan tupakointia. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat pilata terveytensä sillä. On vaan mun mielestä niin käsittämätöntä, miksi ihminen rupeaa tietoisesti vetämään itseensä niin montaa erilaista myrkkyä tietäen, että siitä seuraa terveyshaittoja.

Usko
Usko on sana, joka tarkottaa montaa asiaa. Mä en ole koskaan ollut kovin uskonnollinen, sillä tavalla, että uskoisin Jumalaan tai välittäisin kirkossa käymisestä. Mutta mun mielestä jokaisen ihmisen kohdalla tärkeää on usko itseensä ja lähimmäiseen. Toivoisin, että jokainen uskoisi pystyvänsä mihin vaan ja uskaltaisi ottaa askeleen kohti unelmia.

Valehtelu
Oon nuorempana valehdellut, sekä vanhemmilleni, että joillekin ystävilleni. Miksi?  Se on hyvä kysymys. Sen takia nykyään valehtelu, on semmoinen asia mitä vihaan yli kaiken. 

We heart it
Oon aivan koukussa tähän. Täydellinen inspiraation lähde, oli kyse sitten urheilusta, kauneudesta, sisustamisesta tai vaikkapa söpöistä eläinkuvista.

X-asennossa nukkuminen
Oon ihminen, joka tarvitsee nukkuessaan tilaa. Miten huikeeta onkaan nukkua 220cm sängyssä niin, että voit kääntyä miten päin tahansa sängyssä ja reuna ei tule vastaan millään. En ymmärrä ihmisä jotka voivat nukkua "muumioasennossa" selällään. Mä en vaan kykene siihen.

Ystävät
Mun elämän suola. Ne ihmiset jotka tietävät musta kaiken ja joita rakastan hurjan paljon. Ne joille voin kertoa asian kun asian ja tiedän, että nää tulee seisomaan mun rinnalla. Ne rakkaat ihmiset, joidan kanssa voi jakaa hyvät ja huonot asiat. Joiden kanssa voi puhua taukoamatta monta tuntia ja nauraa ja itkeä yhdessä, ne on parhaita.

Z z z - uni
Unen merkitys on kasvanut mun elämässä, mitä vanhemmaksi oon tullut. Oon ymmärtänyt miten suuri osa kehitystä uni on urheilussa. Miten kroppa oikeesti tarvii lepoa ja aivot unta toimiakseen. Oon myös opiskellut jonkun verran nukkumista ja unta lukemalla muutaman unikirjan. Suosittelen jokaiselle tutustumista uniasioihin tarkemmin. Nää on tärkeitä juttuja.

Å - ruotsalainen OO
Tällä viittaan siihen, että oon asunu 4 vuotta ruotsissa. Pikkutyttönä tosin ja en muista siitä paljoa. Kävin päiväkotia ruotsissa, puhuin ruotsia yhtä sujuvasti kuin suomea. Muutettiin ruotsiin kun olin vain muutaman kuukauden ja takas kun olin nelän vanha. Valitettavasti kielitaito on hävinnyt.

Äiti
Äiti on mun paras ystävä. Kun hätä tulee, kelle soitan? Parhaalle ystävälle tietenkin, eli äitille. Niin hyvässä ja huonossa äiti on mulle se rakas ihminen, kenen kanssa jaan kaiken. Meillä on ollut tosi vaikeaa. Mun teini-ikä oli aika raskasta niin mulle kun äitille ja koko muulle perheelle. Sen myötä meistä on kuitenkin tullut todella läheisiä ja rakastan äitiä ihan hurjan paljon.

Öiset ajatustuokiot
Jos en saa unta kun herään yöllä tai ilalla nukkumaan mennessä. Oon huomannu että tää on parasta inspiroitumisen aikaa. Miten se meneekään niin, että yöllä tulee mieleen suunnitella vaikkapa millaisen mekon haluaa yo-juhliin tai minkäslaista raakakakkua haluaisi kokeilla seuraavaksi?

7 kommenttia

 1. Anonyymi10/17/2014

  Mukava postaus! Tässäkin kirjoituksessa tuli tuo tyrnimarja- asia esille ja mun pitikin jo tuossa aiemmassa c-vitamiinipostauksessa kysyä, että tiedätkö mistä sais tyrnimarjoja vielä ihan marjoina kuopiosta? Ite huomasin tänään, ettei omat millään riitä koko talveks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit:) Paha kysymys, ite oon hankkinu marjat aina isukin luota, kun siellä niitä on niin hurjan paljon, valitettavasti en osaa vastata :/

   Poista
 2. Anonyymi10/18/2014

  Voitko tehä joskus postauksen missä on 5-10sek video pätkiä kun treenaat salilla, kyykyt kiinnostaa eniten koska itse en oikein hallitse oikeaa tekniikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin toki tehdä, mutta kyykkäämistä en suosittele oikeasti tekemään, ellei joku ihan paikan päällä pääse neuvomaan oikeata tekniikkaa, ettei riko paikkoja! Video voisi kyllä olla muutenkin hyvä idea:)

   Poista
 3. Anonyymi10/19/2014

  Ootteko jaakon kanssa lähteneet eri teille? :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä ollaan yhdessä ja onnellisia<3

   Poista
  2. Anonyymi10/22/2014

   Sepä kiva kuulla :)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥