Losers let it happen, winners make it happen

2/19/2014

Hello! Täällä jatkuu sairastelu entistä kovempana. Ikävä, kun ei pääse tekemään mitään. Tänään on ollut vielä huonompi olo kuin maanantaina. Lähinnä penkkiurheillessa on paripäivää tässä vierähtäny. Opiskella oon koittanu, mut ei meinaa jaksaa keskittyykään mihinkään. Kipeenä on tosi vaikea keksiä tekemistä, jos ei ois olympialaiset menossa niin oisin ihan pulassa. Toisaalta oon saanu kattoa paljon olympialaisia, ja eteenkin sellaisia lajeja, mitä muuten ei olisi tullut katsottua, kun en oo päässy kouluun lähtemään. Eilen meidän Ilkka 14. yhdistetyssä. Aika  hienoa seurata oman kaverinsa menoa olympialaisissa! Oon tajunnu että tuo fiilis mikä urheiluun liittyy on aivan huikea. Niin omat pelit, suoritukset, kuin ihan vaikkapa eilisen Slovakia - Tsekki jääkiekkomatsin seuraaminen pistää sydämen tykyttämään jännityksestä. Kyllä urheilu on hieno asia. Nyt vaan vitamiinit kuntoon, finrexiniä ja buranaa naamaan ja tänään jatkuu urheilun seuraaminen. 
Tein illalla smoothie aineet valmiiksi, niin aamulla ei tarvinnut kun hurauttaa ja kaataa herkku lasiin. Smoothiessa ananasta, papaijaa ja yhden appelsiinin mehu ja oli TÄYDELLISTÄ.
Tässä kotona kun pyörii niin tekis mieli kokeilla vaikka mitä uusia kokkailuja, mutta siihenkään ei oikein riitä virtaa. Kokeilin tehdä välipalaksi omatekoisia gluteenittomia näkkäreitä ja kyllä tuli hyviä. Tein ihan pienen satsin, sillä siemeniä ei riittäny, mutta näitähän voi tehdä isommankin annoksen kerralla. Oikein helppo tehdä ja tuli aika nopeastikin. Näkkärit maistuu varmasti ihan sellaisenaan, itse päällystin kinkulla, tomaatilla ja kananmunalla. Kylkeen vielä tyrni-porkkana-pirtelö niin namnam! En oo yhtään varma määristä, kun höntti en tajunnu taas mitata kun aina vaan laittelen aineet kulhoon ja sekoittelen, mutta suunnilleen resepti näytti tältä:

Gluteenittomat näkkärit:
1 kananmuna
1 dl siemensekoitusta
1 rkl pellavarouhetta
1 tl kookoshiutaleita
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl mantelijauhoa

1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
3. Taputtele taikina leivinpaperille ohueksi laataksi. (Itse muotoilin neliöksi taittamalla leivinpaperin reunaa massan päälle ja jaoin neliön sitten kahteen osaan)
4. Paista uunissa 20-30min, kunnes näkkärit rapeita. 
5. Nauti hiukan jäähtyneinä.

Olympialaisia seuratessa on tajunnut ihan uusia lajeja ja ois kiva tutustua lajeihin enemmänkin. Eteenkin mua ihmetyttää tuo kelkkailu, siis aivan hullulaji! Tyypit vetää kourussa pääedellä 130kmh vauhtia, ihan älytöntä. Vaikka ite oonkin aika rämäpää ja benjihypyt sun muut ois huippua päästä kokemaan niin huhuh tohon ei kyllä riittäs mulla varmaan rohkeus. Lumilautailua on kanssa tullu seurattua jonkun verran. Ite oon laskenu laudalla aina kun rinteeseen ollaan lähetty kakkosluokasta lähtien. Lentopalloilun takia monen talven laskettelureissut on jäänyt välistä. Ois huippua käydä lautailemassa useemmin. Tykkään tosta lajista paljon ja ois hienoa kehittyä siinä vielä enemmän, varmaan "taidot" aika ruosteessa, kun ei oo pitkään aikaan käyny laskemassa. Lisäksi tuohon sitten vielä, että se ei mitään kovin halpaa lystiä ole opiskelijan kukkarolle. No toivottavasti vielä tänä talvena pääsis tämäkin tyttö jälleen laudan päälle viilettämään. Jääkiekkoakin on tullut seurattua nyt ihan eritavalla kun lätkävaimon rooliin on tullut astuttua. Iltapeliin tein Jaakolle vielä protskupannareita lätkänkattomis evääksi. Kerta kerralta nuo pannarit aina onnistuu paremmin, tällä kertaa tuli jo aikas nättejä omasta mielestäni!
Tää päivä vierähtää varmasti jälleen olympialaisia seuraillen sekä opiskellen. Huomenissa terveystiedon käsitekoe, joka sisältää monen monta aukeamaa käsitteitä. Aika paljon opiskeltavaa on tuossa setissä. Ensin ohjelmassa naisten ja miesten parisprintit ja sitten vielä Suomen lätkäpeli ja illemmalla kolmas puolivälierä! Ai että onneks saa nauttia edes toisten urheilusta kun itse tällä hetkellä ei pääse reenailemaan. No kuhan tästä tervehdyn niin reeniä entistä kovempaa! Ensin kuitnekin paranneltava ihan loppuun saakka :)

- Emilia


9 kommenttia

  1. Anonyymi2/19/2014

    Tsemppiä sairasteluun ja kiitos ohjeesta! Tuli hyviä näkkäreitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Eipä kestä, hyvä jos maistui, itsekin tykkäsin tosi paljon :)

      Poista
  2. Anonyymi5/13/2014

    Moi! olisin todellatodella kiitollinen jos jaksat vastata tähän mun kysymykseen.. Löysin blogisi sattumalta tänään ja jään varmasti lukemaan! ihana olet ja ihana blogi! :) elitäällä kirjoittaa nuori tyttö joka on harrastanut 7 vuotta kilpaurheilua, kolme viimeistä vuotta kovatasoista. lopetin lajin 2 vuotta sitten, ja silloin olin suht lihaksikas eikä ylimääräistä oikeastaan ollut. Olen 172cm pitkä ja painan tällähetkellä 63 kiloa. Tiedän että pituus-paino suhde on oikein hyvä, mutta se että painoin vielä vuosi sitten lihaksikkaana 59 kiloa harmittaa. Nykyään lihaksia ei juurikaan näy, niiden tilalle tullut läskiä(kai sitä siksi voi sanoa) .. olisitko ihana ja antasit mulle vinkkiä miten palata entiseen, kun esimerkiksi varaa salikorttiin ei tällähetkellä ole:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :-) Tottakai vastailen ja autan mahdollisuuksien mukaan.. Kiva että tykkäät blogista :-) Aika tuttu juttu varmaan monelle urheilun lopettaneelle tuo. Kun liikkuminen loppuu niin aluksi on hankala totutella syömiseen, niin ettei "lihoa". Faktahan on se että jos syöt paljon yli kulutuksen tai vaikka vähänkin pitemmän aikaa, niin ylimääräinen energia varastoituu rasvaksi. Tässä vaiheessa kannattaa rueta miettimään mitkä liikuntamuodot ois semmosia joita sä oikeesti tykkäisit tehä, onko se lenkkeilyä, pyöräilyä, kuntopiiriä? :-) Toinen juttu ois laittaa ruokavalio kuntoon, sillä pystyy pitämään helposti ylimääräiset kilot poissa :-) Eikä todellakaan tarvitse kiduttaa itseensä vaan nauttii vaan hyvästä terveellisestä ruoasta eikä syö liikaa :-) Toivottavasti oli apua!

      Poista
  3. Anonyymi5/13/2014

    niin ja lisäisin vielä tohon, että oot ihana jos autat:) -apuakaipaava

    VastaaPoista
  4. Anonyymi5/14/2014

    Totta! pitää vaan saada päätöksiä ja toteutuksia aikaan! :) kiitos, oli apua:)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi5/14/2014

    Muttta haluaisin vielä kysyä että oonko mä tällähetkellä sun mielestä lihavassa kunnossa tai siis onko mulla pudotettavaa:D typerä kysymys ku riippuuhan se ihmisestäkin mut mitä mun mitat sun mielestä kertoo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu niin paljon ihmisestä ja ruumiinrakenteesta, itse olen 162 cm pitkä ja painan 63 kg, joten esim. painoindeksin mukaan olen lievästi lihava:-) Ei kannata liikaa tuijotella vaakaa, sillon kun on itsellä hyvä olla, niin se on tärkeintä, peilistä näkee hyvin muutoksia :-)

      Poista
  6. Anonyymi5/14/2014

    Okei! :) kiitti paljon näistä tiedoista:) oot upea! jatka samaan malliin!

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥