Jäätelö ja pitsako epäterveellistä? Ei enää!

2/20/2014

Ben&Jerrys jäätelökokeilusta innostuneina päätin lähteä kokeilemaan jotain raikkaampaa versiota. Pakkasesta löytyi mustikoita ja ajattelin tehdä iltapalaksi mustikkajätskiä! Jäätelö onnistui superhyvin ja valmistui aivan älyttömän nopeasti! Niimpä tässä toinen resepti jos jäätelön himo yllättää. Tän pystyy tekemään suoraan rasiaan, missä sen pakastaa ja valmistukseen meni ehkäpä korkeintaan 5min. Tietty pakastus aika sitten vielä päälle, mutta sekin tuli nopeasti, kun käyttää jäisiä mustikoita. En tiedä miten eri raejuustojen käyttäminen vaikuttaa jäätelön lopputulokseen, mutta itselläni ainakin tuo Valion arkirae toimi erittäin hyvin, kun on hiukan kosteampaa. 

1,5 dl raejuustoa
1 banaani
1 rkl vaniljaprotskua
(makeutusta jos haluaa)
mustikoita maun mukaan

1. Muussaa banaani, raejuusto ja vaniljaprosku tasaiseksi sauvasekottimella.
2. Lisää seokseen jäiset mustikat.
3. Pakasta n. 1h, 15min välein sekoitellen.

Ja herkku on valmista!

Samoiten näkkärireseptistä inspiroituneena keksin käyttää näkkäripohjaa pitsassa. Tämäkin hyvinkin nopea, terveeellinen ja erittäin herkullinen lounas/välipala vaihtoehto. Näkkärireseptiin pääsee tästä. Tein annoksen kaksinkertaisena ja käytin auringonkukan- ja kurpitsansiementen lisäksi myös murskattuja pähkinöitä (manteli, saksanpähkinä, cashew). Täytteenhän voi tehdä ihan oman mielensä mukaan. Itse paistoin pannulla broileria, tuoretta ananasta sekä kesäkurpitsaa. Kannattaa ehdottomasti sillon tällöin korvata purkkiananakset tuoreella, it's worth it. Seuraavaa kertaa varten esim. tomaatti, sipuli & pekoni täyte voisi olla aika nappiin tai esimerkiksi avocado, lohi & katkarapu. Näitähän riittää ja pitsan saa tuunata aivan omaan makuun!
Flunssaset on tunnelmat yhäkin täällä! Mukavasti oon tartuttanu vielä Evitalle ja Jaakolle tän saman taudin. Kaiken lisäks koko meidän kaveriporukka tuntuu olevan kipeenä. Tätä on vissiin liikkeellä nyt aika paljon. Toivottavasti flunssa lähtee kuitenkin hellittää vaikkapa sitten näitten herkkujen voimin! Viikonloppuna on isomummon 90-v partyt joita en todellakaan halua jättää väliin, joten nyt flunssa: please, mene pois. Tää päivä jatkuu opiskellen. Aamulla matikan kolmoskurssi loppuun ja nyt jatkuu terveystiedon pänttäyksellä. Jospa tää tästä.

- Emilia

6 kommenttia

  1. Anonyymi2/20/2014

    Mä ihan hullaannun näistä kaikista huippuhyvistä resepteistä! :D Ja siun blogia on kiva lukea, piristää päivää aina kun huomaa että oot postannut. Kiitos siis huipusta blogista! Oot kehittynyt bloggaajana tosi paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että :) Kiitos kommentista! Ihana kuulla palautetta, mukava että tykkäät blogista :)

      Poista
  2. Anonyymi2/21/2014

    Toi jäätelö näyttää superhyvältä, mutta olisko sulla antaa vinkkiä millä korvata protskujauhe? Sekä maun että koostumuksen puolesta? Tsemppiä paljon kevään rutistuksiin ja pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli myös superhyvää! Suosittelen kokeilemaan :) Protskujauhetta ei oo pakko edes laittaa ollenkaa, sen voi korvata ihan vaniljasokerilla tms. Rakenne pysyy varmasti silti jäätelömäisenä, tuo raejuusto on huippua! Kiitos :)

      Poista
  3. Ajattelin tänään kokeilla tota jäätelöä, mutta sitten tajusin, että olin jo käyttänyt kaikki banskut raakakakkuun. Damn it! :') Hitsi, tuo pitsakuva oli hämäävä, eka luulin et näenkö harhoja ku tyhjän pohjan päällä oli yhtäkkiä täytettä. Millä ohjelmalla noi kuvat saa vaihtumaan? Ja käytätkö muuten mitä proteiinijauhetta tossa jäätelössä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höhlä! Tosin mustikkajätski onnistuu varmasti myös ilman banaania, makua siihen voi sitten keksiä hunajasta/lucumasta tms :) Edellisessä postauksessa on ohje banaanittomaan vaniljajätskiin,johon voi vaan lisätä mustikat sitten tai mitkä marjat tahtookaan :P Jäätleössä on käytetty vaniljan makuista star nutritionin whey-80.

      Hahah, vähän vaihtelua perus kuviin! Ton pystyy tekemään ihan photoshopilla tai sitten laittamalla googleen "gif maker", ite teen usein gifmaker.me ohjelmalla, picasionista en tykkää. Tosi yksinkertanen ja helppo :)!

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥