New Yorkin vinkit 1

9/18/2016

Vinkit New Yorkiin ois todella vaikea saada mahtumaan yhteen postaukseen, joten alan ripottelemaan näitä pikkuhiljaa. Tuun kokoamaan sitten lopuksi näistä kokonaisen postaus sarjan ja linkittämään jokaisen yksittäisen postauksen loppuun seuraavat ja edeltävät osat, niin pysytte kärryillä. Kätevä tapa on toki esim. bloglovinissa tallentaa postaukset. Nää kaikki tulee löytymään New York tägin alta sivuvalikosta. Kokoan vinkit esimerkkipäiviksi, joita voit hyödyntää lomallasi ja pääset liikkumaan kätevästi. Ensimmäisessä osassa lähdetään tutustumaan Brooklyn bridgen kautta Coney islandiin ja suunnataan Manhattanin sydämeen midtowniin.

1. Brooklyn bridge, manhattan skyline, coney island

Herää varhain, niin ehdit nähdä hiljaisen ja rauhallisen New Yorkin. Kaupunki on ihan uskomaton ennen auringonnousua. Nappaa metro Brooklyn Bridgen kupeeseen jo ennen auringon sarastusta. Kuten jo aikaisemmin kerroin, auringonnousu tuolta valtavalta ja upealta sillalta katseltuna oli yksi upeimmista hetkistä mun elämässä. Se oli semmoinen hetki, jossa unohtui kaikki ympäriltä ja sitä vaan tajusi olevansa niin uskomattoman kiitollinen, että sai olla just siinä. Kannattaa varata päälle lämmintä vaatetta tarpeeksi!

Newyork_1
Sillan yli on mukava kävellä auringon heräillessä ja kivutessa kohti taivasta. Oranssi taivas ja Washington Bridgen siluetti, aika täydellinen kävely maisema. Suuntaa sillan yli Brooklynin puolelle ja istahda ihailemaan Manhattania ja pilvenpiirtäjien rivistöä Brooklyn bridgen kupeesta. Ota aamiainen mukaan reissuun ja hengähdä aamukävelyn jälkeen Brooklyn bridge parkissa, joka aamuisella voi olla aika mukavan hiljainen. Brooklynin puolellakin on itsessään varmasti paljon nähtävää, jota me ei keretty katselemaan. Brooklynin puolelta voi napata metron kohti Coney Islandia auringonnousun jälkeen, kun ranta on vielä hiljainen.

Brooklyn_bridge_3
Coney island on Brooklynin eteläosassa oleva alue, mistä löytää useiden kilometrien hiekkarannan ja hurjan määrän huvipuistolaitteita. Aamuvarhaisella ranta on vielä mukavan hiljainen, mutta päivän myötä sinne kerääntyy hyvällä säällä reilusti porukkaa. Rantapäivä toi ihanaa vaihtelua kaupungin sykkeessä kävelyyn ja saatiin myös lepoa ahkerasti tallustaneille jaloille. Miten ihana olikaan laittaa bikinit päälle ja tepastella paljain varpain valkoisessa hiekassa katsellen turkoosilla merellä pärskiviä aaltoja. Ai että miten rakastan tuota lämpöä ja sitä meren tuoksua. 

Newyork_3 newyork_2
Coney islandilta löytyy suosittu Nathan's hod dog paikka, josta saa huhujen mukaan New Yorkin parhaita Hod doggeja. Jonottaa sai kyllästymiseen asti ja yläselkäkin kärähti mukavasti jonottaessa. Annokset saatua oli niin kova nälkä, että oisin voinut syödä mitä vaan ravitakseni itseäni. Hodarit oli kyllä ihan törkeen hyviä ja Nathan's kehuttu sinappi myös todella herkullista. Jonottamisen arvoinen safka, kerranhan sitä Coney Islandilla käydään, niin pitihän se päästä kokeilemaan. Suhteellisen edullisesta ruoasta myös tällä kertaa kyse.

2. Midtown, Broadway musikaali, Top of the rock 

New Yorkin midtownissa on todella paljon nähtävää ja siellä tulikin pyörittyä useampaan otteeseen kaksiviikkoisen reissun aikana. Shoppailumahdollisuuksista tulee erillinen postaus, joten nyt luvassa muita midtownin ykkösjuttuja! Time Squaren alue oli tietöiden takia ehkä hiukan epäviihtyisä. Aivan täynnä turisteja, turistikauppoja, bussimatkoja ja nähtävyyskiertueita tyrkyttäviä katukauppiaita. Auringon laskiessa, kun taivas pimeni ja valot hohtivat pimeyttä vasten olin kuitenkin aivan sanaton. Yön tullessa tuo kaupunki herää aivan erilaiseen eloon. Kannattaa käydä nappaamassa kuubalaiset Sandwitchit, ne on ihan älyttömän hyviä! Time Squaren läheisyydestä löytyy useampikin paikka mistä niitä saa.

Newyork_7 Newyork_8
Time Squaren alueen ykkösjuttu oli kuitenkin ehdottomasti musikaali, johon saa TKTS:n kautta ostettua lippuja -50% alella. 75 dollarin hintaan saatiin liput Chicago-musikaaliin. Esitys veti kyllä sanattomaksi, ihan käsittämättömän upeaa esiintymistä, äänen käyttöä, musisointia, lavastusta. Jokainen liike, ele ja ilme loi uskomattoman hienon kokonaisuuden tarinan ympärille. New Yorkin Chicago oli musikaalina hauska ja viihdyttävä. Alkuun oli vaikea päästä kärryille englannin kanssa, mutta yllättävän nopeasti pääsi mukaan. Suosittelen oikeesti maksamaan musikaalista hiukan suolaisen hinnan, se on varmasti sen arvoista. Waitress ois kyllä musikaali, jonka haluaisin vielä nähdä. Sara Bareilles on ehkä huikein naisartisti ikinä ja tuo upea nainen on säveltänyt musikaalin.

Newyork_6 newyork_4 newyork_5

Yön laskeutuessa, New Yorkissa, seison Top of the Rockin huipulla, lämpimän öisen tuulen puhaltaessa kasvoille. Näen tuhansia valoja, kuin kultaisia timantteja hohtamassa pimeydessä. Mulla vierähtää ihan oikeesti kyynel poskelle. Se näky oli vaan jotenkin niin liikuttava. Miten monesti oon unelmoinut olevani tuossa hetkessä ja näkemässä tuon kaupungin yläilmoista. Ja miten käsittämätöntä on, että se unelma on tuossa hetkessä totta ja tapahtuu just nyt. Itse laittaisin Top of the rockin jopa Empire State buildingin edelle, jos pitäisi toinen valita. Perusteluina parempi näkymä Central Parkiin ja kertakaikkiaan upea näkymä alemmas Manhattanille ja myös sanattomaksi vetävä pimeydessä hohtava Empire state building-näkymä. Miten äärettömän onnellinen oon siitä, että saan olla just siinä, parhaan ystävän kanssa  katselemassa loputtomiin horisonttiin jatkuvaa valomerta. 

6 kommenttia

 1. En kestä, tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Olen koko viikonlopun etsinyt sopivia lentoja sinne talvilomaksi. Niin ikävä.. Kävin Nycissä tammikuussa 2011 ja sen jälkeen olen vuosittain suunnitellut uudesta lomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi! Tuo on kyllä niin ihana kaupunki ja mihin aikaan vuodesta vaan :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen ja muutenki ihana postaus! Tästä tuli kyllä ihan kauhea matkakuume, jospa pian pääsis jonnekin ihanaan paikkaan. New Yorkissa olis ihana käydä vielä joskus lähitulevaisuudessa.. :-)

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit :) Mullakin tuli reissussa jo kamala kuume päästä uudelleen pilvien päälle!! Matkustelu on parasta :)

   Poista
 3. Vau mitkä kuvat!<3 Näyttää niin upeelle paikalle :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥