vanilja - mansikka kerrossmoothie

5/09/2016

Kesä on kyl ehdottomasti smoothieiden aikaa. Yleensä tulee tehtyä semmonen mitä kaapista löytyy smoothie, mut välillä kaipaa jotain vähän erikoisempaa ja tässäpä yks ihana resepti, jossa yhdistyy pehmeä vanilja ja raikas mansikka. Chiasiemenet tekee massulle ihan älyttömän hyvää. Mulla lämpimät ilmat vaikuttaa ihan välittömästi ruokailutottumuksiin. Tekee mieli kaikkea raikasta ja tuoretta. Puurot ja munakkaat on vaihtunu tuoreisiin marjoihin ja smoothieihin, lämpimät ruoat salaatteihin. Kannattaa kuitenkin muistaa jokunen lämmin ateria syödä päivässä. Ite ainakin koen et vatsa toimii paremmin, kun pitää jonkun aterioista lämpimänä, eikä syö vaan salaatteja jatkuvasti.
smoothie1 smoothie smoothie2

Vanilja - mansikka kerrossmoothie

1. kerros: chia-vanilja vanukas
1dl kookosmaitoa* 
½dl vettä
1,5 rkl chia-siemeniä
1 mitallinen (n. 3rkl) vaniljanmakuista proteiinijauhetta
kanelia

1. Sekoita kaikki ainekset ja laita jähmettymään jääkaappiin ainakin 1h ajaksi. Sekoita välillä. 
2. Käytä jähmettymisen jälkeen blenderissä (näin saat chia-siemenistä kaiken hyödyn irti).

*ostan itse Santa Marian extra creamy coconut milk, 500ml paketin, sillä sisältää vaan vettä&kookosta, ei turhia lisäaineita.

2. kerros: mansikka-smoothie
1,5 dl mansikoita
1 dl pakaste mangoa
vettä nesteeksi
makeutusta

1. Blendaa kaikki ainekset. Lisää vettä, jotta koostumuksesta tulee mieleistäsi.

Chia-siemenien käyttö on mulla ihan älyttömän kausiluonteista. Välillä tulee syötyä päivittäin ja välillä tulee kausia, ettei tuu syötyä ollenkaan. Pitäisi nyt ottaa taas tavaksi tehdä chiavanukasta jääkaappiin valmiiksi, se on hurjan terveellistä ja hyvää. Mulla chiavanukas toimii tuorepuurojen ja smoothieiden pohjana. Se on myös erinomainen korvike proteiinipitoisille maitotuotteille; rahkalle ja raejuustolle, joita pyrin omassa ruokavaliossa välttelemään. Taas kerran sain nimittäin kokea kantapään kautta, kun lisäsin maitotuotteita ruokavalioon. Atopinen iho alkoi taas menemään näppyläiseksi ja kasvoihin tuli tosi paljon punaista laikkua ja pintakuivuutta. Vatsa ei tällä kertaa reagoinut niin pahasti, kun oon saanut balanssia masuongelmiin, mutta iho kyllä reagoi senkin edestä. Jätin maitotuotteet taas vähemmälle ja parissa viikossa näppylät hävisi ja iho oli paljon elinvoimaisempi. Atoopikot siis, kokeilkaa ihmeessä, mulla ainakin toimii.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥