TERVEELLINEN JA NOPEA SUKLAAKAKKU

8/15/2015

Viikko hurahti nopeasti taas treenin ja koulun parissa. Muutama päivä sitten postasin ruokavalio asiasta. Lomalla on tosiaan tullut herkuteltua ja vedettyä esimerkiksi sokeria niin paljon, että elimistö on aivan koukussa siihen. Tänä viikonloppuna tulee varmaan vielä vähän herkuteltua, mutta sitten koitan pitää taukoa karkeista sun muista, että elimistö pääsee taas tottumaan monipuoliseen ja terveelliseen arkiruokaan. Välillä pitää kuitenkin vähän herkutella, mutta onneksi sitä voi tehdä melko terveellisestikin. Tässäpä sitten yksi erinomainen terveellinen vaihtoehto korvaamaan suklaantarvetta. Valmistuksestakaan ei tämä jää kiinni, on nimittäin niin helppo valmistaa, että pitäisi onnistua keneltä vaan. Ei siis enää tekosyitä. Jätetään ne suklaat tällä kertaa hyllylle ja tehdään tätä ihanaa suklaakakkua. 
 photo P7150025_zpsu0ehlqf2.jpg  photo P7150026_zps0wobog9b.jpg  photo P7150033_zps5utperpz.jpg  photo P7150046_zpsdvjdj7vp.jpg

SUKLAA MUKIKAKKU
50g tummaa suklaata
2 rkl kookosöljyä
½ kypsä avokado
1 kananmuna
2 rkl kookosjauhoja
1 tl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kookossokeria
ripaus ruokasoodaa
vaniljaa

1. Blendaa avocado tasaiseksi massaksi. Sulata suklaa ja lisää joukkoon.
2. Kaada sekaan sokeri ja vatkaa munat joukkoon yksitellen.
3. Lisää loput aineet. Älä hämäänny taikinan löysyydestä, kookosjauho turpoaa!
4. Kaada taikina kahteen mukiin ja kuumenna mikrossa n. 1min ajan.

Nauti vatkatun kookoskerman kanssa!

Tämä ihanuus sai seurakseen tuota mun lempparia, joka on esiintynyt jo useamman kerran blogissa: kookosjääkahvi. Tälläkin hetkellä on pakkasessa kahvia jääkahvin varalle. Täydellinen juoma myös, mikäli yllärivieraita tulee. Kun aamulla keittää kahvia, voi kahvipannun jämät laittaa pakasterasiaan ja heittää pakkaseen. Ei tarvitse laittaa kahvia hukkaan ja siitäpä valmistaa aivan ihanan juoman. Ihania herkutteluhetkiä kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥