IHON HYVINVOINTIA PART 1: SISÄISESTI

1/26/2015

Multa on bloginkin puolella kysytty, mitä tuotteita käytän, kun mulla on kohtuullisen hyvä iho. Tähän kysymykseen kaikista oikein ja rehellisin vaihtoehto on: puhtaita ja ravitsevia ruokia. Oon ollut tätä myötä jo pitemmän aikaa, mutta viimeistään tää detox todistaa tän todellakin totuudeksi. Toki ihonhoidossa on tärkeää myös ulkoinen kosteuttaminen ja puhdistaminen, mutta väitän, että suurin paino on oikeasti sisäisessä puolessa. Ajattelin jakaa tän postauksen kahteen osaan: ulkoiseen & sisäiseen hoitoon, sillä haluan tän setin ymmärrettävään ja selkään muotoon. Ulkoisesta hoidosta juttua sitten seuraavassa osassa. 
IMG_8558
Kun elimistö puhdistuu sisältä päin, niin myös iho rupeaa oikein hehkumaan. Ystävät ja perhe huomauttelivat detoxin aikana, että oikeasti ihan huomaa, miten mun iho hehkuu. Ootko huomannut, että kun oot syöny enemmän suklaata tulee enemmän finnejä? Niimpä, siispä ihoakin tulee ravita sisältäpäin. Puhtaaseen ihoa ravitsevaan ruokavalioon kuuluu ravitsevia ja vitaaminipitoisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Hyviä rasvan lähteitä: pähkinöitä, cashewia ja kalaa. Vastaavasti liiallista maitotuotteitten käyttöä tulisi välttää tai ainakin oon huomannut, että maitotuotteiden pois jättäminen on tehnyt ihmeitä itelleni.

IMG_8564-Recovered
Toinen juttu, jolla on ollut todella suuri vaikutus ihon hyvinvointiin, erityisesti sen kuivuuteen on aloe vera juoma, jota oon käyttänyt nyt pari kuukautta. Juomaa otan joka aamu 30ml shotin. Tulokset huomasin ihon osalta jo muutamassa viikossa. Aluksi puhdistava vaikutus tuo hiukan enemmän finnejä pintaan, sillä kuona-aineet puskevat pintaan, mutta sen jälkeen iho on kirkas ja heleä ja erityisesti pehmeä. Mulla on ollut talvisin ongelmana hilseilevä ja kireä kuiva iho, mutta tänä talvena tuota kuivumista ei oo kyllä ollut paljoa ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, enkä yksinkertasesti keksi mistä muusta se voisi johtua. Ainut miinus tässä tuotteessa on se, ettei sitä saa ihan joka kaupasta ostettua, mutta vielä kerran suosittelen koko sydämestäni kokeilemaan. En osaa oikein sanoa, miten tuote vaikutta runsaasti rasvoittuvalle iholle, mutta uskon, että aloeveran puhdistava vaikutus toimisi tällaisellekin iholle. Foreverin sivuilta pystyy etsimään lähimmän jälleenmyyjäsi tästä.
IMG_5375
Ravitsemuksen lisäksi luonnollisesti täytyy juoda tarpeeksi vettä, jotta kroppa saa tarvitsemaansa nestettä. Sisältä päin lähtee meikestäni myös yksi tärkeä asia, nimittäin ilo ja rentous. Stressaantuneen ihmisen päänahka ja iho on usein huomattavasti kireämpi, siispä päivittäin voisi ottaa ihan pienen hetken kasvojen kunnolliselle rentoutukselle. Ite oon ainakin huomannut, että usein nukkumaan käydessä puristan hampaita yhteen ja jännitänkasvoja. Kun rupean ajattelemaan asiaa ja rentoutan joka-ikisen kasvojen lihaksen olo on aivan mahtava! Huomaamattamme käytämme kasvoissa useita lihaksia samaan aikaan, kuten kaikki muutkin lihakset nämäkin tarvitsevat rentoutusta.

Oletteko itse huomanneet sisäisen hoidon vaikutusta ihon hyvinvointiin?

Mahtavaa viikon alkua kaikille!

6 kommenttia

 1. Tuo Aloe vera on kyllä ihan ehdoton juttu joka aamu! Ja ihan joka ihotyypille, sen osaan sanoa omasta ja lähipiirin kokemuksesta :) Itsellä on entinen pintakuiva sekaiho ja nykyisin ihan vaan helkkarin kuiva ja herkkä iho, ja huomaa heti jos jättää juomatta aamushotin tai käyttää vääriä meikinpoistoaineita ja kasvorasvoja. Muutaman tiedän ketkä käyttää tuota vaikeen akneihon tai muuten vaan rasvottuvan ihon kanssa ja tasapainottaa myös sitäkin. Tulokset tulee aika nopeaa joten tosiaan kannattaa ainakin yks purkki testata jos ei muuta! :)

  Mä oon muuten huomannu myös tuon purentajutun ja teen sitä etenkin stressaantuneena ja sit on kamala työ miettiä, että EI purisi hampaita yhteen :D Menee leuka ja hampaat tosi kipeeksi ja päätä alkaa särkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on! Tekee kyllä ihmeitä:) Kiva kuulla, että löytyy kaikenlaiselle iholle apua tästä:)

   Joo toi on kyl kummaa miten ei osaa rentoutua..

   Poista
 2. Ai miten ihana postaus, en malta odottaa seuraavaa osaa! :) Onko sulla erillistä tarkempaa postausta tuosta sun detox kuurista? Minuu ainakin kiinnostais lukee siitä enemmän.
  Tuota Aloe vera juomaa ei oo tullu itelle ostettuu, vaikka oonkin ollut myymässä sitä kahtena vuonna meidän koulun kevätmessuilla. Ehkä tänä vuonna sitä itsellekin hankkisin.
  Ihana blogi muutenkin, jään seurailemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiva kuulla, että tykkäsit :) En oo vielä tehnyt, mutta se on tulossa.. Vähän venähtänyt Joensuun reissun takia nämä päivittelyt:) Mutta tervetuloa mukaan!

   Poista
 3. Anonyymi1/26/2015

  Anteeks, tää kysymys ei liity lainkaan tähän postaukseen, mutta aattelin laittaa uusimpaan! Mä pelaan lentopalloa ja haluaisin nyt siirtyä kokonaan biitsin pariin. Oliko sulla silloin kun teit just noin (jos oikein oon ymmärtäny) niin joku biitsivalmentaja vai mistä tiesit, mitä pitää tehä yms?
  Ouh gosh, kun tuli taas hienosti muotoiltu kysymys, mutta siis; olisi kiva kuulla sun biitsin reenaamisesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu aika monesta asiasta: onko sulla millanen biitsitausta? missä asut? :) Mulla oli valmentaja ja erittäin ammattitaitoinen sellanen, niitä on aika harvassa. Tekniikassa on yleensä eniten hiottavaa ja se on se, missä pitäis olla hyvä valmentaja. Lisäksi fysiikan reenaaminen biitsiä varten on oma juttunsa,joten ihan fysiikankin takia valmentaja olisi hyvä! :) Laitappa mulle viestiä sähköpostiin tai facebookkiin, jos tulee vielä kysyttävää, autan mielellään!

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥