A HEALTHY OUTSIDE STARTS FROM THE INSIDE

1/03/2015

Monelle uusi vuosi on uusi alku. On jo yleinen vitsi, että jokainen aloittaa tammikuussa dietin ja päättää laihduttaa kertyneitä kiloja pois ja loppujenlopuksi tuota intoa kestä sen tammikuun verran. Ite oon tajunnut viimevuoden aikana hyvin paljon juurikin tähän asiaan liittyen. En halua aloittaa diettiä, olla dietillä tai laihtua. Haluan voida hyvin. Viime tammikuussa olin ahdistunut syksyn sairastamisen aikana kertyneistä kiloista ja rupesin treenaamaan kovaa ja syömään liian vähän. Kävin salilla 5 kertaa viikossa jonka lisäksi tein intervalli/aerobisen reenin 3 kertaa viikossa. Halusin näkyvät vatsalihakset, lihaksikkaan ja rasvattoman kropan. Nautin toki treenaamisesta, mutta lähtökohta tossa reenaamisessa  ja syömisessä oli aivan väärä: ulkonäkö. Ja juurikin se lähtökohta on se, minkätakia moni projekti loppuu lyhyeen. 
quote
Mulle ainakin ulkonäkö on toki todella tärkeä asia, kuten varmasti monelle muullekin. Oon kuitenkin ymmärtänyt, että hyvinvointi lähtee sisältä päin ja fanaattisen ulkonäön muokkaamisen sijaan suosittelisin pyrkimään hyvinvointiin tähtäävään elämänmuutoksen. Treenaamalla liikaa ja syömällä liian vähän tai liian yksipuolisesti oikeasti vaarantaa, sekä fyysisen, että henkisen terveyden. Elämä ei sais mun mielestä pyöriä pelkän ulkonäön ympärillä. Ite oon kokenut, että kun syön terveellisesti ja puhdasta ravintoa (ei pelkkää rahkaa), saan siitä uskomattoman paljon energiaa ja tunnen oloni hyväksi. Kasviksien, hedelmien ja muiden luonnon ravintolähteiden käyttäminen puhdistaa elimistöä ja tekee olosta kevyen ja hyvinvoivan. Treeneissä tulisi keskittyä niihin asioihin, jotka saavat sut hyvälle tuulelle. Kun nautit treenaamisesta ja syöt terveellisesti voidaksesi hyvin, tuut huomaamaan, että kilot varmasti karisee samalla ja kyllä se hyvinvoiva kroppa näyttääkin aika mainiolta.
IMG_3318
Kenenkään ei tulisi kiduttaa itseään salilla tai syödä pelkkää rahkaa, jos se ei tunnu hyvältä ja tavoitteena on ainoastaan täydellinen vartalo. Tästä pääsemme sitten siihen monen silmissä kiiluvaan "täydellisen vartalon" käsitteeseen. Monella meistä, kuten minullakin, on motivaation lähteenä joku tunnettu fitnesstähti tai kenties joku urheilija, jolla on tuo "täydellinen vartalo". Tässä käy helposti kuitenkin niin, että alamme tavoittelemaan jonkun toisen vartaloa omamme sijasta. Jokaista kroppaa voi toki muokata, mutta kukaan ei voi tehdä omasta vartalostaan toisen vartaloa. Toisilla on kapeampi vyötärö, toiset ovat suoremman mallisia (itse kuulun tähän sakkiin). Toivoisin, että jokainen tänä vuonna onnistuisi pitämään itseään motivaation lähteenä. Jokaisella meillä on vahvuutemme ja heikkoutemme. Tavoitteena voisi pitää, että kääntäisi nuo "heikkoudet" rikkaudeksi, joka erottaa meidät muista. Jokainen on ainutlaatuinen yksilö ja voi näyttää omalla tavallaan upealta.

quote2
Haluaisin nyt pyytää jokaisen tämän tekstin lukevan jättämään kuukauden tai kahden tai muutaman viikon dietit väliin ja keskittymään elämänmittaiseen päätökseen voida hyvin. Lupaan, että kun elintavat muuttuvat ja huomaat voivasi hyvin ajattelematta sen kummempia tavoitteita ulkonäön tai painon suhteen, hyvinvointi alkaa näkyä myös ulospäin. Terveelliset elämäntavat näkyvät ja tuntuvat kropassa niin ulkoisesti, kuin sisäisesti. Rakasta itseästi tarpeeksi, tehdäksesi nyt valinnan satsata hyvinvointiin ja itsesti. Jokainen meistä ansaitsee sen.

Toivottavasti tämä herätti ajatuksia teissä:) Kommentoikaahan rohkeasti!


18 kommenttia

 1. Sun postaukset on tosi hyviä, herättää kyl ajattelemaan mikä elämässä on oikeesti tärkeetä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäät :) Pyrinkin nimenomaan herättämään ajatuksia lukijoissani:)

   Poista
 2. Anonyymi1/03/2015

  Ihanaa että osaat olla noin rehellinen ja aito itselles ja lukijoille! Oon jo ollu pitkään siun lukija ja nyt kun mietin tuota kokemaasi tilannetta paremman ulkonäön tavoittelusta niin se välittyi blogista vaan tavallaan kovana intohimona. Pointtini oli siis se että aina oppii tuntemaan itseään lisää kun katsoo itseään ajassa taaksepäin ja ehkä ymmärtää vasta myöhemmin jonkun tietyn elämänvaiheen ajatusmaailman! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan olla rehellinen, itsensä ja totuuden löytäminen on elämässä tärkeä asia :) Mulla kyllä on uskomaton intohimo reenaamista kohtaan, mutta pelkän ulkonäön tavoittelu reenien muodossa meni vähän yli ja palautumiselle ei jäänyt tilaan. Oikeastaan enemmän vikaa oli kuitenkin tuossa syömisessä, oon huomannut, että kun keskityn puhtaaseen ravintoon kroppa voi paljon paremmin:) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Asiaa! Itsenikin tulee monesti suunniteltua ja aloiteltua hetkellisesti omia "vatsalihakset näkyviin", kyykkyhaasteita jotta peppu kasvaa ja viikkojen juoksuhaasteita. Kyllästyn kuitenkin nopeasti menemään tarkan ohjelman mukaan ja nämä "projektit" jäävät. Aloitan liian kovasti, joten vauhtia on liikaa tällaiselle perus sohvaperunalle. Tämän sijasta tulisi minunkin ajatella enemmän yleistä hyvinvointia, kuin kropan muuntamista. Varmasti muuttuisi kroppakin siinä samalla ja hyvinvoinnista saattaisi tulla arkipäivää kun saa liikunnan ja ruuan ym kulkemaan käsi kädessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan :) Tärkeää ois löytää tasapaino kaikelle elämässä ja nauttia hyvinvoinnin kautta urheilusta ja syömisestä diettien sijaan :) Hyvinvointia kannattaa tavoitella, se tekee ihmeitä!

   Poista
 4. Anonyymi1/04/2015

  Voi emilia, kuinka ihana ja positiivinen sä oot!:) oon lukenu sun blogia aina ja osaat kyllä kirjottaa niin, että se saa pohtimaan miten tätä elämää pitäis katella! Oot ihan huippu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah kiitos sulle paljon! Nämä kommentit antavat mulle niin paljon voimaa ja iloa :) Mahtavaa alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 5. Anonyymi1/04/2015

  Miten oot treenaiklut salilla sun olkapäitä ?:) Millasia liikkeitä oot tehny? Voitko kertoa mahollisimman paljon eikä pelkkä et vipareit yms :"D

  Ps. Upee oot vatsapalikoilla ja ilman, ulkonäkö ei oo tärkein niinku sanoit :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeaikoina käsipuntti on jäänyt aika vähälle! Viparit on tosi hyviä eteenkin taljasta käsipainojen sijaan :) Ylöstyöntö käsipainoilla on kanssa lemppari, sekä pystysoutu :) Takaolkapäitä ei saa unohtaa! Niitä tykkään tehdä sekä taljasta, että käsipainoilla istuen (nojaan istuma-asennossa eteenpäin "jalkojen päälle") Kiitos kommentista, ulkonäkö ei saa todellakaan olla ainut päämäärä elämässä:)

   Poista
 6. Anonyymi1/04/2015

  Oot upee sisältä ja ulkoonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista:)

   Poista
 7. Anonyymi1/04/2015

  Ihana postaus! Sun blogisi on mahtava. Olen itsekkin ihan samaa mieltä, hyvinvoinnin tavoittelu on paljon fiksumpaa ja kannattavampaa kuin ulkonäön. Hyvinvointi tekee kuiteskin meidät onnelliseksi eikä tietty ulkonäkö. Pakko vielä sanoa, että näytät tänäkin vuonna tosi hyvältä kovasta vuodesta huolimatta! Tsemppiä sinulle Emilia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että pidät blogista:) KYllä näin nimenomaan, hyvinvointi tuntuu sisäisesti ja ulkoisesti! Kiitos tsempeistä ja mahtavaa alkanutta vuotta sinulle:)

   Poista
 8. Anonyymi1/05/2015

  Huomasi silloin viime vuoden puolella kun vartalosi näytti enemmän miehen vartalolta kuin naisen, että kaikki eioo hyvin.. Minulle välittyi blogistasi pakkomielteinen ja sairas kuva treenaamiseen. Olin huolissani, että milloin tulee stoppi ja jotain vakavampaa tapahtuu.. Syöminenkään ei ollut enää tervettä! Ihana että olet löytänyt uuden suunnan elämälle, en tarkoita että sairastuminen olisi ollut oikein, vaan tarkoitan että tuo on sitä tervettä ajattelua ja näytätkin vielä super hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin treenaamisesta kovin paljon, mutta rajansa kaikella :) On jokaisen oma asia millaiseksi haluaa kroppansa muokata, toiset ehkä tykkäävät lihaksikkaammasta kropasta ja sen voi saavuttaa terveellä tavalla, eikä se ole silloin mielestäni sairasta :) Nyt kuitenkin on ymmärtänyt asioita eri tavalla! Kiitos kauniista sanoista:)

   Poista
 9. Wow, oon ihan hurahtanu sun blogiin! Tosi hyvä blogi, ja osaat kirjottaa tosi upeesti *.*

  VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥