LOUNASHETKI - SALACAVALA WOK

12/17/2014

salacavala salacavala2
Kuopiossa lounaalle suuntaavan kannattaaa ehdottomasti pitää vaihtoehtona Salacavalan wokkibaaria. Erityisesti rakastan paikkaa kesäisin, kun voit  istuskella terassilla ja katsella ihmisten vilinää torilla ja nauttia makoisaa lounasta. Oon ensimmäistä kertaa tutustunut tällaiseen wokkibaariin Joensuussa asuessani, kun kävin "Hyve & Pahe"-nimisessä kahvila-lounaspaikassa. Tykkäsin ideasta jo tuolloin ja musta on mahtavaa, että tällanen paikka on saatu myös Kuopioon ja vielä todella hyvälle keskeiselle paikalle. Kuulinkin, että Salacavala ja Hyve&pahe ovat samaa ketjua. Tästä on pikkuhiljaa tullut mun lemppari lounaspaikka ja se on ehkä jopa syrjäyttänyt houkutuksen salaatit. Erityisesti tulisenruoan rakastajana tykkään erittäin hyvin potkua antavista kastikkeista! Salacavalan löytää siis torilta kauppahallin vierestä.

Niille joille idea ei ole tuttu, pientä selvennystä. Elikkäs systeemi toimii niin, että saat kerätä pieneen kupposeen vapaavalintaisesti kasviksia mielesi mukaan. Tämän lisäksi saat valita listalta liha/kasvisvaihtoehdon wokkiin. Listalta löytyy esimerkiksi ihanaa savuporoa, kylmäsavulohta, vuohenjuustoa paholaisenhillolla tai ihan näitä simppeleitä aina toimivia: possua tai kanaa. Tämän valittuasi listalta saa valita vielä kastikkeen ja lisäksi päätät haluatko wokin kookosmaidolla vai ilman. Wokkiin tulee näiden lisäksi vielä nuudeleita. Sitten mahtava juttu josta meikäläinen tykkää on se, että saat vaihtaa nuudelit tuplakippoon kasviksia! Enemmän kasviksia ja ei vehnäisiä nuudeleita, joista mun maha menee aivan sekaisin. 

Olettekos kokeillut Salacavalan tai vastaavan paikan wokkia?


2 kommenttia

 1. Anonyymi12/17/2014

  Hei! Miulla ois sellanen postaustoive, että kun nyt et oo voinut treenata niin miten oot saanu pääs pysyy kasassa? Tiedän ettei oo ihan parhaiten esitetty kysymys, mutta toivottavasti ymmärrät mitä hain takaa :)? Paljon tsemppii siulle elämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin kyllä, laitetaan korvan taakse:) kiitos<3

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥