It's monday, but It's OK!

9/01/2014

Taas yksi  mukava viikonloppu takana. Jaakkokin pääsi tulemaan Kuopioon ja saatiin viettää viikonlopun verran aikaa yhdessä. Kaikenlaista mukavaa tekemistä saatiin yhteen viikonloppuun mahtumaan. Lauantaina käytiin katselemassa Satoa-ruokakulttuurifestivaaleja Kuopion torilla, ei tosin maisteltu mitään, sillä koko alue oli tupaten täynnä muita nälkäisiä, vaikka aikamoisia herkkuja siellä oisikin ollut tarjolla, mutta tällä kertaa katselu sai riittää. Päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa siitä vielä lounaalle Houkutukseen, josta muuten saa Kuopion parhaat salaatit, ainakin minun makuun. 
Lauantain ohjelmaan kuului vielä sulkapallomatsit, joista kuitenkin yhäkin niukat tappiot joka erästä. Viime talvena käytiin kanssa pelaamassa Jaakon kanssa, jolloin hävisin myös niukasti. Hymy huulilla lähdttiin kuitenkin pois vaikka tappio tulikin, oli niin hyvät pelit. Sulkapallo kuuluu kylläkin mun lempilajeihin, kun on pienesti asti tullu sitä harrastettua. Ja kyllä saatiin taas hiki virtaamaan kunnolla, sulkapallo on nimittäin semmonen laji, missä on oltava melko tasainen vastus, että se on mukavaa. Kunnon matsien jälkeen olikin mahtava päästä herkuttelemaan Jaakon porukoille ribseillä ja muilla herkuilla. Loisto lauantai!
Sunnuntaina jatkui herkuttelu, käytiin nimittäin syömässä Panchovillassa. Oltaisiin haluttu testata uusi meksikolainen mesta Kuopiossa, nimeltä Panza, mutta valitettavasti se oli sunnuntaisin vain muutaman tunnin auki. Onneksi Kuopiosta löytyy muitakin meksikolaisia, kun meidän tulista ruokaa teki mieli. Panchovillasta saatiin loistavaa palvelua edellisellä visitillä ja ruokakin oli mitä mainiointa, niin päätettiin suunnata sinne. Tilasin vuohenjuusto-broileriburgerin gluteenittomana ja ai että maistui. Siihen kylkeen vielä tulista habanerodippiä. Jaakon burgeri olikin ihan hyvän kokoinen setti nimeltään "Meksikon vallankumous".
Aluksi meillä oli tarkoitus mennä syömästä leffaan katsomaan "22 jump street", mutta ois tullu niin kiire aikataulu, et ajateltiin ettei leffa kotona peiton alle käpertyneenä kuulosta kovin pahalta. Selailtiin Netflixistä tovin leffoja päädyttiin katsomaan leffa nimeltä "Soul surfer". Kyseessä on tosi tarina yhdysvaltalaisesta surffaajasta Bethany Hamiltonista, joka joutuu 13-vuotiaana haihyökkäyksen kohteejsi ja menettää vasemman kätensä. Todella motivoiva ja koskettava elokuva uskosta, lähimmäisrakkaudesta ja taistelusta epätoivon kanssa. Suositelen katsomaan.

Toivottavasti teilläkin oli ihana viikonloppu, niin pääsette hymyssäsuin aloittamaan uutta viikkoa!

10 kommenttia

 1. Anonyymi9/01/2014

  Mahtava pylly sulla! Olisko sulla vinkkejä, miten itsekkin saisin pyöreän pepun(omaan littanan pepun), mutta en haluaisi hirmu isoja reisiä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kiitos :-) On sitä reenattukin! Takapotku ja lantionnosto on hyviä liikkeitä pepulle, jos ei halua reisiä reenata, mutta kyllä vaan parhaiten peppuun saa muotoa, kun tekee liikkeitä, jossa tulee myös reisiä :-) Ei niistä nyt mitään ybereitä hetkessä tule! Tsemppiä reeneihin :-)

   Poista
  2. Anonyymi9/02/2014

   miten tehdään lantion nostoa?:)

   Poista
  3. Menet istumaan lattialle, selkä nojaa steppilaudan/penkin päälle, jalat koukkuun lattiaa vasten ja nostat lantion ylös ja puristat pakaroilla :-) Sitten kun se rupeaa sujumaan ja vatsakorsetti pysyy kunnossa niin tanko lantion kohdalle ja siihen vähitellen painoja :-)

   Poista
 2. Anonyymi9/01/2014

  Tee kysymyspostaus :) ja vastaile videolla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, pitääkin kokeilla varmaan :-)

   Poista
 3. Panchovilla on kyllä ihan mahtava ruokapaikka, nousee vesi kielellä pelkästä ajatuksesta... Kävittekö ihan siellä Matkuksen vieressä, vai oonko kulkenu laput silmillä enkä oo keskustassa sitä huomannu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan loistava! Joo Matkuksessa käytiin, keskustassa ei oo, mut toki muita meksikolaisia Amarillo ja Panza:-)

   Poista
 4. Anonyymi9/04/2014

  Katoin aikani kuluks ton Soul surferin ja tuli kyllä pillitettyä alusta loppuun! Uskomatonta elämäniloa ja sinnikkyyttä saatu välitettyä tolla leffalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep meitsillä tuli kanssa sekä onnen, että surun kyyneleitä! Huippu leffa :-)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥