Nobody's perfect

8/27/2014

Ei kukaan ole täydellinen, epätäydellisyys on täydellisyyttä. Koko nuoruuteni olen ollut täydellisyyden tavoittelija, niin urheilussa, koulussa ja ulkonäköasioissa. Mikään ei koskaan tunnu riittävän, aina on jotain parannettavaa. Nyt viimeaikoina olen pohtinut, sitä mielipahaa mikä minullekin esimerkiksi kropan kunnosta stressaamisesta aiheutuu. En ole aina huippukunnossa ja rasvaton ja nyt haluan olla rehellinen ja lopettaa täydellisen ihmisen teeskentelyn, joten tässäpä muutmia faktoja. Herkuttelen välillä, joskus syön itseni niin ähkyyn että meinaan poksahtaa, tykkään herkuista, eteenkin salmiakista. Olen napostelija ja minun on vaikea syödä säännöllisesti ellen suunnittele itselleni tarkkoja aikoja ruokailuilleni. Välillä lihoan, sitten taas laihdun, tämä on aivan "normaalia". Koulussa tavoittelin aina 9-10 arvosanoja, lukioon hakiessa keskiarvoni oli 9,3. Lukion aikana kuitenkin opin vähitellen hölläämään ainakin niissä aineissa, joihin en ole päättänyt panostaa. Kaikessa ei ole oltava täydellinen, varsinkin, jos se tekee arjesta turhan rankkaa. Joskus pitää osata höllätä ja olla myös vähän huonompi, koska aina ei vaan voi olla täydellinen. 

Joten toivoisin että te oisitte mun kanssa mukana rakentamassa nyt rehellisempää ja onnellisempaa tulevaisuutta. Ei olla liian vaativia itsellemme. Asetetaan itsellemme tavoitteita, muttei jäädä vellomaan epäonnistumiseen. Katse kohti tulevaisuutta ja hymy huulilla tyytyväisenä itseemme eteenpäin. Ollaan omia itsejämme ja ylpeitä siitä ihanasta epätäydellisyydestä mikä tekee meistä tavallaan täydellisiä. Yritetään yhdessä. 

Terveisin, luonnollinen, sopivassa kunnossa oleva rehellinen Emilia.

12 kommenttia

 1. Hyvä postaus. Olen kanssasi samaa mieltä. Yritän itsekin samaan kuin sinä. Olen siis mukana haasteessasi!
  Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mukava että olet samoilla linjoilla! :-) Mukavaa syksyä.

   Poista
 2. Anonyymi8/27/2014

  ihanan rehellinen teksti! :)

  VastaaPoista
 3. Huippu teksti Emilia! Ja ihanaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi8/29/2014

  Ihana kuulla että säkin oot ihan tavallinen ihminen, jotenki oon aina aatellu et oot niin täydellinen ja et varmaan ikinä syö karkin karkkia jne. Hahhah kuulostaapa tämä nyt hölmöltä :D ihanaa että oot rehellinen :) sulla on muuten ihan älyttömän kiva tapa kirjottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me kaikki ollaan! Tykkään herkutella, mut säästän sen sitten niihin spesiaalihetkiin, ei pieni herkuttelu ketään tapa, kuhan se ei ole ihan jokapäiväistä :-) JA kiitos sulle, mukavaa syksyä!

   Poista
 5. Anonyymi8/31/2014

  Heei! Miten usein suunnilleen herkuttelet? Onko kerran kahdessa viikossa herkuttelu urheilijalle sinun mielestä liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt puhutaan ns. "epäterveellisistä" herkuista, niin yleensä pidän lauantain herkkupäivänä. Ei sillonkaan tarvitse mitään övereitä vetää mutta jotain kivaa pientä, hiukan karkkia tai mitä ikinä haluaakin. Joskus tuo herkkupäivä sisältää jotain terveellisempää herkkua, kuten raakasuklaata tai raakakakkua :-)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥