Roskaruokaako? - Gluteenittomat pulled pork hampurilaiset & Bataattiranskalaiset

6/15/2014

Mun ehdoton suosikki liha on pulled pork. Kun äitini mies Jomppe ensimmäistä kertaa teki pulled porkia, se vei mun sydämen. Sen jälkeen oonkin Bowld1nerissa Kuopiossa saanut ehkä maailman parhaan gluteenittoman burgerin: pulled pork burgerin. Eilen kipeänä kotona en saanut käytettyä energiaani reenaamiseen, jotin päätin suunnata sen tällaisen herkkupurilaisen valmistukseen. Ostettiin lidlistä Jaakon kanssa valmista nyhtöpossua. Lihaköntsä maksoi n. 9 e kilo muistaakseni, joten ei kovin pahan hintainen. Lihan valmistaminen oli tosi yksinkertaista ja melko nopeaa. 30min uunissa foliolla peitettynä, jonka jälkeen haarukan avulla nyhdetään suikaleiksi ja lisätään kastike. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuota grillimaisterin pulled porkkia! Gluteenittomat sämpylät tein käyttäen jauhoina kaurajauhoja sekä kookosjauhoja. Sämpyläreseptejä onkin netti tulvillaan, joten jokainen varmasti löytää sopivan sämpyläreseptin kaapista löytyvillä ainesosilla valmistettavaksi. Mun sämpylä resepti kuitenkin näytti tältä:

Hampurilais sämpylät (3kpl):
25g hiivaa
2,5 dl vettä
2 dl gluteenitonta kaurajauhoja
1 dl kookosjauhoja
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl öljyä
½ tl suolaa

1. Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen, lisää suola.
2. Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi öljy, sekoita ja jätä kohoamaan liinan alle tunnin ajaksi.
4. Pyörittele taikinasta 3 isoa sämpylää ja voitele halutessasi kananmunalla.
5. Paista uuninkeskitasolla 200 asteessa 30 min tai kunnes pinta kauniin ruskea.

Guacamole:
1 avokado
½ tomaatti
sitruunamehua
suolaa

1. Blendaa avokado ja tomaatti tasaiseksi massaksi, mausta.

Bataattiranskalaiset:
½ keskikokoinen bataatti
suolaa
öljyä

1. Pilko bataatti ranskalaisten kokoisiksi suikaleiksi.
2. Laita likoamaan veteen n. tunniksi (huom kannattaa tehdä samaan aikaan kun taikina turpoaa)
3. Kuivaa ranskalaiset kunnolla ja levittele pellille.
4. Pyörittele hiukan öljyssä ja mausta suolalla.
5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n.30min

Tää oli kyllä aivan loistava ruoka! Ainut miinus että on niin hyvää et tekee mieli syödä ihan liikaa. Mulla hampurilaisten välissä guacamolen ja pulled porkin lisäks oli tomaattia & salaattia, ei sen kummempaa ja ai että oli namia. Bataattiranskalaiset on oikeesti paljon parempia kun normaalit potturansikikset, se johtuu ehkä myös siitä etten oo koskaan ollu oikee perunan rakastaja, mut sitä vastoin bataatista oon tykänny aina tosi paljon! Tuohon kylkeen vielä ihanan raikasta sitruunavettä ja u23 mm-biitsien katselua nii ai että on hyvä! Miettikääs sitä että u23 Suomen tytöt Lahti/Parkkinen hakee mm kisoista puolasta mitalia ja pronssi peli alkaa aivan juuri.. Ärsyttää ettei tämmösestä menestyksestä edes uutisoida kunnolla vaikka toihan on ihan huikee saavutus! Ei suomesta kuitenkaan mm-neljän sakkiin ylletä monessa lajissa. Aivan upeita historiallisia saavutuksia.

Aikas herkullisen näköistä eikös? Eikun kokkaamaan!

- Emilia

6 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta! Kokeiluun menee toi sämpyläohje :))

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/15/2014

    jos lajina olisi esim. jääkiekko ja suomi pääsisi junnujen mm-kisoissa pelaaman mitaleista, olisi uutisointi paljon laajempaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! Toki harrastajamäärät suurempia esimerkiks just jääkiekossa, mut Suomea ne edustaa lajissa kun lajissa :-)

      Poista
  3. Anonyymi6/19/2014

    Hei! Voitko kertoa, miten pitäisi reenata salilla, että saisi voimaa, nopeutta, räjähtävyyttä ja nopeusvoimaa ilman lihasmassan kasvua? Ja kasvattaako 1 kerta viikossa reeni, joka kasvattaa lihasta, lihasmassaa?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi6/27/2014

    Tein noita bataattiranskalaisia jauhelihapihvien kaveriks ja voisin syyä niitä aiivan koko ajan! :D Ihan huippuja!

    Rita

    VastaaPoista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥