10 ASKELTA KOHTI HYVINVOINTIA

1/10/2015

1. Rakasta itseäsi tarpeeksi, tehdäksesi NYT valinnan satsata hyvinvointiin. Kyse on vain sinusta, kukaaan muu ei tule tekemään tätä puolestasi. Ota tavoitteeksi voida hyvin ja saada elinvoimaa päivittäiseen elämään näistä valinnoista. Älä aseta itsellesi liian korkeita tavotteita.
2. Syö puhdasta ravintoa. Paljon eri värejä: kaaleja, lehtivihreitä, kasviksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Syö monipuolisesti ja huolehdi, että saat rittävästi tarvittavia ravintoaineita. Hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiineja!
3. Pidä ruokailu ajat säännöllisenä. Hyvinvointi ei tule näännyttämällä itseään, joten muistathan syödä tarpeeksi. Kun vaihdat kasvispainotteisempaan ruokavalioon kasviksia saa kerätä lautaselle paljon! Syö 5-6kertaa päivässä esimerkiksi näin: aamupala klo 8, välipala klo 10, lounas klo 13 välipala klo 15, päivällinen klo 18, iltapala klo 21.
4. Älä napostele. Anna ruoansulatuselimistölle työskentelyrauha aterioidesi välillä. Älä napostele päivän mittaan.
5. Jätä herkuttelut, suklaan syöminen & alkoholi erityisiin hetkiin. Niiden ei tarvitse olla osa arkipäivää. Jokaisen tulee herkutella joskus, en sano sitä. Tämän ei tarvitse kuitenkaan olla päivittäistä tai edes viikottaista. Älä kuitenkaan kiellä itseltäsi kaikkea.
6. Juo tarpeeksi vettä. Tässäkään ei tarvitse mennä liiallisuuksiin, mutta säännöllisesti muutama kulaus tekee hyvää.
7. Koita löytää liikunnan nautinto oikeista liikuntamuodoista. Kokeile rohkeasti uusia lajeja, jos lenkkeily tai painojen nostaminen ei kiinnosta. Kokeile joogaamista ja muita kehonhuolto tapoja. Käy pelaamassa eri palloilulajeja tai  hiihtämässä. Älä liiku väkisin. Muista harrastaa välillä liikuntaa myös ulkona, niin aivot saavat happea!
8. Keskity positiivisuuteen, löydä omat vahvuutesi. Kun mietit vain heikkouksiasi ja tuijotat negatiivisuuteen kaikki muu sumenee. Kun taas löydät positiivisuuden niin se kantaa usealle elämän osa-alueelle. Jokaisella meistä on vahvuutemme, joita voimme hyödyntää. EI ole kuitenkaan syytä surra sitä mitä meillä ei ole, tai mitä emme ole. 
9. Panosta uneen! Pyri nukkumaan 8-9 tuntia joka yö. Uni on todella tärkeä osa elimistön palautumista. Niin aivojen, kun lihaksiston ja muun kropan. Unesta ei saisi koskaan lohkaista pois, kun tunnit vuorokaudessa loppuvat kesken. Suosittelen lainaamaan vaikkapa kirjastosta unta käsittelevän kirjan iltalukemiseksi.
10. Nauti elämästä, elä hetkessä. Koita löytää joka päivästä jotain kaunista. Älä tuijota tulevaisuuteen ja odota ihmeiden tapahtuvan hetkessä. Nauti joka päivästä, jonka olet elänyt itsesi vuoksi. Tee päivittäisi valintoja ja iloitse onnistumisistasi PÄIVITTÄIN.

Aloita tänään. 

6 kommenttia

 1. Hei tosi kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/10/2015

  Voisitko joskus näyttää videolla niitä sun,suosikki lihaskuntojuttuja yms. kun,itse en ikinä ymmärrä mitä pitää tehdä jos luen jostain,liikkeiden,nimiä :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva ja ajankohtainen postaus! Olen juuri alannut katsoa tarkemmin, mitä syön ja koetan liikkua aikaisempaa enemmän, joten oli todella hyvä juttu lukea tässä vaiheessa ajatuksiasi hyvinvoinnin saavuttamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, kuulostaa hienolta projektilta! Hyvinvointi on tärkeä motiivi elämässä ja päivittäisissä valinnoissa, tsemppiä elämänmuutokseen:)

   Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥