Kotona tehdyssä myslissä on monenmonta hyvää puolta. Tiedät sen olevan puhdasta ja ravinteikasta mysliä ja voit nauttia sitä turvallisesti ilman lisäaineita. Voit tuunata sen omanlaiseksi käyttämällä erilaisia siemeniä, kuivattuja marjoja/hedelmiä, hiutaleita ja pähkinöitä. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Mysli maistuu ihan uskomattoman herkulliselta, sitä voisi vetää purkista suoraan lusikalla, mutta erityisen hyvältä se maistuu kuhunkin hetkeen sopivien lisukkeiden kanssa. Herkullisen makunsa lisäksi myslin valmistuksesta jää ihana tuoksu kotiin leijailemaan. Ainut negatiivinen puoli myslissä on sen koukuttavuus. Jaakon piti repiä lusikka ja myslipurkki irti minusta illalla, kun meinasin olla jatkuvasti lusikoimassa tätä herkkua suuhuni.
K O T I T E K O I N E N M Y S L I
7 dl 4-viljan hiutaleita // 3 dl leseitä // 2dl siemeniä
3 dl pähkinöitä // 2 rkl kookosöljyä // 2 rkl hunajaa
kanelia // suolaa // kuivattuja hedelmiä (itse käytin
karpaloita, rusinoita ja taateleita ja gojimarjoja)
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sekoita hiutaleet, siemenet, pähkinät, kaneli & suola
3. Sulata kookosöljy ja hunaja yhteen pannulla
varo ettei se pala, sulaminen riittää hyvin
4. Sekoita öljy&hunajaseos hiutaleiden joukkoon
5. Levitä pellille tasaisesti ja paahda uunissa n 15min.
Voit käännellä mysliä paiston aikana, varo ettei pala.
6. Lisää kuivatut hedelmät ja nauti, varoitus: koukuttaa!
Makoisia hetkiä myslin parissa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com
Kiitos kommentistasi! ♥