Meillä herkuteltiin tänään pitsalla. Mulla on kuitenkin menossa "herkkulakko" Evitan kanssa, joten normaali pitsa on kielletyllä listalla. Rupesin sitten miettimään kuinka saisin itelleni väännettyä terveellisemmän taikinan. Kukkakaalipitsaa olin kokeillut kerran ennen, mutta sillon en onnistunut kovin hyvin. Taikina oli kyllä ihan hyvänmakuinen, mutta rakenne ei oikein toiminut eikä pohja irronnut leivinpaperista. Tämänkertaisella kehittelemälläni reseptillä taikinasta tuli kuitenkin rakenteeltaankin täydellinen. Täytteiksi pitsaan laitoin ilmakuivattua kinkkua, herkkusieniä, paprikaa, sipulia ja päälle vielä rucolaa. Juuston jätin laittamatta, mutta heitin raejuustopurkin jämät vielä pitsan päälle ja ne suli ihanasti pinnalle. Kyllä kelpasi ja ihan hyvällä omatunnolla sai syödä. Mutta sitten tärkeimpään eli reseptiin.
K E V Y T P I T S A P O H J A
1/3 iso kukkakaali
120g raejuustoa
n. 1 dl hirssihiutaleita
1 kananmuna
1 tl suolaa
1. Ajele kukkakaali sauvasekoittimella/blenderillä massaksi. (HUOM! kukkakaali ajellaan raakana, sitä ei tarvitse keittää)
2. Lisää muut aineet ja jatka soseuttamista.
3. Levitä taikina pellille tasaiseksi ympyräksi.
4. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
5. Lisää täytteet ja paista vielä 10-15 min 250 asteessa.
Mitkä on teidän lempparitäytteet pitsalle?
Kukkakaali varmaan keitetään ennen survomista? :)
VastaaPoistaEi keitetä! Nimenomaan raakana, se kypsyy sitten uunissa:)
PoistaKuulostaa hyvältä! Osaisitko sanoa hirssihiutaleille korvaavaa ainesta? :)
VastaaPoistaVarmaan onnistuu myös kaurahiutaleilla :)
Poistakuullostaa kyllä super hyvältä! :)
VastaaPoistaTää oli kyl onnistunut kokeilu :)
PoistaVoisitko alkaa kirjottelee sun ruokapäivä kirjaa tänne :)? Ois mielenkiintosta tietää mitä syöt ja kellonaikoja :-)
VastaaPoistaVoisinhan mä sellaisen postauksen tehdä! Kiitos vinkistä:)
PoistaJos suhun ottaa yhteyttä voitko laatia jonkun moista reeni ohjelmaa?
VastaaPoistaToki! Laita vaan sähköpostia rohkeesti niin jutellaan enemmän:)
Poista