1/07/2015

MANGO

IMG_8418
Mikä oiskaan parempaa välipalaa kun juuri täydellisen kypsyinen mango. Jo tuo väri on niin upea, mutta entäs sitten maku. Mango on hedelmistä hiukan kalliimpaa sorttia, mutta todellakin hintansa väärti. Mango on kypsä, kun se on hiukan pehmoinen pinnasta ja tuoksuu hyvälle, raaka mango ei tuoksu. Mikäli haluat nopeuttaa mangon kypsymistä, pidä sitä huoneenlämmössä muovipussissa niin se kypsyy parissa päivässä. Mango sisältää erittäin runsaasti A-vitamiinin esiastetta, karoteenia ja jonkin verran C-vitamiinia. Tiesitkös, että mango voi olla pikkuinen luumun kokoinen pyörylä tai painaa jopa 3-4 kiloa! Loppuun vielä ohjeet mangon leikkaamiseen.

NÄIN LEIKKAAT MANGON
  1. Käännä mango pitkittäin niin, että kapea osa on alaspäin. 
  2. Leikkaa  kolmeen osaan kiven molemmin puolin.
  3. Kuori keskiosa ja leikkele hedelmäliha irti kivestä.
  4. Ruuduta hedelmäliha kuoressaan (Leikkaa pitkittäin ja poikittain ruutuja). Varo halkaisemasta kuoren reunaa
  5. Käännä kuori kuperaksi. Tarjoile tämmöisenään tai irroita hedelmäkuutiot kuorta myöten veitsellä :)

4 kommenttia:

  1. Nami miten herkullisen näköinen! Oli pakko ostaa kauppareissulla heti yks mango kun näin tän postauksen;D

    VastaaPoista
  2. Oih rakastan tuoretta mangoa <3 Niin hyvää ja yllättävän täyttävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin <3 nii on!! menee karkkien tilalla :)

      Poista

Jos haluat ottaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti, laitathan rohkeasti viestiä sähköpostiini »
emiliajoensalo@gmail.com

Kiitos kommentistasi! ♥